GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Αυτές είναι οι διαφορές του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου Υπερταμείου- ΒΙΝΤΕΟ

Τις διαφορές ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το νέο Υπερταμείο παρουσίασε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακα...


Τις διαφορές ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το νέο Υπερταμείο παρουσίασε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τόνισε ότι «εσείς φτιάξατε ένα ταμείο μόνο για ιδιωτικοποιήσεις, ενώ εμείς φτιάξαμε ένα ταμείο που έχει και ιδιωτικοποιήσεις και αύξηση της αξίας της περιουσίας του Δημοσίου με άλλους τρόπους και επενδυτική πολιτική και περιφερειακή και κλαδική πολιτική».

Επέρριψε ευθύνες ότι οι προηγούμενοι δεν προστάτευσαν τον δημόσιο χαρακτήρα των δημοσίων επιχειρήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως το Υπερταμείο ήταν ένας από τους όρους του μνημονίου, κάτι το οποίο, όπως είπε, «γνώριζε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015».

Ο κ. Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης που έγινε και πως επιτεύχθηκε ώστε τα μισά έσοδα ή η αύξηση των αξιών να κατευθύνονται στις επενδύσεις και τα υπόλοιπα στους πιστωτές ενώ επεσήμανε πως η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας θα λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς να μπορεί ο κάθε υπουργός να κάνει ό, τι θέλει, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση