GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! Πόσο προηγείται η ΝΔ, πού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ...

Προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συγκεντρώνει ποσοστό 23,2%, δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακή...

Προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συγκεντρώνει ποσοστό 23,2%, δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 16,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,4%, ΚΚΕ 6,1%, Ποτάμι 1,6%, ΑΝΕΛ 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Λαϊκή Ενότητα 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,6%.

6 σχόλια

  1. Με τους σκουπιδιάρηδες ή με τα σκουπίδια;

    O αγώνας που δίνουν οι συμβασιούχοι είναι αγώνας όλων μας.

    Ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σκουπίδι. Που ρίχνει τα εργασιακά δικαιώματά του στα σκουπίδια. Αυτή η πολιτική είναι που έχει γεμίσει με σκουπίδια τους δρόμους.


    Η πολιτική που κόβει μισθούς, που κόβει συντάξεις, που έχει θρυμματίσει την ελπίδα, που έχει κόψει το γέλιο, είναι η ίδια πολιτική που τώρα θέλει να μας κόψει και την ανάσα από τη μπόχα των σκουπιδιών.

    Φτάνουν στο σημείο να κρύβονται πίσω από «αντισυνταγματικότητες» αυτοί που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια δικαστικές αποφάσεις όταν αυτές κρίνουν αντισυνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ ή τις περικοπές στις συντάξεις.

    Αυτοί, τώρα, κόπτονται για το Σύνταγμα και την εφαρμογή του ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΑΣ ΠΑΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΡΥΑΚΙΑ. Βλέπετε ταξικές δεν είναι μόνο οι αποφάσεις της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΆΤΟΥ . Ταξικά είναι και τα κριτήρια όσον αφορά την αλά καρτ εφαρμογή τους.

    Φτάνουν στο σημείο να λένε ότι είναι «αντισυνταγματικό» (!) το δικαίωμα στη δουλειά, ποιού; Του εργάτη που μαζεύει τα σκουπίδια!!!!! Αλλά αν αυτός, ο εργάτης που μαζεύει σκουπίδια, είναι «αντισυνταγματικός» για τους νόμους τους, τότε τι έχουν να προσδοκούν όλοι οι υπόλοιποι;;;;

    Οι νόμοι τους. Ομως οι νόμοι τους δεν «φυτρώνουν». Δεν έρχονται από το υπερπέραν. Τους νόμους τους αυτοί τους φτιάχνουν. Επί των νόμων που αυτοί κόβουν και ράβουν έρχεται η Δικαιοσύνη τους να κρίνει ότι «νόμος είναι τα Μνημόνια», «νόμος είναι οι εργολάβοι», «νόμος είναι η απόλυση».

    η απάντηση σε εκείνους που με υποκρισία χιλίων πιθήκων έχουν βάλλει την κασέτα να παίζει το ρεφρέν «ξέρετε, εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους συμβασιούχους, αλλά “πώς” να το κάνουμε αφού δεν μας το επιτρέπει ο νόμος»,

    η απάντηση στα δακρύβρεχτα «τι να κάνουμε» και στα επικοινωνιακά σκουπίδια εκείνων που βρίσκουν τον τρόπο να θέτουν τον τόπο υπό το Αγγλικό Δίκαιο, που βρίσκουν τον τρόπονα ξεπουλούν τη χώρα για 99 χρόνια, που βρίσκουν τον τρόπονα ορίζουν πλεονάσματα μέχρι το 2060,

    η απάντηση στα «πώς να το κάνουμε» προς εκείνους που διατηρούν ανέγγιχτο τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, αλλά… δυσκολεύονται να βρουν νομικό δρόμο δικαίωσης των συμβασιούχων, είναι μια και είναι απλή. Κατανοητή. Ευθύβολη. Ξεκάθαρη. Και βαθύτατα πολιτική:

    «Να κόψετε το σβέρκο σας»!

    Έτσι να το κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση το 2015 και το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.


    «Τα περισσότερα προαπαιτούμενα αφορούν σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Όταν μιλάμε για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, κυρίως αναφερόμαστε σε αλλαγές που καθιστούν πιο φιλελεύθερη την οικονομία, προάγουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν το γραφειοκρατικό βάρος και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Μιλάμε δηλαδή για μια φιλελεύθερη ατζέντα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Και ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ατζέντα».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Εμείς στοχεύουμε να εφαρμόσουμε βαθιές τομές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις πέρα και πάνω από το πρόγραμμα. Με τον τρόπο αυτό, θα πείσουμε τους δανειστές ότι είμαστε αξιόπιστοι», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης για να καταλήξει: «Πιστεύουμε στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα και πιστεύουμε ότι η εφαρμογή της είναι προς όφελος της Ελλάδας. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ταυτιστεί με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και για αυτό έχουμε υποχώρηση και πισωγύρισμα σε πολλούς τομείς».

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και στους στόχους για βραχυπρόθεσμα πλεονάσματα στο 3,5%, τους οποίους χαρακτήρισε «πολύ υψηλούς». Υπογράμμισε πάντως ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη 4% «για τουλάχιστον τρία χρόνια στη σειρά».

    ΨΗΦΊΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΆΞΕΝΟ ΠΤΗΝΌ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΆΤΕ ΚΑΛΆ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ου Παναγιώτη Παπανικολάου

    Σήμερα δεν μπόρεσα να πάω στην πορεία για τον Τάσο και την Ηριάννα. Έχω Γενική εφημερία. Και το βαρύ επείγον περιστατικό ήρθε από το πρωί - ασθενής με μεγάλη ενδοκρανιακή αιμορραγία.

    Στην επέμβαση συμμετείχε νοσηλεύτρια πτυχιούχος ΤΕΙ. Αν και πολύ νεαρή ήταν πραγματικά ΑΨΟΓΗ με αέρα και ταλέντο στην εργαλειοδοσία - μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Ρωτώντας λοιπόν διαπίστωσα πως είναι "προσωρινή" και μάλιστα μέσω ... προγράμματος ΟΑΕΔ ( ! ) δηλαδή με σύμβαση ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ, με χαρτζιλίκι ελεημοσύνη χωρίς δικαιώματα, με ημερομηνία λήξης.

    Νοσηλευτές που σώζουν ζωές και αντιμετωπίζονται από το άθλιο αστικό μνημονιακό κράτος ως παρακατιανά σκουπίδια ενώ διάφοροι πρεζέμποροι - λαθρέμποροι - μονοπύθμενοι - λαγοί - χρυσοθήρες - μεγαλοεργολάβοι - μεγαλοπρομηθευτές κλπ αντιμετωπίζονται ως σωτήρες "επενδυτές" κι αυτοί και τα τσιράκια τους. Υπεράνω νόμων.

    ΦΥΣΙΚΑ η Μικρή μου Εργαλειοδότρια του ΟΑΕΔ κατά 99 % αν δεν προσληφθεί ως μόνιμη θα την κάνει κι αυτή για το εξωτερικό, και ΦΥΣΙΚΑ θα την στερηθεί και το νοσοκομείο και το ΕΣΥ. Όπως έχει ήδη γίνει με χιλιάδες άλλους νέους νοσηλευτές και γιατρούς τα τελευταία χρόνια.

    Εκεί στο Υπουργείο Υγείας τι κάνετε ? όλα καλά ?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς πυξίδα...

    «Αλλάζουν όλα, τα οικονομικά κέντρα πήραν το πάνω χέρι, τελείωσαν με τον κομμουνισμό και τώρα τελειώνουν και με τον σοσιαλισμό!».

    Κι όταν αυθορμήτως ρώτησα μα οι πολιτικοί δεν θα αντιδράσουν; Απάντησε έντονα: «Ποιοι ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ;..Αυτοί δεν θα υπάρχουν... Θα είναι κατασκευασμένοι»!»

    Η παραπάνω στιχομυθία έγινε το καλοκαίρι του 1995 μεταξύ του Α. Παπανδρέου και του Τηλέμαχου Χυτήρη, κατά τις εργασίες μιας Συνόδου κορυφής της Ε. Ένωσης...
    Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπεσε έξω στις προβλέψεις του... Το ζούμε, είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού...

    Αν αποπειραθούμε να κάνουμε μια βαθύτερη ενδοσκόπηση για το τι μας συμβαίνει, θα διαπιστώσουμε ότι την πολιτική ΠΑΡΆΔΟΣΗ του ελληνικού λαού, είχε προηγηθεί η πνευματική... Η παράδοση του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ... Αυτή ξεκίνησε από τα χρόνια της ευημερίας. «Θα σε κάνω πλούσιο με το χρηματιστήριο», «θα σε δανείζω για να καταναλώνεις», «θα σε βρω αργομισθία στο δημόσιο για να μην δουλεύεις».

    Αυτό συνεχίστηκε στα χρόνια της κρίσης με άλλη μορφή: «Να ΣΏΣΩ οτιδήποτε δεν σώζεται», «να ΚΡΥΨΩ τα λεφτά μου στο στρώμα», «Θα τα ξοδέψω για να μην τα πάρουν οι τράπεζες», κ,α.

    Γενικά η ΣΚΕΨΗ του Έλληνα είχε παραδοθεί, είχε απορρίψει κάθε τι ευγενικό... Όπως γράφει ο αμερικανός δημοσιογράφος Ρόμπεν Κόπλαν (Η ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΗ ΑΝΑΡΧΊΑ), «Όσο πιο πολλά διαθέτεις, τόσο μεγαλύτερους συμβιβασμούς κάνεις για να τα διατηρήσεις».

    Οι Έλληνες λοιπόν, -ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΗΓΕΣΙΑΣ - έχουμε σχεδόν παραδοθεί... Οι πολιτικοί ζητούν από το λαό ΣΕΒΑΣΜΌ με βάρος το αξίωμα που διέθεταν πριν δέκα χρόνια..

    Αλλά πως να ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΈΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΟ ΠΟΛΊΤΙΚΟ ΚΌΣΜΟ ο οποίος βουλιάζει στα ρηχά. Πώς να προσεγγίσεις ένα κοινωνικό σώμα που μέλημα είναι, το σώμα του, τα τατουάζ και τα πάθη του.

    Σ’ αυτή τη φάση, αλλού οι Έλληνες, αλλού το πλοίο... Αν δεν ήμασταν τόσο παραδομένοι, δεν θα γινόμασταν «ΓΙΟΥΣΟΥΦΆΚΙΑ» του κάθε Σόιμπλε..

    Διερχόμαστε μια ακόμα φάση παρακμής του Ελληνισμού στην μακραίωνη ιστορία του. Κι άλλη φορά ανασυνταχθήκαμε πετώντας τα κουρέλια από πάνω μας. Αυτή όμως είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Λαοί χωρίς αυτογνωσία, χωρίς ιδέα στόχο, κινδυνεύουν -στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε- με εξαφάνιση στο νέο κόσμο που αναδύεται.

    Δεν γίνεται να συνεχίσουμε για πολύ ακόμα έτσι... Το ζήτημα είναι να αποκτήσουμε στόχους, να επιλέγουμε σωστή ΗΓΕΣΊΑ που θα αγωνίζεται για το καλό της πατρίδας και του λαού...ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφτά χρόνια… διαγγέλματα

    Από το Καστελόριζο και τον ΓΑΠ μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα στον κήπο του Μαξίμου, τα μνημόνια συνεχίζονται με παρόμοιο πάντα επικοινωνιακό αμπαλάρισμα

    Τα διαγγέλματα των πρωθυπουργών διεκδικούν τη δική τους θέση στη σημειολογία της εποχής των μνημονίων... Οι κάθε φορά εκφωνητές τους, έχουν πάντα τόνο δραματικό αλλά και αισιόδοξο. ..Κάνουν απαραιτήτως αναφορά στις θυσίες του ελληνικού λαού και εκφράζουν τον πόνο που νιώθουν για αυτές... Ο λαός είναι για αυτούς κάτι σαν το «παιδί» που πρέπει να δείξουν ότι το αγαπούν ακόμα κι όταν το στεναχωρούν. Και που αν είναι φρόνιμος και καλός με τα μαθήματά του, στο τέλος θα ανταμειφθεί.

    Τα μνημονιακά διαγγέλματα εξηγούν πάντα ότι κάθε άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθήθηκε θα ήταν μια σκέτη καταστροφή... Περιλαμβάνουν συνήθως αναφορές στους πιο αδύναμους που θα τύχουν προστασίας, σε κάποια λύση για το μόνιμο θέμα του χρέους και δεν ξεχνούν ότι η χώρα σε λίγο βγαίνει από τα μνημόνια και μπαίνει σε ράγες ανάπτυξης.


    «Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες. Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό» έλεγε ο ΓΑΠ σε τόνο σχεδόν πανηγυρικό και συνέχιζε βλέποντας την πόρτα της «εξόδου» με το καλημέρα: «Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφτά χρόνια… διαγγέλματα

    Οι ομοιότητες με το πρόσφατο διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αυτή τη φορά με φόντο τα δέντρα στο μέγαρο Μαξίμου, είναι σαφείς: «Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας αλλά και την κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου». «Η πιο σημαντική δέσμευση, όμως, βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο της απόφασης. Και αφορά τη δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018».

    Ας θυμηθούμε όμως ακόμα δυο διαγγέλματα μνημονιακών πρωθυπουργών, αυτά των Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012, και ενώ την επόμενη μέρα οι βουλευτές καλούνταν να ψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο, ο τραπεζίτης-πρωθυπουργός δήλωνε με διάγγελμά του: «Με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος θα αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, η οποία θα επανέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης -πιθανότατα από το δεύτερο εξάμηνο του 2013».

    Ούτε η «έξοδος από την κρίση», ούτε φυσικά η «διαπραγμάτευση» είναι ανακαλύψεις της σημερινής κυβέρνησης. Στο ίδιο διάγγελμα, ο Λ. Παπαδήμος τόνιζε: «Η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα, που επετεύχθη μετά από πολυήμερες, εντατικές και σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχει τη στήριξη των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας. Κατοχυρώνει το μέλλον της πατρίδας μας στο ευρώ και θέτει τις βάσεις για να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση».

    Ένα χρόνο μετά, στις 15 Απριλίου 2013, ο Α. Σαμαράς πετυχαίνει μια ακόμα συμφωνία με την Τρόικα και με νέο διάγγελμά βλέπει επίσης φως στο βάθος του τούνελ: «Σε λίγο χρόνο, η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από Μνημόνια. Αλλά θα είναι μια Ελλάδα αναπτυξιακή, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα εξωστρεφής. Μια Ελλάδα δηλαδή ισχυρή».

    Δείτε πώς περιγράφει το κλίμα ο τότε πρωθυπουργός: «Η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει. Σε λίγο η βελτίωση αυτή θα γίνεται αισθητή από όλο και περισσότερους». Η ομοιότητα με το πρόσφατο διάγγελμα είναι προφανής, με τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει: «Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό. Το σήμα, όμως και προς τα μέσα, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο».

    Παραθέτουμε, τέλος, μερικά ακόμα αποσπάσματα, αφήνοντας τα συμπεράσματα στον αναγνώστη:

    «Πήραμε 15ετή επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων και ισόποσο πάγωμα των επιτοκίων» (Τσίπρας).

    «Με τη μείωση του χρέους θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και εμπιστοσύνης» (Παπαδήμος).

    «Επαναλαμβάνεται επίσημα, η δέσμευση των εταίρων μας, ότι μόλις πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω περικοπή του δημοσίου χρέους. Πράγμα που θα επιταχύνει την έξοδό μας από την κρίση» (Σαμαράς).

    «Να χτίσουμε πάνω σε ισχυρά θεμέλια ένα μοντέλο παραγωγής και διανομής. Το μοντέλο της Δίκαιης ανάπτυξης. Ένα μοντέλο όχι για τους λίγους αλλά για τους πολλούς.» (Τσίπρας).

    «Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους» (Παπανδρέου).

    «Πρέπει να εξυγιάνουμε το κράτος και να χτίσουμε την οικονομία μας σε στέρεες βάσεις για να επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη» (Παπαδήμος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση