GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Χρέος των δανειστών μας να πάρουν τώρα αποφάσεις - ΒΙΝΤΕΟ

"Είναι χρέος της Ευρώπης, τόσο των δανειστών μας όσο και των θεσμών, να πάρουν τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις που θα εγγυώνται την απ...


"Είναι χρέος της Ευρώπης, τόσο των δανειστών μας όσο και των θεσμών, να πάρουν τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις που θα εγγυώνται την αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κανονικότητας στη χώρα μας" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

"Τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε σταθερή και δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την άμεση επιστροφή μας στις αγορές χρήματος" πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι "πλέον η αναπτυξιακή πορεία της χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις αυτές. Δεν υφίσταται κανένας λόγος για μια νέα μετάθεση του ελληνικού προβλήματος".

"Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες και προϋποθέσεις για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα. Αυτή η ευκαιρία οφείλει να αξιοποιηθεί όχι μόνο για το καλό της Ελλάδας αλλά για το καλό ολόκληρης της Ευρώπης" τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει και τυπικά η αξιολόγηση στο προσεχές Eurogroup, το οποίο οφείλει να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο ζήτημα του ελληνικούς χρέους και στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης" πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι "από την πλευρά μας, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για μια συνολική και καθαρή λύση η οποία θα πρέπει να τηρεί 3 βασικές αρχές:

1.Να προσδιορίζει τέτοια μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ώστε οι ακαθαριστές χρηματοδοτικές ανάγκες να μην υπερβαίνουν μεσοπρόθεσμα το 15% του ΑΕΠ.

2. Τα μέτρα αυτά να δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους θεσμούς (συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ) να προχωρήσουν σε θετικές μελέτες βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

3. Να προσδιορίζει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την ανάπτυξη πράγμα που όλοι οι θεσμοί και τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης αναγνωρίζουν ως αναγκαίο".

"Αυτή η τελευταία παράμετρος της συμφωνίας αποτελεί και το κλειδί για να συγκλίνουν οι προβλέψεις όλων των θεσμών και να γεφυρωθούν οι διαφορές που προέκυψαν στο Eurogroup της 22/5" κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση