Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

  Πρόθυμοι για επενδύσεις στην Ελλάδα οι ομογενείς επιχειρηματίες της Αυστραλίας


  «Είναι χρήσιμο να βλέπουμε τακτικά εδώ στην Αυστραλία κυβερνητικά στελέχη για άμεση ενημέρωση» επισήμαναν χαρακτηριστικά

  Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές των επενδύσεων στην Ελλάδα και εθνικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αυστραλία.

  Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε τη δίωρη συνάντηση εποικοδομητική και με αφορμή το παναυστραλιανό φόρουμ «Diasporanomics», που προετοιμάζει το ελληνο-αυστραλιανό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο να πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο στη Μελβούρνη, ανακοίνωσε ότι τον ίδιο μήνα το «Enterprise Greece» ετοιμάζεται να κάνει στην Αυστραλία roadshow για να προβάλει τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. «Μου ζητήθηκε με τη συνδρομή και τη φροντίδα του υπουργείου Εξωτερικών να υπάρξει ταύτιση ημερομηνιών και συνεργασία, ώστε να υπάρξουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα με ωφέλεια και της Ελλάδας και των Ελληνοαυστραλών επιχειρηματιών - επενδυτών» δήλωσε ο κ. Κουίκ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, μετά το δείπνο εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο του ελληνο-αυστραλιανού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός έδωσε σε κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου από ένα USB του Enterprise Greece, με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με φορολογικά, επενδυτικά, τραπεζικά κ.λπ. σχετικά ζητήματα.

  Οι ομογενείς επιχειρηματίες από τη μεριά τους, εξέφρασαν τη βούλησή τους να επενδύσουν στην Ελλάδα.

  «Θέλουμε να απλώσουμε το χέρι στην Ελλάδα με τις επενδύσεις μας. Αλλά πρέπει πρώτα να μας ενημερώσετε διεξοδικά και πάνω απ' όλα να τις προστατέψετε. Να μας προστατέψετε. Πολλοί ομογενείς επιχειρηματίες έχουν κακές εμπειρίες από το παρελθόν. Χάσαμε χρήματα. Μας λέτε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει σημαντικά βήματα και στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και στον τομέα της συνεργασίας κρατικού και ιδιωτικού τομέα, γεγονός που μας χαροποιεί. Βλέπουμε επίσης θετικά και τις επενδύσεις των Κινέζων στην Ελλάδα (COSCO). Είδαμε πάλι τον πρωθυπουργό πρόσφατα στο Πεκίνο. Όπως πολύ σημαντική είναι και η συμφωνία για τα αεροδρόμια (Fraport). Μιλάμε και με τον ΣΕΒ και με το ΕΒΕΑ. Είναι καλή η ιδέα σας να έλθουν στο φόρουμ του Νοεμβρίου. Θα θέλαμε, επίσης, με το Enterprise Greece να έλθει και αρμόδιος υπουργός. Είναι χρήσιμο να βλέπουμε τακτικά εδώ στην Αυστραλία κυβερνητικά στελέχη για άμεση ενημέρωση» επισήμαναν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού, οι ομογενείς επιχειρηματίες.

  Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Πρόθυμοι για επενδύσεις στην Ελλάδα οι ομογενείς επιχειρηματίες της Αυστραλίας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr