GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως επί τάπητος από τους κατοίκους...

Πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο του Άρεως, τη Δευτέρα 29/5, στις 12 το μεσημέρι, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως...

Πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο του Άρεως, τη Δευτέρα 29/5, στις 12 το μεσημέρι, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως, προτάσεις και προοπτικές».

Την οργάνωσαν οι κινήσεις: Σύλλογος Κατοίκων "Αθηνά", Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως, Σύλλογος Αστέγων Πεδίου Άρεως και Επιτροπή γονέων για το Πεδίο του Άρεως.

Η εκδήλωση έγινε στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το κτίριο "Αλσος".

Στη συζήτηση συμμετείχαν η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για τα Άλση  Β. Λάσκαρη, ο σύμβουλος της Περιφέρειας  Α. Θεολόγου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων  Γ. Π. Αποστολόπουλος, ο. Σ. Λύρης εκπρόσωπος του τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Θανοπούλου, ο εκπρόσωπος του WWF Ελλάς. Α. Πληθάρας, δημοσιογράφοι και πολλοί κάτοικοι.

Να σημειωθεί ότι το Πεδίον του Αρεως ανήκει στην Περιφέρεια, ενώ η καθαριότητα του Πάρκου έχει ανατεθεί, κατόπιν σύμβασης, στον Δήμο Αθηναίων.
Το Πεδίον του Αρεως είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, 270 στρέμματα, με αμέσως επόμενο σε μέγεθος τον Εθνικό Κήπο, 155 στρέμματα.
Είναι άδικο για τους κατοίκους της Αθήνας, η οποία διαθέτει ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης να είναι απρόσιτο λόγω των πολλών τοξικοεξαρτημένων που έχουν διοχετευθεί στο χώρο αλλά και των κυκλωμάτων πορνείας που λειτουργούν εκεί.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός νεαρού μαθητή πως δε μπορεί να έρχεται στο πάρκο επειδή "του την πέφτουν οι παιδόφιλοι", ενώ υπάρχουν και κρούσματα ληστείας συνομηλίκων του με απειλή μαχαιριού.

Απειλούμενοι αισθάνονται επίσης όσοι εκκλησιάζονται στους δύο ναούς του πάρκου, όπως επεσήμανε μια ηλικιωμένη κυρία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ TA ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:
  • Υπάρχει έντονη ανασφάλεια των επισκεπτών λόγω των πολλών τοξικοεξαρτημένων που έχουν διοχετευθεί στο Πάρκο και των κυκλωμάτων πορνείας που λειτουργούν εκεί.
  • Οι ηλικιωμένοι έχουν φύγει από το Πάρκο λόγω της ανασφάλειας και επειδή δεν υπάρχει ένα μέρος να πάρουν καφέ ή νερό. Οι νέοι πλέον δεν συχνάζουν στο Πάρκο.
  • Τα παιδιά παίζουν μόνο σε μία από τις 3 παιδικές χαρές αλλά και σε αυτή λειτουργούν 7 από τις 12 θέσεις! Κούνιες που κλάπηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί.
  • Οι τουαλέτες είναι κατεστραμμένες και κλειστές.
  • Ο φωτισμός που επιδιορθώθηκε το Πάσχα, ήδη δεν λειτουργεί σε μεγάλο του μέρος λόγω κλοπής των καλωδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση