Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

  Πρόσωπο αποτυπώνεται σε ουρανοξύστη - ΦΩΤΟ

  Μερικοί βλέπουν πρόσωπα σε όλα – στα σύννεφα, στη διάταξη των βαλβίδων στο νεροχύτη, σε πρίζες… Τώρα στη Μελβούρνη υπάρχει ένα τεράστιο πρόσωπο στην πρόσοψη ενός κτιρίου. Το κτίριο, που ονομάζεται “Πορτρέτο”, βρίσκεται στο Carlton United και Brewery στην οδό Swanston και φυσικά κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά.

  Το πρόσωπο ανήκει στον William Barak (1824-1903), τον τελευταίο παραδοσιακό γέροντα της φυλής Indigenous Wurundjeri-Willam, που έγινε επιφανής εκπρόσωπος της κοινωνικής δικαιοσύνης των Αβορίγινων και σημαντικός υποστηρικτής και “διασώστης” της πολιτιστικής κληρονομιάς του Wurundjeri. Ο Μπαράκ, ο οποίος ήταν και καλλιτέχνης, πολέμησε με την αποικιακή κυβέρνηση της εποχής του προκειμένου να επιστρέψει τη γη στο λαό του.

  Για να δημιουργήσουν το πρόσωπο, οι αρχιτέκτονες, ARM Architecture, πήραν μια φωτογραφία του γέροντα και μεταμόρφωσαν ψηφιακά την εικόνα του σε μεγάλη κλίμακα, δημιουργώντας το σκίτσο στην επιφάνεια του κτιρίου κάνοντας κοψίματα σε μπαλκόνια και τοίχους. Η καλύτερη θέα είναι από απόσταση 2,8 χιλιομέτρων. Το κτίριο χρειάστηκε επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Πρόσωπο αποτυπώνεται σε ουρανοξύστη - ΦΩΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr