GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε σπίτια με ενοίκιο που θα επιδοτεί το κράτος οι σεισμόπληκτοι της Μυτιλήνης

Δέσμευση ότι θα ανακατασκευαστούν πλήρως όλα τα σπίτια και μάλιστα διατηρώντας το παραδοσιακό στοιχείο Σε σπίτια με ενοίκιο που θα...



Δέσμευση ότι θα ανακατασκευαστούν πλήρως όλα τα σπίτια και μάλιστα διατηρώντας το παραδοσιακό στοιχείο

Σε σπίτια με ενοίκιο που θα επιδοτεί το κράτος και όχι σε καταυλισμούς σχεδιάζει η κυβέρνηση να στεγάσει τους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης.
Ο υπουργός Yποδομών Mεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά την επίσκεψή του στο χωριό Βρίσα, που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τον Εγκέλαδο, έδωσε τη δέσμευση ότι θα ανακατασκευαστούν όλα τα σπίτια του χωριού και μάλιστα με τη διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου του οικισμού.
Για το λόγο αυτό μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα μεταβούν στο νησί ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου να συντάξουν σχετικές μελέτες.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο κ. Σπίρτζης είπε στους κατοίκους ότι θα υπερβεί όλα τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις για να προχωρήσει η διαδικασία αρωγής των πληγέντων από το σεισμό σε όλη τη Λέσβο.
Όπως είπε ο κ. Δέδες, μαζί με τον κ. Σπίρτζη, έχουν μεταβεί στη Μυτιλήνη 80 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι μαζί με άλλους 20 της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες σε όλους τους οικισμούς που υπάρχουν ζημιές.
Σύμφωνα με τον κ. Δέδε, η πρώτη προτεραιότητα που θα δοθεί είναι η καταβολή στους πληγέντες του πρώτου βοηθήματος για την άμεση αρωγή, το οποίο θα εκταμιευτεί με πρωτοβουλία της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.
Παράλληλα, θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της οικοσκευής που καταστράφηκε αλλά και των σπιτιών που κατέρρευσαν ή έπαθαν ζημιές με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο. Ο κ. Δέδες είπε ότι η επιλογή του υπουργείου είναι να μην στηθούν καταυλισμοί και να μην μεταφερθούν κοντέινερ για τη στέγαση των πληγέντων, αλλά να δοθεί επιδότηση ενοικίου για τη διαμονή των πληγέντων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.
Στις 7 το απόγευμα ο κ. Σπίρτζης και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα αρωγής και τα στοιχεία από τις πρώτες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.

1 σχόλιο

  1. Οι Σεισμόπληκτοι θα Δικαιωθούν μετά το ... 2060!
    Διότι προτεραιώότητα έχουν οι ξένες τράπεζες και τα ξένα Funds!
    Και Πρωτού και εφόσον Πλήξουν οι Σεισμόπληκτοι θα την ... "κάνουν" για ... όξω! Ήδη οι πρώτοι Νέοι/Νέες ετοιμάζουν τα βαλιτσάκια τους! Δεν χρειάζονται καν βαλίτσες διότι Αυτά που Έχουν Είναι Λίγα και μηδέν Είναι το Μέλλον Τους!

    Καλή Αντάμωση Σε Αγγλία Γαλλία Γερμανία Ολλανδία και εκτός Ευρώπης!!!

    Και για Αυτούς που θα φύγουν να ξέρετε ΌΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΝΙΑ ΘΑ ΔΕΡΝΟΥΝ!

    Άλλωστε Ο "Εθνικός Υμνος" των Ξενιτεμένων/"Διωγμένων"/Εξανδραποδισμένων Είναι το: Το Ψωμί Της Ξενιτιάς Είναι Πικρό!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση