GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από την Θεσσαλονίκη στο... Πεκίνο η «Ασκητική»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Μια-μια έρχονται οι γερές ειδήσεις για το παραγωγικότατο Κρατικό Θέατρο Βορείο...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μια-μια έρχονται οι γερές ειδήσεις για το παραγωγικότατο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Έγκυρες πηγές μου με ενημερώνουν ότι η ζηλευτή «Ασκητική» που κέρδισε κοινό και ειδήμονες και που τώρα «ταξιδεύει» ανά την Ελλάδα για να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Οκτώβριο, θα... χτυπήσει Πεκίνο! Ναι, ναι πολύ καλά διάβασες! Η εντυπωσιακή «Ασκητική» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον Νοέμβριο στο Διεθνές Φεστιβάλ του Πεκίνου -δες επίσημη προσκεκλημένη με... δόξα και τιμές!

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, έχει ανέβει σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Κουτσουρέλη. Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι η «Ασκητική» είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του να ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης. Όπως σημειώνει ο διευθυντής, Γιάννης Αναστασάκης, «Το Κ.Θ.Β.Ε. συμμετέχει στον εορτασμό του 2017 -έτος Νίκου Καζαντζάκη- με το ανέβασμα της παράστασης του έργου του σπουδαίου συγγραφέα «Ασκητική». Ένα έργο που φωτίζει την εναγώνια προσπάθεια του ανθρώπου να βρει το νόημα της ύπαρξής του και να το ερμηνεύσει. Η ομάδα των ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε. με την καθοδήγηση του Ανδρέα Κουτσουρέλη δημιουργεί ένα θεατρικό σύμπαν, επιχειρώντας να μεταφέρει τη σκέψη και το λόγο του Καζαντζάκη στο σημερινό θεατή. Πρόκειται για... 6 πρόσωπα που βρήκαν τον συγγραφέα τους. Εύχομαι να τους συναντήσετε στο μοναδικό αυτό ταξίδι»

Συντελεστές: Σκηνοθετική επιμέλεια Ανδρέας Κουτσουρέλης. Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών Μαρία Μυλωνά. Βοηθός σκηνοθέτη Στάθης Βούτος. Οργάνωση παραγωγής Ναταλία Λαμπροπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος και Τάσος Ροδοβίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση