GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι κουνάνε το δάχτυλο στον Γλέζο...

Γιώργος Αλεξάτος   ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟ ΨΕΥΔΟΣ; ΘΡΑΣΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ! Καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει την όποια δημόσια πράξη οποιουδήποτε ...

Γιώργος Αλεξάτος 
ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟ ΨΕΥΔΟΣ; ΘΡΑΣΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ!

Καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει την όποια δημόσια πράξη οποιουδήποτε δημόσιου προσώπου και από την κριτική δεν εξαιρείται κανένας. Ούτε ο Μανώλης Γλέζος.
Μόνο που όταν ασκεί κάποιος κριτική σε οποιονδήποτε και στην προκειμένη περίπτωση στον Γλέζο, οφείλει πρώτα να ξέρει, έστω και στοιχειωδώς, κάτι για τα ιστορικά γεγονότα στα οποία αναφέρεται και μετά να του κουνάει το δάχτυλο, λέγοντας, με το χαρακτηριστικό θράσος του ημιμαθούς, "μα, δεν τα ξέρει αυτά ο Γλέζος;".

Ποια να ξέρει, βρε αμόρφωτο πλάσμα; Ότι στην Κρήτη έγινε εμφύλιος; Από σένα περίμενε να το μάθει!
Μόνο που ο Γλέζος αναφέρθηκε στην περίοδο της Κατοχής και όχι στη μετά το 1945 περίοδο, όταν έδρασε ο Γύπαρης, όταν σκοτώθηκε ο Ποδιάς, όταν οι αντικομμουνιστικές συμμορίες οργίαζαν.
Και μπορείς να αναφέρεσαι στα βιβλία της Μάρως Δούκα και της Αργυρώς και του Νίκου Κοκοβλή, χωρίς να τα έχεις διαβάσει. Ή, ακόμα χειρότερα, μη καταλαβαίνοντας τι διάβασες. Ή, πολύ πιο χειρότερα, να κατάλαβες και να λες συνειδητά ψέματα διαστρεβλώνοντάς τα. Γιατί τα βιβλία αυτά αναφέρονται στα εγκλήματα που έγιναν στα 1945-49.

Αλλά τι σε νοιάζει εσένα η αλήθεια; Εσύ το συμπλεγματικό μίσος σου προς τον Γλέζο θέλεις να βγάλεις. Με μόνη στόχευση τη δικαίωση όσων δεν είχαν, όπως αυτός, το θάρρος να συγκρουστούν με τη μνημονιακή σαπίλα.
Σαν δεν ντρέπεσαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση