GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ε, όχι και θανατοποινίτισσα η πρωθυπουργός μας»

Στήριξη στην Τερέζα Μέι από έναν... δελφίνο O υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις παρείχε σήμερα στήριξη στην...


Στήριξη στην Τερέζα Μέι από έναν... δελφίνο

O υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις παρείχε σήμερα στήριξη στην Τερέζα Μέι λέγοντας ο χαρακτηρισμός "θανατοποινίτισσα" του πρώην υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν για την βρετανή πρωθυπουργό είναι λανθασμένος και αμετροεπής.

"Το βρίσκω υπερβολικά αμετροεπές για το κόμμα των Τόρις να κάνει τέτοιου είδους πράγματα", δήλωσε ο υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV και πρόσθεσε: "Είναι η δουλειά μας να συνεχίσουμε με την διακυβέρνηση της χώρας".

Οι Συντηρητικοί της Μέι απέτυχαν να εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές πριν από λίγες μέρες, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστούν τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας για να κυβερνήσουν.

Όπως είπε ωστόσο ο Ντέιβις, οι Συντηρητικοί δεν θα υιοθετήσουν τις θέσεις του επίδοξου εταίρου τους σε ζητήματα όπως η άμβλωση και οι γάμοι των ομοφυλοφίλων. "Δεν υιοθετούμε τις απόψεις τους, δεν υιοθετούμε την πολιτική τους γραμμή", είπε ο Ντέιβις.

"Μόλις επιστρέψαμε στην εξουσία με μια κυβέρνηση μειοψηφίας στην πραγματικότητα, είναι καθήκον μας να την κάνουμε να λειτουργήσει, είναι καθήκον μας να την κάνουμε να επιτύχει για τον βρετανικό λαό".

Στην εκπομπή του ITV "Good Morning Britain", ο Ντέιβις σχολίασε εξάλλου ότι η πρωθυπουργός δεν έκλαιγε όταν συναντήθηκε μαζί της μετά το αποτυχημένο στοίχημα των εκλογών.

"Είναι μια χαρά, προχωράει με το έργο της", απάντησε ο υπουργός ερωτηθείς για το πώς είναι η Μέι, ενώ όταν ρωτήθηκε αν η πρωθυπουργός ξέσπασε σε αναφιλητά την Παρασκευή, απάντησε: "Όχι όταν την είδα. Είναι μια εξαιρετικά καλή πρωθυπουργός".

Ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ο Ντέιβις είπε ότι ο λαός ζήτησε κατά το περυσινό δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που σημαίνει την έξοδο από την ενιαία αγορά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC, η χώρα μπορεί ακόμη να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία και είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η επιλογή καθώς ξεκινούν οι συνομιλίες για τους όρους εξόδου της Βρετανίας από το μπλοκ.

Η κυβέρνηση, είπε, έχει εξετάσει εναλλακτικά σχέδια εξόδου χωρίς συμφωνία και αυτή είναι μια σημαντική εναλλακτική προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία.

"Αν πας σε μια διαπραγμάτευση χωρίς την δυνατότητα να αποχωρήσεις, τότε θα έχεις ένα κακό αποτέλεσμα σε αυτή την διαπραγμάτευση", είπε στο BBC προσθέτοντας ότι εκτιμά πως η Βρετανία θα καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ.

"Οι χώρες μέλη της ΕΕ έχουν τα δικά τους συμφέροντα, επομένως είναι σημαντικό να έχουμε την επιλογή αν χρειαστεί-- που δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί-- αλλά σε μια τέτοια περίπτωση να μπορούμε να αποχωρήσουμε".

Οι ευρωπαίοι πολίτες, είπε, δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα μελλοντικά τους δικαιώματα καθώς θεωρεί ότι μετά την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit θα προκύψει σύντομα μια συμφωνία.

Ο Ντέιβις ανακοίνωσε ότι θα παρίσταται στις λεπτομερείς συζητήσεις για το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ ενώ η πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί τις "σημαντικές διαπραγματεύσεις" με άλλους ηγέτες.

"Υπάρχουν άνθρωποι εδώ στη Βρετανία που ανησυχούν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στη χώρα, υπάρχουν Βρετανοί που ζουν στην Ισπανία, οι οποίοι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν εκεί. Οι ανησυχίες αυτές είναι περιττές και δεν θα πρέπει να τις έχουν, αλλά θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν".

Ο Ντέιβις σημείωσε άλλωστε ότι κατά την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit θα συζητηθεί το θέμα με τα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας, που είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, μέλους της ΕΕ, καθώς και το ζήτημα με τις οικονομικές δεσμεύσεις της Βρετανίας απέναντι στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση