GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΖΑΡΙΑ! Η "ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ" του Τσοχατζόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ...

Όταν το έγραφα, ήμουν σίγουρος ότι αρκετοί θα το αντιμετώπιζαν με επιφυλακτικότητα ή και με απορίες. Να που όμως επιβεβαιώνεται ολοένα κ...

Όταν το έγραφα, ήμουν σίγουρος ότι αρκετοί θα το αντιμετώπιζαν με επιφυλακτικότητα ή και με απορίες. Να που όμως επιβεβαιώνεται ολοένα και περισσότερο. Να που ο Τσίπρας έχει βρει έναν καινούργιο σύμμαχο και υποστηρικτή: Τον ...Άκη Τσοχατζόπουλο!!!

Προχθές, κατά την εμφάνισή του στο Α' Νεκροταφείο με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Ανδρ. Παπανδρέου, το στόμα του έσταζε μέλι για τον Αλ. Τσίπρα. Και σας παραθέτω τη δήλωση του, όπως ακριβώς την έκανε, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό για να φρικάρετε: «Είπε πως η συμφωνία είναι διέξοδος. Το ελπίζω, αν και έπρεπε να δώσει πρωτοβουλία στους πολίτες..».

«Και λοιπόν έχει καμιά σημασία τι δηλώνει ο Τσοχατζόπουλος για να τον πάρουμε στα σοβαρά;» θα αναρωτηθείτε και πάρα πολύ σωστά. Μετά τον Τσίπρα -που και γι αυτόν αμφίβολο είναι πόσο στα αλήθεια το πιστεύει- είναι ο μόνος Έλληνας που «ελπίζει» πως «η συμφωνία είναι διέξοδος». Στην επόμενη φάση, μπορεί να συναντηθούν πουθενά και όταν ο Τσίπρας ρωτήσει τον Τσοχατζόπουλο «Άκη, τι ώρα είναι;» εκείνος να του απαντήσει «Ο,τι ώρα πεις εσύ, Αλέξη», όπως είχε συνηθίσει να λέει στον Παπανδρέου...

Γιατί όμως το θέμα έχει μια σχετική σοβαρότητα και ποια; Από τις 7 Απριλίου σας απεκάλυπτα τα παρασκηνιακά παζάρια του Τσοχατζόπουλου, εν όψει της αποφυλάκισής του, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και για συγκεκριμένο σκοπό: «Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει, όταν ο Άκης ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να καίει, τους πρώην συντρόφους του;». Αυτό, όπως μετέφερα, ειπώθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ένα αινιγματικό ύφος και ένα αδιόρατο χαμόγελο, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, που όμως ήταν αποκαλυπτικό για τις προθέσεις και διαθέσεις…

Επίσης επαναλαμβάνω ότι πολλοί από τους πιο στενούς συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου –και όχι μόνο βουλευτές ή απλά στελεχάκια- έχουν πάει προ πολλού στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ενταχθεί στον ηγετική ομάδα του κόμματος. Οι Κοτσακάς, Χωραφάς, Ταφύλλης είναι μερικοί από αυτούς. Κάποιοι έκαναν και τη «γέφυρα» του Άκη με την Κουμουνδούρου. Πέραν αυτού ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος που ήταν από την εποχή του ΠΑΚ στον κεντρικό ηγετικό πυρήνα εκτός από το αρχείο που διαθέτει, έχει αφήσει σαφώς να εννοηθεί ότι ξέρει μυστικά - βόμβες για όλους τους πρώην συντρόφους του. Ήδη μαζί με το γλείψιμο στον Τσίπρα, τις προηγούμενες ημέρες άρχισε να «προαναγγέλλει» στοιχεία σε βάρος του Σημίτη, του Παπανδρέου, όπως και του Βενιζέλου, ενώ και χθες προέβη στη ...διαπίστωση ότι «όλες οι κυβερνητικές ηγεσίες από το 1998 και μέχρι το 2015 κατέστρεψαν την Ελλάδα» και ότι ειδικά «Σημίτης και Παπανδρέου είναι τραγικά ένοχοι».

Θέλω ακόμη να σημειώσω ότι εκτός των άλλων η χθεσινή γλειψιματική δήλωση του ήταν μια ανταπόδοση προς τον Τσίπρα ο οποίος όταν γινόταν στη Βουλή η πρώτη συζήτηση για τις νέες εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, ειδικά για τον Γ. Παπαντωνίου, είχε πει την φοβερή φράση «Μόνο ο Τσοχατζόπουλος τα έκανε όλα στην Ελλάδα;», που ακούστηκε ως ένα μεγάλο ελαφρυντικό για τον Άκη με το ανάλογο και θρασύ σκεπτικό που χρησιμοποιεί και ο ίδιος για τον εαυτό του: «Εγώ θα την πληρώσω για όλους τους μιζαδόρους του ΠΑΣΟΚ;».

Η χρησιμότητα λοιπόν του Τσοχατζόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι -τώρα μάλιστα που μπαίνουμε σε εποχή μεγάλων μαχαιρωμάτων γύρω από παλιά και νέα σκάνδαλα- βολεύει την κυβερνητική παρέα στο αφήγημα που πάει να πλασάρει: «Κοιτάξτε ποιοι μας κατηγορούν, αυτοί που όπως παραδέχεται και ένας δικός τους, ο Τσοχατζόπουλος, κατέστρεψαν την Ελλάδα...»

Με αυτό το ανάχωμα θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις διαρροές δυσαρεστημένων ψηφοφόρων και ιδιαίτερα των λεγόμενων «πασοκογενών» που ήταν η μεγαλύτερη δεξαμενή τους. Αν και καταδικασμένος για τις μίζες μαμούθ των εξοπλιστικών ο Τσοχατζόπουλος, μαζί με την αποστροφή που προκαλεί θυμίζει και το βούρκο του πασοκικού παρελθόντος. Και στην κατάσταση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και από τα ...μαλλιά του Τσοχατζόπουλου προσπαθεί να πιαστεί!
Μ. Γιαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση