GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλη Ιουνίου τα πρώτα δώρα για όσους αγοράζουν με πλαστικό χρήμα

Ξεκινά ο θεσμός της λοταρίας, με στόχο να σφίξει ο κλοιός γύρω από όσους φοροδιαφεύγουν και δεν κόβουν αποδείξεις Από τα τ...


Ξεκινά ο θεσμός της λοταρίας, με στόχο να σφίξει ο κλοιός γύρω από όσους φοροδιαφεύγουν και δεν κόβουν αποδείξεις

Από τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα... δώρα στα χέρια των συνεπών φορολογουμένων και καταναλωτών που επιμένουν να κάνουν τις αγορές τους με πλαστικό χρήμα!

Το οικονομικό επιτελείο έχει επιταχύνει το θεσμό της λοταρίας καθώς οι αριθμοί δεν είναι «καλοί» και οι απώλειες στα έσοδα από ΦΠΑ είναι μεγάλες.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει στη διάρκεια ελέγχων τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, η φοροδιαφυγή είναι σε έξαρση με μεγάλη πλειονότητα καταστηματαρχών να μην κόβει αποδείξεις (ενδεικτικά, το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το 70% των καταστηματαρχών πιάστηκε να μην κόβει αποδείξεις).

Πάντως, πολλοί είναι οι καταναλωτές που προτιμούν να μην πάρουν απόδειξη έναντι κάποιας έκπτωσης στο συνολικό ποσό του λογαριασμού που καλούνται να πληρώσουν.
Ωστόσο, με το αφορολόγητο όριο να έχει μειωθεί στις 5.900 ευρώ, πολλοί φορολογούμενοι το έχουν ήδη συμπληρώσει κι έτσι προτιμούν την έκπτωση έναντι της απόδειξης.

Ενώ σε περιπτώσεις φορολογουμένων, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ εισοδήματος και δεν τους αναγνωρίζεται αφορολόγητο, δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για χρήση πλαστικού χρήματος και αίτημα απόδειξης.

Να σημειωθεί ότι οι παλαιότεροι σχεδιασμοί για να κληρώνονται στις λοταρίες αυτοκίνητα και άλλα είδη πολυτελείας, έχουν προ πολλού ακυρωθεί υπό το βάρος των οικονομικών συνθηκών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ως δώρο ότι κάθε μέρα 50 συνεπείς φορολογούμενοι, που θα κληρώνονται, θα κάνουν δωρεάν τις αγορές που θα πραγματοποιούσαν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής για αγορές με τη χρήση πλαστικού χρήματος, θα μπαίνουν απευθείας στην κλήρωση για δωρεάν αγορές.

Δηλαδή, ένας καταναλωτής που πραγματοποιεί με πλαστικό χρήμα αγορές αξίας 40 ευρώ, το τερματικό POS θα του δίνει έναν συντελεστή που θα σημαίνει ότι μπορεί να κάνει αγορές 80 ευρώ.
Ενώ μια φορά την εβδομάδα, θα γίνεται μια κλήρωση και θα δίδονται δωροεπιταγές 500 – 1000 ευρώ στους τυχερούς που θα κληρώνονται.

Η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα και δεν θα χρειάζεται ο καταναλωτής να στέλνει με SMS τον αριθμό της απόδειξης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Πάντως, οι φορολογούμενοι δεν θα παίρνουν χρήματα στα χέρια τους ή κάποιο ποσό στο λογαριασμό τους αλλά θα κερδίζουν πόντους, όπως στα συστήματα με τις κάρτες των σούπερ μάρκετ, και θα τους εξαργυρώνουν σε αγορές, σε οποιοδήποτε κατάστημα επιθυμούν.
Το συνολικό κονδύλι που έχει εγκρίνει για τις λοταρίες το υπουργείο Οικονομικών είναι 12 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση