GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι φτερό στον άνεμο!

Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης Το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι φτερό στον ανεμο...ειναι λαός!!!  Ο Ανδρέας Παπανδρέου ο μόνος που δεν αυτοαγιοβιογραφηθ...


Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης

Το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι φτερό στον ανεμο...ειναι λαός!!! 
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ο μόνος που δεν αυτοαγιοβιογραφηθηκε.
Με τον θάνατο και την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκλεισε ένας κύκλος σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων του Εικοστού Αιώνα.
Όλοι οι άλλοι πλην Ανδρέα, Κωνστ. Καραμανλής, Χαρ. Φλωράκης, Κωνστ Μητσοτάκης κλπ φρόντισαν οι ίδιοι όντας εν ζωή να αυτοβιογραφηθουν στην ουσία να αυτοαγιοβιογραφηθουν βρίσκοντας τους αντίστοιχους συγγραφείς αγιογράφους ελέγχοντας και εγκρίνοντας τα κείμενα τους.
Ο Ανδρέας επέλεξε να μην αυτοαγιογραφηθει, δεν θέλησε να βρει πρόθυμους συγγραφείς αγιογράφους, άφησε την ιστορία, τους ιστορικούς να γράψουν ότι νομίζουν .
Άφησε την ιστορία να τον κρίνει.
Έτσι έχουμε π.χ. τον κύριο Βερέμη πρόσφατα ένας γνωστός προκατειλημμένος κατά Ανδρέα να παρουσιάζει πρόσφατα το πόνημα του για Ανδρέα και στο ακροατήριο του διάφοροι Νεωτερικοί εντος εισαγωγικών ΠΑΣΟΚοι, να απολαμβάνουν το πόνημα.
Έτσι η κοινωνία τροφοδοτείται με μια εικόνα για Ανδρέα κατάλληλα πασπαλισμένη με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Πολιτικό, τον Παγκοσμίου κύρους οικονομολόγο, την πολιτική του πρόσφορα.
Μήπως οι άλλοι δεν είχαν προσωπική ζωή η αδυναμίες;
Όμως τις σεβάστηκαν όλοι, η προσωπική ζωή είναι απόλυτο δικαίωμα, είναι ταμπού και ο Πολιτικός κρίνεται από την δράση του στον Δημόσιο Χώρο.
Στην πραγματικότητα όμως η πολιτική αδυναμία αντίκρουσης των καινοτομιών της άλλης πολιτικής που εισήγαγε στην Ελλάδα ο Ανδρέας, ήταν ο λόγος.
Δεν μπορείς να αντικρούσεις πολιτικά επιστρατεύεις την υπονόμευση σε προσωπικό επίπεδο.
Ο Ανδρέας με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε καινά δαιμόνια διότι συνολικά ανέτρεψε όλα τα κλασσικά παραδοσιακά και κομματικά και πολιτικά δεδομένα.
Δεν είναι τυχαίο ότι και σήμερα 21 χρόνια από τον θάνατο του στον Ανδρέα επιτίθενται διότι στην πραγματικότητα θέλουν να ακυρώσουν την άλλη στρατηγική αντίληψη για την Ελλάδα, την στρατηγική του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ.
Η δημιουργία του ΠΑΣΟΚ ήταν μια από τις ανατροπές όχι μόνο λογω πολιτικών θέσεων αλλά κυρίως διότι για πρώτη φορά διαμορφώθηκε ένα μαζικό δημοκρατικά οργανωμένο μαζικό πολιτικό κίνημα.
Αυτό έδωσε βήμα και δυνατότητες σε χιλιάδες πολίτες να ενεργοποιηθούν στον δημόσιο χώρο που ο κλασσικός τρόπος πολιτικής λειτουργιάς ποτέ δεν θα τους το επέτρεπε.
Ή πίεση που άσκησε η δημιουργία και η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ λειτούργησε θετικά και για άλλα κόμματα για τον δικό τους εκδημοκρατισμό και οργάνωση
Το άνοιγμα και ο εκδημοκρατισμός σε ορισμένους άνοιξε ορέξεις για εκμετάλλευση του ανοικτού κόμματος όπως το ΠΑΣΟΚ για προσωπικούς στόχους .
Διέγειρε φιλοδοξίες ακόμη και φαντασιώσεις πολύ πιο πέρα από τις αντικειμενικές δυνατότητες κάποιων..
Βλέποντας δηλ με πόση ευκολία άνοιγαν πόρτες κατά το κοινώς λεγόμενο, αυτοφαντασιώθηκαν ότι ήσαν σπουδαίοι και τρανοί προορισμένοι για μεγάλα, να γίνουν Αρχηγοί και δεν ξέρω γω τι άλλο.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι θύμα αυτών των φαντασιώσεων .
Κινήσεις, ομάδες, κόμματα, κομματιδια, Αρχηγοί, Αρχηγίσκοι, Υποψήφιοι Αρχηγοί, ων ουκ εστι αριθμός.
Δεν έχουν διδαχτεί από το παρελθόν όταν διάφοροι, ακόμη και φορείς βαριών ιστορικών ονομάτων επεχείρησαν να αυτονομηθούν να κάνουν δικά τους κόμματα που καταληξαν.
Δεν κατάλαβαν ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ είχε αποκτήσει χαρακτηριστικά συνείδησης παράταξης, χαρακτηριστικά κόμματος και δεν ακλουθούσε τον κάθε ένα στις ατομικές του επιλογές.
Σήμερα πάλι πολλοί στοχεύουν το ΠΑΣΟΚ ακόμη και πολιτικά δημιουργημένοι από το ίδιο, στις εύκολες εποχές των ανοικτών θυρών και εύκολων αναρριχήσεων .
Μαζί τους και μερικοί που από την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ είχαν πρόβλημα και με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα .
Προφανώς δεν αναφέρομαι σε πολιτικούς χώρους όπως .π.χ.ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κάθε λόγο να ενδιαφέρονται για αρνητικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ .
Με βάση αυτά που διαβάζουμε η ακούμε την τελευταία περίοδο κάποιοι πάλι θέλουν να βάλουν στο κρεβάτι του Προκρούστη το ΠΑΣΟΚ, τα σύμβολα του, τον τίτλο του, την ιστορία του, ούτε λίγο η πολύ επιδιώκουν διάλυση είτε de facto είτε de jure του ΠΑΣΟΚ.
Για όλους αυτούς ένα μήνυμα .
Η βάση του ΠΑΣΟΚ δηλ εμείς, έχουμε αντίληψη παράταξης, είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Όσοι νομίζουν ότι παρακολουθούμε πρόσωπα, είναι βαθειά νυχτωμένοι.
Όσοι πάλι νομίζουν ότι θα κάνουν νέα κόμματα η προσωπικά κόμματα ας καταλάβουν ότι δεν είμαστε οικοσκευή προς μετακόμιση.
Αν θέλουν να κάνουν είτε νέα κόμματα, είτε προσωπικά κόμματα, διαλύοντας το ΠΑΣΟΚ ας ψάξουν νέους οπαδούς, εμείς δεν είμαστε δεδομένοι δεν είμαστε οικοσκευή.
Εμείς το ΠΑΣΟΚ δεν το διαλύουμε ούτε ακυρώνουμε το Δημιούργημα του Ανδρέα δικαιώνοντας όλους εκείνους διαχρονικά εχθρούς και αντίπαλους.
Δεν διαλύουμε το ΠΑΣΟΚ την μοναδική πατριωτική, εκσυγχρονιστική, δημοκρατική, λαϊκή, σύγχρονη παράταξη και κόμμα
Ας το πάρουν απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ ήρθε το 1974 για να μείνει.
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι φτερό στον άνεμο είναι λαός!!

1 σχόλιο

  1. Don't worry, be happy!!!

    Κάτι Τι μοοοουυυυ θυμίζει αυτή η ... Φράση κάποιου Ινδού Γκουρού του Mehr Baba που είναι ένα από τα βασικά σλόγκαν τόσο του εσωτερικοναζιζοφασισμού όσο και του ΣΗΜΕΡΑ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ κ. Πολιτικής στην Ευρώπη! Το Αυτό σλόγκαν επίσης το είχαν τόσο η γενιά των "Λουλουδιών" και της μαστούρας όσο και πολλών "Απελευθερωμένων" μουσικών συγκροτημάτων διευρυμένης ... μαστούρας όπως π.χ. οι ... Μπίτλς/Beatles!

    Το "Don't worry, be happy" είναι Ένα Είδος του Apolitik/Απολίτικ που θέλει το Σύστημα το Καπιταλιστικό (=Καπιταλοναζιστικοφασιστικό!)!

    Η Πραγματική Αριστερά (όχι Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/Αlexis και ντράβαλα) Παγκοσμίος το χρησιμοποιεί ως ... ειρωνικό βρίσιμο!

    Παρεπιπτώντος ο Καπιταλισμός ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μιλά για την προστασία ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!
    Και εάν μιλά παρολαταύτα ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΤΟΥ Απάνθρωπο και Ναζιστικοφασιστικό Του Πρόσωπο! Διότι ΔΕΝ μπορείς να Αγαπάς Την Φύση/να Την Προστατεύεις και Παράλληλα να Απαξιώνεις Τον Άνθρωπο!!! Διότι (έναν Σας Διαφεύγει) ο Άνθρωπος ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (Το Φτύσιμο Μου ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Στούς ... Ράσπουτιν)!!!

    Δεν μπορεί να Είσαι "Οικολόγος" και να μην είσαι ο ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ (π.φ.) ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ/ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!

    Όσο αναφορά την Πραγματική Επιστημονική Διάσταση Της Ατμόσφαιρας και Του Κλίματος και της "Ανθρώπινης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης" ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΝΌΗΜΑ να κάνουμε Πολιτική/Επιστημονική/Οικονομική/Στρατηγική Ανάλυση ΔΙΟΤΙ ΌΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΌΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (Αθηνά/Σοφία/Γνώση/Επιστήμη) Είναι ο ... Παπαdemonius Τότε λέμε ... Αρκεί! Τόση Προδοσία Στην Ανθρώπινη Ελληνική (ναί Παγκόσμια) Επιστήμη όσο και Στην Εθνική Πολιτική Αυτού Του Ελληνικού Λαού/Κράτους Είναι Ανηπόφορει και Άτιμη και Προστυχιά και... και... και... !!!


    Γιαυτό Σας λέμε Don't worry, be happy"!

    Και Σας χαρίζουμε Το:

    ΜΗΝ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΑ ΕΣΥ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟ και τραλαλά τραλαλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση