GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραηλινή νοσοκόμα θηλάζει μωρό Παλαιστινίων, θύματα τροχαίου

Η συγκινητική ιστορία και το παράδειγμα ανθρωπιάς που κάνει τον γύρο του διαδικτύου Η συγκινητική αυτή ιστορία έλαβε χώρα ...


Η συγκινητική ιστορία και το παράδειγμα ανθρωπιάς που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η συγκινητική αυτή ιστορία έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, 2 Ιουνίου, όταν η 34χρονη Όλα εφημέρευε στο νοσοκομείο «Χαντάσα» στην Ιερουσαλήμ. Κάποια στιγμή καταφθάνει στο νοσοκομείο ένα ασθενοφόρο με μία οικογένεια που είχε χτυπήσει σοβαρά με το αυτοκίνητό της σε τροχαίο. Πρόκειται για Άραβες της Χεβρώνας.

Ο πατέρας πεθαίνει λίγα λεπτά αφότου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Η μητέρα, η οποία δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, φέρει σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα και η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο εννέα μηνών Γιαμάν ως εκ θαύματος δεν έχει πάθει τίποτα. Είναι όμως πεινασμένος και κλαίει γοερά στην αίθουσα αναμονής όπου βρίσκονται οι θείες του, αδελφές της μητέρας του που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Οι θείες προσπαθούν να τον ταΐσουν με το μπιμπερό που τους έδωσαν οι νοσοκόμες. Μάταια όμως! Έχουν περάσει επτά ώρες και δεν έχει καταπιεί ούτε μία γουλιά γάλα. Όλοι αρχίζουν να ανησυχούν και για το μωρό πλέον.

Τότε ρώτησαν τη νοσοκόμα εάν μπορούσαν να βρουν μία γυναίκα να το θηλάσει. «Τους απάντησα ότι εάν δεν είχαν πρόβλημα θα μπορούσα εγώ να το κάνω». Οι θείες τα έχασαν. Δεν μπορούσαν ποτέ να φαντασθούν ότι μία Ισραηλινή μητέρα θα δεχόταν να θηλάσει ένα μωρό Παλαιστινίων! «Αμέσως με αγκάλιασαν, με φιλούσαν και δεν με άφηναν από τα χέρια τους», διηγείται συγκινημένη η ισραηλινή νοσοκόμα.

«Πολλοί φίλοι μου θα έκαναν το ίδιο, εγώ προσωπικά ήμουν ευτυχισμένη που μπόρεσα να βοηθήσω το μωρό. Το θήλασα πέντε φορές στη διάρκεια της νύχτας», συνέχισε η Όλα.

Οι θείες της είπαν ότι, σύμφωνα με το Ισλάμ, όταν μία γυναίκα θηλάσει πέντε φορές ένα μωρό γίνεται δεύτερη μάνα του. «Συγκινήθηκα πολύ», λέει η 34χρονη νοσοκόμα, «φυσικά δεν θα πάρω τη θέση της μητέρας του, τώρα όμως μπορώ να πω ότι έχω έναν Παλαιστίνιο γιο!»

Η Όλα το θήλασε και το επόμενο Σαββατοκύριακο ενώ το μωρό βρίσκεται τώρα στη γιαγιά του και το θηλάζει μία άλλη θεία του.

Η Όλα έχει τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι περίπου ενάμισι χρόνων και η οικογένειά της είναι εδώ και δύο γενιές στην Ιερουσαλήμ. Η φωτογραφία που θηλάζει το μωρό ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα και, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση