Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

  Η βρετανική αστυνομία ερευνά τον σχεδιασμό της επίθεσης στο Λονδίνο


  Η βρετανική αστυνομία, που ερευνά την επίθεση του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου, εργάζεται για να εντοπίσει εάν οι δράστες είχαν υποστήριξη από άλλους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου.

  "Πολύ υψηλή προτεραιότητα είναι προφανώς για μας να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν εργάζονταν μαζί με κάποιον άλλον, αν οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται στον σχεδιασμό αυτής της επίθεσης, και να βρούμε το υπόβαθρό της", δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ στην τηλεόραση του BBC.

  "Πραγματοποιήσαμε έρευνες σε πολλά μέρη στο ανατολικό Λονδίνο και κατασχέσαμε τεράστια ποσότητα ιατροδικαστικού υλικού, έτσι εργαζόμαστε πολύ γρήγορα", πρόσθεσε.

  Η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας σημείωσε ότι οι τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες από ισλαμιστές στη Βρετανία οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζει η Βρετανία δεν κατευθύνεται από το εξωτερικό.

  "Πιστεύω πως όλες οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν ένα πρωταρχικά εγχώριο κέντρο βάρους", δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ, αυτή τη φορά στο ραδιόφωνο του BBC.

  "Έχουμε αποτρέψει πέντε και αυτές οι τρεις πρόσφατες επιθέσεις, σε κάποιες απ' αυτές υπάρχουν αναμφίβολα διεθνείς διαστάσεις. Πάντα εξετάζουμε αν κάτι κατευθύνθηκε από το εξωτερικό, όμως θα έλεγα πως το μεγάλο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να κατευθύνεται από το εξωτερικό", πρόσθεσε η ίδια.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

  Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@damiengayle

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η βρετανική αστυνομία ερευνά τον σχεδιασμό της επίθεσης στο Λονδίνο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr