GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Ιράκ

Ο Πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα «το τέλος του κράτους» των τζιχαντιστών, μετά την ανακατάληψη, από τον ιρακινό στρατό, του τεμ...


Ο Πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα «το τέλος του κράτους» των τζιχαντιστών, μετά την ανακατάληψη, από τον ιρακινό στρατό, του τεμένους, όπου ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, είχε κάνει τη μοναδική δημόσια εμφάνισή του.

«Παρακολουθούμε το τέλος του ψευδοκράτους του Νταές» έγραψε στο Twitter ο Χάιντερ αλ Αμπάντι, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. «Η επιστροφή του τεμένους αλ Νούρι και του μιναρέ αλ Χάντμπα στο ιρακινό έθνος συνιστά το τέλος του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι ιρακινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους "για να τους σκοτώσουν και να τους συλλάβουν, μέχρι και τον τελευταίο".

Την περασμένη εβδομάδα οι τζιχαντιστές ανατίναξαν το μεσαιωνικό τζαμί και τον περίφημο κεκλιμένο μιναρέ του, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνταν προς αυτή την περιοχή της Μοσούλης.

Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυμάτιζε στον μιναρέ από τον Ιούνιο του 2014.

Η ανακατάληψη του ηλικίας 850 ετών τεμένους είναι μια συμβολική νίκη για τις ιρακινές δυνάμεις.

«Το κίβδηλο κράτος τους έπεσε», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ταξίαρχος Γιαχία Ράσουλ στην ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν το μεσαιωνικό τέμενος και τον διάσημο μιναρέ του αλ Χάντμπα πριν από μία εβδομάδα, όταν οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν να προωθούνται προς την περιοχή αυτή.

Οι ιρακινές αρχές αναμένουν οι συγκρούσεις να τερματιστούν τις επόμενες ημέρες, καθώς το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πλέον παγιδευμένο σε μερικές συνοικίες της Παλιάς Πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση