GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας- Νετανιάχου για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

«Αποτελεί υπόσχεση απέναντι και στο παρόν και το μέλλον ότι οι λαοί θα αντισταθούν σε καθετί που θα απειλήσει την ελευθερία...


«Αποτελεί υπόσχεση απέναντι και στο παρόν και το μέλλον ότι οι λαοί θα αντισταθούν σε καθετί που θα απειλήσει την ελευθερία»

Η επίσκεψη μας είναι ιδιαιτέρως συγκινητική για εμάς γιατί η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική πόλη για την εβραϊκή ιστορία, τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις δηλώσεις του κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης. Σημείωσε ότι για δύο λόγους είναι σημαντικό αυτό το Μουσείο, για λόγους μνήμης και πρόληψης.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση του Μουσείου, θα συμβάλλει στην ανάδειξη και τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, ενός από τα πιο δραματικά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στον τόπο μας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος σκοπεύει στο να διαφυλάξει και να παραδώσει στις επόμενες γενιές αυτή την ιστορική μνήμη του πόνου και του μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια υπόσχεση απέναντι και στο παρόν και το μέλλον ότι οι λαοί όλου του κόσμου θα αντισταθούν σε καθετί που θα απειλήσει την ελευθερία την αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση