GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε Μυτιλήνη και Χίο

Πάνω από 6 Ρίχτερ η ένταση της σεισμικής δόνησης - Κατέρρευσαν σπίτια στη Μυτιλήνη Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε στις 15.30 ...


Πάνω από 6 Ρίχτερ η ένταση της σεισμικής δόνησης - Κατέρρευσαν σπίτια στη Μυτιλήνη

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε στις 15.30 ώρα Ελλάδος το βορειοανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε ένταση 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει ένταση 6,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Σμύρνης και το εστιακό βάθος του σεισμού είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 10 χλμ.

Λίγα λεπτά μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό που συντάραξε τη Μυτιλήνη, ένας νέος σεισμός, προφανώς μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:35. Και αυτή η σεισμική δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο δηλαδή περίπου 15 χλμ νότια του Πλωμαρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές σε σπίτια στο Πλωμάρι της Λέσβου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Μυτιλήνης αναφέρονται ζημιές σε σπίτια.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την ακολουθία της σεισμικής δραστηριότητας αλλά δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν νέα, μεγαλύτερη σεισμική δόνηση.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από πανικόβλητους ανθρώπους που έχουν βγει στο δρόμο.

Ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Βουλγαρία, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, που βρίσκεται στη Χίο, έγραψε στο Twitter του «Σεισμός τώρα στη Χίο.Μίλαγα με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνούς όταν άρχισαν να πέφτουν πράγματα γύρω του. Ελπίζω να μιλάμε μόνο για υλικές ζημιές».

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 12 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση