GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάζει μπρος τις μηχανές εργοστάσιο μεγάλης χαλυβουργίας στη Θεσσαλονίκη

Πλέον κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα κρατήσει η ιταλική μητρική ILVA Αισιοδοξία επικρατεί για την επαναλειτουργία εργοσ...




Πλέον κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα κρατήσει η ιταλική μητρική ILVA

Αισιοδοξία επικρατεί για την επαναλειτουργία εργοστασίου χαλυβουργίας της Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη.
Πλέον αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας στο πλαίσιο της εκκαθάρισης και μετά την υποβολή τριών προσφορών από διεθνείς ομίλους. Πρόκειται για προσφορές από Ινδία, Κίνα και Ολλανδία, εκ των οποίων η μία φέρεται να προτείνει τίμημα και business plan που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του βασικού μετόχου, ILVA Com.
Τα προβλήματα για την υγιή και κερδοφόρο Hellenic Steel είχαν ξεκινήσει ένα χρόνο πριν από την υπαγωγή της σε εκκαθάριση το 2014. Ήταν τότε που ο βασικός μέτοχος, ILVA Com τέθηκε σε ειδική διαχείριση από το ιταλικό Δημόσιο.
Πλέον κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα κρατήσει η ιταλική μητρική ILVA, η οποία είναι η βασικός μέτοχος με 77,12% της Hellenic Steel, με δεδομένο πλέον ότι έχουν κατατεθεί προσφορές από τρεις υποψηφίους.
Από τους 240 περίπου εργαζομένους που είχε η Hellenic Steel, πλέον ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 32 και απασχολούνται στην φύλαξη, την καθαριότητα και σε ορισμένες τεχνολογικές κατασκευές που πρέπει να γίνουν για να μπορεί το εργοστάσιο να είναι έτοιμο.
Η κατάσταση του εργοστασίου χαρακτηρίζεται πολύ καλή, ενώ στο σενάριο που ο αγοραστής που θα αναδειχθεί από τον διαγωνισμό αποφασίσει την επαναλειτουργία του εργοστασίου, είναι εφικτό να υπάρξει ξανά παραγωγή προϊόντος σε διάστημα 2-4 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση