GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δίνει οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση των φετινών φορολογικώ...


Μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δίνει οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων με την καταληκτική ημερομηνία να έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου και κύκλους του υπουργείου Οικονομικών να διαμηνύουν πως δεν θα υπάρξει παράταση.
Σε εγχειρίδιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται ένα σημαντικό ερωτηματολόγιο και οι απαντήσεις. Μεταξύ αυτών είναι οι ακόλουθες ερωτήσεις:
1. Πώς αποδεικνύεται ότι ένα ακίνητο παρέμεινε κενό;
Αν ο φορολογούμενος δηλώνει στο έντυπο Ε2 κάποιο ακίνητό του ως κενό για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, χρειάζονται φωτοαντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο (π.χ. λογαριασμοί ύδρευσης, κοινόχρηστων κ.λπ.), από το οποίο να αποδεικνύεται ότι το ακίνητο ήταν κενό για το υπόψη χρονικό διάστημα.
2. Μπορούν να εκχωρηθούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα μισθώματα του έτους 2016;
Όχι, η δήλωση εκχώρησης μη εισπραχθέντων μισθωμάτων ακίνητης περιουσίας έχει καταργηθεί. Μπορούν όμως να δηλωθούν ως ανείσπρακτα και να μην φορολογηθούν εφόσον προσκομιστούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και πριν από την υποβολή της δήλωσης ευκρινή φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων ή αγωγών που έχουν ασκηθεί και που, κατά περίπτωση, υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση