GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ: Τα έλεγα εγώ για την τρομοκρατία και κοιτάξτε το Κατάρ!

Συνέδεσε την ομιλία που είχε εκφωνήσει κατά του ριζοσπαστικού ισλαμισμού στο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή με την τωρινή κρίσ...


Συνέδεσε την ομιλία που είχε εκφωνήσει κατά του ριζοσπαστικού ισλαμισμού στο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή με την τωρινή κρίση

Τη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Αίγυπτος και οι Μαλβίδες διέκοψαν κάθε διπλωματική κι εμπορική σχέση με το εμιράτο του Κατάρ με την κατηγορία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στη Μέση Ανατολή κατά του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, με την απόφασή χωρών της περιοχής να απομονώσουν το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής μου στη Μέση Ανατολή επιβεβαίωσα ότι η χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας πρέπει να σταματήσει. Οι ηγέτες έδειξαν με το δάκτυλο το Κατάρ- Και κοιτάξτε!» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα tweet.

During my recent trip to the Middle East I stated that there can no longer be funding of Radical Ideology. Leaders pointed to Qatar - look!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 6 Ιουνίου 2017

 

«Είναι τόσο καλό να βλέπω ότι η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία με τον βασιλιά και 50 χώρες ήδη αποδίδει καρπούς. Ίσως αυτό να σημαίνει την αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε άλλα 2 tweets.

So good to see the Saudi Arabia visit with the King and 50 countries already paying off. They said they would take a hard line on funding...

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 6 Ιουνίου 2017

...extremism, and all reference was pointing to Qatar. Perhaps this will be the beginning of the end to the horror of terrorism!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 6 Ιουνίου 2017

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον απηύθυνε αμέσως έκκληση στις χώρες του Κόλπου να παραμείνουν «ενωμένες», όμως τα tweetw του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μάλλον μοιάζουν να επικροτούν την απόφαση απομόνωσης του Κατάρ.

Μετά από αυτά τα τιτιβίσματα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι πυροδοτεί τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή διακινδυνεύοντας μια κούρσα εξοπλισμών. «Μια τέτοια "τραμποποίηση" (trumpisation) των σχέσεων στην περιοχή που σε κάθε περίπτωση συνταράσσεται από κρίσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη» υπογράμμισε ο Γκάμπριελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευτεί αύριο.

Ο υπουργός εκτίμησε επιπλέον ότι «τα γιγάντια στρατιωτικά συμβόλαια που υπέγραψε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ με τις μοναρχίες του Κόλπου ενισχύουν τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου εξοπλισμών».

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στη σύναψη εξοπλιστικών συμβολαίων ύψους ρεκόρ, ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το Ριάντ.

«Θέλουν προφανώς σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό να απομονώσουν πλήρως το Κατάρ και να το πλήξουν την ίδια του την ύπαρξη» κατήγγειλε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να υποδεχθεί αύριο Τετάρτη τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Άντελ μπιν Άχμεντ αλ Τζουμπέιρ, στο Βερολίνο.

Το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή, έδρα της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης της Μέσης Ανατολής. Αυτή η βάση είναι κρίσιμη στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, ενώ στον οποίο συμμετέχει και η Ντόχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση