GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μπαρτσελόνα στη Μυτιλήνη

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων ποδοσφαιριστών της ομάδας της Μπαρτσελόνα και επίλεκτων της Εθνικής Ελλάδος θα διεξαχθεί μεθαύριο...


Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων ποδοσφαιριστών της ομάδας της Μπαρτσελόνα και επίλεκτων της Εθνικής Ελλάδος θα διεξαχθεί μεθαύριο, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον δήμο Λέσβου, το Ίδρυμα της Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Μπαρτσελόνα (Fundacio FC Barcelona) και της Ένωσης Παικτών της Μπαρτσελόνα. Αποτελεί δε, μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

«Η εκδήλωση έχει ως στόχο να τιμήσει τους πολίτες της Λέσβου για τη συνεισφορά τους στην προσφυγική κρίση. Ταυτόχρονα όμως υπενθυμίζει ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί μια παγκόσμια ανθρωπιστική καταστροφή που δημιουργείται λόγω των συνεχιζόμενων πολέμων, της φτώχειας και της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

«Θέλω όμως εδώ να υπογραμμίσω, πως η παρουσία των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων προσφέρει μία ακόμα ευκαιρία στη Λέσβο να προβληθεί παγκοσμίως, δείχνοντας ότι το νησί μας έχει κατορθώσει να επιστρέψει στην κανονικότητα, σημειώνοντας μία σταθερή αύξηση του αριθμού των τουριστών διεθνώς» τόνισε ο κ. Γαληνός και πρόσθεσε: «Η Λέσβος δεν είναι απλώς μια ελκυστική επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς διαθέτει πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, αλλά επιπλέον αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για όλο το χρόνο προσφέροντας μια πληθώρα διαφορετικών επιλογών. Η Λέσβος διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό αρχαίων και μεσαιωνικών μνημείων, ιστορικές εκκλησίες και μοναστήρια, φυσικές θερμοπηγές, ένα μοναδικό Εθνικό Πάρκο που το επισκέπτονται παρατηρητές πουλιών από όλο τον κόσμο καθώς και το παγκοσμίου φήμης Απολιθωμένο Δάσος που αποτελεί σημείο αναφοράς του νησιού, μιας και είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα του κόσμου».

Όπως έγινε γνωστό, «τo βασικό «σύνθημα» της εκδήλωσης είναι το «Sport Welcomes» («ο αθλητισμός καλωσορίζει») το οποίο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα εμφανιστεί ως #SportWelcomes.

«O αθλητισμός καλωσορίζει τους πάντες. Ο αθλητισμός απευθύνεται σε όλους ισότιμα. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις. Ως πρώην αθλητής το γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι» συνέχισε ο δήχαρχος Λέσβου, σημειώνοντας πως «είμαστε εδώ στη Λέσβο ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα, που διαθέτει εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο και η οποία στέλνει μία ομάδα βετεράνων παικτών της στη Λέσβο».

Ταυτόχρονα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και συγκέντρωσε μια ομάδα δημοφιλών παικτών που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παίζοντας στην Εθνική Ελλάδος αλλά και σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουνίου, η ομάδα της Μπαρτσελόνα θα επισκεφθεί τον χώρο της φιλοξενίας προσφύγων στο Καρά Τεπέ, ενώ θα οργανώσει εκπαιδευτικό ποδοσφαιρικό πρόγραμμα για παιδιά από την Λέσβο και από τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Οι συνθέσεις

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων του αγώνα της Μυτιλήνης είναι οι εξής:

Εθνική Ομάδα Παλαιμάχων

Σουλογάννης Γεώργιος, Παχατουρίδης Θεόδωρος, Μαρινάκης Πέτρος, Ζαφειράκης Άγγελος, Κούτσης Γεώργιος, Τζιωρτζόπουλος Σταύρος, Χλωρός Ιωάννης, Λυμπερόπουλος Νικόλαος, Αμανατίδης Ιωάννης, Φραντζέσκος Κωνσταντίνος, Πούλιος Κωνσταντίνος, Νιόπλιας Νικόλαος, Καρασαββίδης Θεόφιλος, Σίνισα Γκόγκιτς, Παπαδόπουλος Βασίλειος, Κοπιτσής Χάρης, Ζελενίτσας Χαράλαμπος και Λουκάς Βύντρα

Ομάδα παλαιμάχων της Μπαρτσελόνα

Haruna Babangida, Mario Alberto Rosas, Sebastian Herrera, Jose Perez Serer, Salvador Miracle, Javier Delgado, Jordi Ferr, Jordi Martínez, Òscar Ollés, Juan Jesus Blanquera, Sergio Pérez, Sergio Chavarria, Juan Antonio Cañadas, Eduardo Juan, Josep Palau, Ignacio Grifé, Enrique Castella, Aloísio Pires Alves, Juliano Belletti και Edmilson Jose Gomes de Moraes.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση