Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

  Ο μακελάρης του Όσλο άλλαξε το όνομά του σε… Φιότολφ Χάνσεν


  Η αλλαγή έχει περαστεί στο ληξιαρχείο της Νορβηγίας

  Το όνομά του άλλαξε επίσημα ο μακελάρης του Όσλο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο εξτρεμιστής που σφαγίασε 77 ανθρώπους στο Όσλο και το νησάκι Ουτόγια το 2011.

  Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, η αλλαγή πέρασε στο ληξιαρχείο άρα είναι επίσημη. Στο εξής ο Μπράιβικ θέλει να αποκαλείται Φιότολφ Χάνσεν.

  «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι άλλαξε όνομα. Είναι επίσημο», είπε ο Έισταϊν Στόρβικ, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Verdens Gang. Όταν ρωτήθηκε ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Μπράιβικ σ' αυτήν την απόφαση, ο δικηγόρος είπε ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων που έχει με τον πελάτη του.

  Επίσης, η γεωργική εταιρεία «Breivik Geofarm», την οποία είχε ιδρύσει ο Μπράιβικ προκειμένου μέσω αυτής να προμηθευτεί τα λιπάσματα με τα οποία κατασκεύασε μια βόμβα, φέρεται πλέον να ανήκει στον Φιότολφ Χάνσεν.

  Το επώνυμο Χάνσεν είναι πολύ συνηθισμένο στη Νορβηγία, όμως το μικρό όνομα Φιότολφ είναι εξαιρετικά σπάνιο.

  Ο 38χρονος Μπράιβικ εκτίει ποινή 21 ετών κάθειρξης για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στις 22 Ιουλίου 2011 κοντά στο κοινοβούλιο στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια, σε μια κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.
  Τότε, είχε δώσει στη δημοσιότητα το ιδεολογικό μανιφέστο του, υπογράφοντάς το με το όνομα «Άντριου Μπέργουικ».

  Ο Μπράιβικ, που κρατείται στην απομόνωση, σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας απέρριψε την Πέμπτη το αίτημά του να επανεξεταστεί η έφεσή που είχε υποβάλει ζητώντας να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής του στη φυλακή.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο μακελάρης του Όσλο άλλαξε το όνομά του σε… Φιότολφ Χάνσεν Rating: 5 Reviewed By: Press- gr