GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνασπισμό θα αναγκαστεί να κάνει η Μέι μετά τις εκλογές

Λιγότερο από ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν πλειοψηφία εδρών στους Συντηρητικούς Νίκη στις...


Λιγότερο από ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν πλειοψηφία εδρών στους Συντηρητικούς

Νίκη στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στη Βουλή, δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, λιγότερο από ένα 24ωρο πριν τις εκλογές στη Βρετανία, στους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί, αν και πρώτοι, δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εδρών στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov. Ωστόσο σε έρευνες άλλων εταιρειών προβλέπεται ότι το κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού θα κερδίσει με άνεση την εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ανήρτησε το YouGov στον ιστότοπό του, το Συντηρητικό Κόμμα θα εξασφαλίσει 42% των ψήφων και θα κερδίσει 302 έδρες εκ των συνολικά 650 του βρετανικού κοινοβουλίου. Ακολουθούν οι Εργατικοί με 38% και 269 έδρες.

Αν επιβεβαιωθεί η YouGov, η Μέι θα αναγκαστεί να κάνει κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι Συντηρητικοί είχαν 330 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων όταν η Τερέζα Μέι προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων εμφανίζονται διχασμένες στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας. Αναλόγως των ερευνών προβλέπεται ότι οι Συντηρητικοί θα έχουν προβάδισμα 12 έως 1% έναντι των αντιπάλων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση