GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο διάλογος του Θεοδωράκη με τον μαθητή από τα Χανιά για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Το δικό του μήνυμα προς τους μαθητές που μπαίνουν στη "μάχη" των Πανελλαδικών Εξετάσεων έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο F...


Το δικό του μήνυμα προς τους μαθητές που μπαίνουν στη "μάχη" των Πανελλαδικών Εξετάσεων έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης περιέγραψε τη συνάντηση και τον διάλογο που είχε το Σάββατο στα Χανιά με έναν μαθητή που προετοιμαζόταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο οποίος του μετέφερε το άγχος και την αγωνία του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:

"Τον συνάντησα το Σαββατοκύριακο στα Χανιά. «Την Τρίτη γράφω», ήταν η πρώτη και μάλλον η μόνη κουβέντα που μου είπε. Το βλέμμα του ήταν τρομαγμένο. Τον ξέρω από μικρό παιδί και πρώτη φορά μου φάνηκε τρομαγμένο. Τον πήρα παράμερα. «Είσαι χαζός να ανησυχείς. Γράψεις - δεν γράψεις η ζωή σου δεν θα καθοριστεί από ένα βαθμό. Μπορεί να μπεις στην καλύτερη σχολή και να μην είσαι ευτυχισμένος και μπορεί να «αποτύχεις» και μετά να πάνε όλα καλά. Η ζωή δεν είναι ίσωμα. Έχει ανηφόρες, κατηφόρες και πολλές αχαρτογράφητες περιοχές. Ξέρω πολλούς δυστυχισμένους πτυχιούχους και ξέρω πολλούς ευτυχισμένους κουλουρτζήδες. Να δώσεις βέβαια όλες σου τις δυνάμεις. Όπως πρέπει να κάνεις σε κάθε μάχη που αποφασίζεις να δώσεις. Να παθιαστείς. Να προσπαθήσεις. Αλλά να διατηρήσεις ένα χαμόγελο αμφισβήτησης για όλες αυτές τις δοκιμασίες. Δεν ανοίγουν καμία σίγουρη πόρτα. Και, τέλος πάντων, να ξέρεις ότι για κάθε πόρτα που κλείνει, κάποια άλλη δίπλα της θα ανοίξει. Για να στο πω κι αλλιώς, δεν είναι ο τελικός κυπέλλου. Γιατί η ζωή δεν έχει τελικούς. Έχει μόνο αγώνες μπαράζ. Ένα συνεχές play off. Χάνεις – κερδίζεις, χάνεις - κερδίζεις. Δεν θέλουμε να χάνουμε αλλά είναι ανιαρό να κερδίζουμε και όλους τους αγώνες». Τα τελευταία λόγια τον έκαναν να γελάσει. Άλλωστε, ο «μικρός Αντρέας» όταν δεν είναι στα βιβλία είναι στο τσιμεντένιο γηπεδάκι στο Καστέλι. Ο τρόμος, πάντως, είχε φύγει από το πρόσωπό του ή έτσι το είδα εγώ. Καλή δύναμη, λοιπόν, μικρέ.

* Τον αναφέρω «μικρό Αντρέα» γιατί ο «μεγάλος Αντρέας» είναι ο παππούς του. Ένας αγράμματος σοφός αγρότης που οι ζάρες στο μέτωπο μαρτυρούν την ταλαιπωρία του. «Σημάδια ευτυχίας» τα λέει ο ίδιος."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση