GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφτασε η ώρα του αντίο;

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος  Το "αντίο σύγκληση" δεν είναι είδηση. Είναι η επτάχρονη πραγματικότητα που αφορά...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος 

Το "αντίο σύγκληση" δεν είναι είδηση. Είναι η επτάχρονη πραγματικότητα που αφορά στην ιστορία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Κάποιο άλλο αντίο έχει υπόψιν του ο Αλέξης Τσίπρας, το οποίο δεν θα μπορούσε να αρθρώσει στοEurogroup, ούτε ασφαλώς να δηλώσει σε μια Σύνοδο Κορυφής. Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα θα μπορούσε να γίνει μόνον στην περίπτωση που η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να πει "αντίο στην Ευρωζώνη", με ταυτόχρονη αναστολή άρθρων της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας από την προηγούμενη εμπειρία του. Τότε που η κυρία Μέρκελ είχε ζητήσει από πρωθυπουργούς χωρών της ΕΕ που βρίσκονταν σε διακοπές (όπως για παράδειγμα ο Σουηδός) να είναι στο τηλέφωνο, μήπως απαιτηθεί να διακόψουν τις διακοπές τους και να πεταχτούν στις Βρυξέλλες για να "καθαρίσουν" με τον Τσίπρα και την Ελληνική υπόθεση.

Αυτό δεν έγινε επειδή ο κ. Τσίπρας μετά από 17 ώρες απίθανου καραγκιοζιλικιού εμφανίστηκε έτοιμος "να τα δώσει όλα" εκτός από το σακάκι του που δεν το ήθελε κανείς. Τα "έδωσε", συμφώνησε με σκληρούς όρους συνθηκολόγησης που έδιναν ακόμη μεγαλύτερη τυπική και ουσιαστική εξουσία στην τρόικα στα ελληνικά πράγματα, μεταθέτοντας το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους σε ένα όργανο που ποτέ δεν θα μπορούσε να προβεί σε αναδιάρθρωσή του, στο Eurogroup - καθώς οι υπουργοί που το συνθέτουν δεσμεύονται από το Κοινοβούλιο των χωρών τους και τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την δανειοδότηση της Ελλάδας.

Με δύο κουβέντες: Το Eurogroup είναι αναρμόδιο για να προσφέρει λύση στην υπόθεση του ελληνικού χρέους προς τον λεγόμενο επίσημο τομέα. Μια Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε, αλλά αυτό είναι σαφές πως δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς η Ελλάδα να πει εκεί "αντίο" ή έστω "auf Wiedersehen" στην Ευρωζώνη.

Και αφού το Eurogroup είναι αναρμόδιο και ανίσχυρο ασφαλώς στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, γιατί ο κύριος Τσίπρας και το επιτελείο του επιμένουν να δημιουργούν την εντύπωση πως προσδοκούν λύση στο ζήτημα του χρέους από αυτό;

Μα, πλέον δεν επιμένουν! Στο παρά ένα "απειλούν" με Σύνοδο Κορυφής. Ποιόν "απειλούν"; Σίγουρα όχι αυτόν και αυτούς που τους είχαν απειλήσει με Σύνοδο "Εξόδου από την Ευρωζώνη", αν δεν συμφωνούσαν στο Τρίτο και πολιτικώς ισχυρότερο και αυταρχικότερο Μνημόνιο. Μάλλον στον ελληνικό λαό απευθύνονται, όχι ασφαλώς για να τον ρωτήσουν τι προτιμά, αλλά για να υπονοήσουν πως οποιαδήποτε συμφωνία στο Eurogroup, θα αποτελούσε καλύτερη λύση από εκείνη που θα έδινε μια Σύνοδος Κορυφής. Δεν θα πρόκειται για συμφωνία για αναδιάρθρωση του χρέους, ούτε για συμφωνία σύγκλησης και περιορισμού έστω της λιτότητας, αλλά για συμφωνία παραμονής στην Ευρωζώνη με τους όρους και την μεθοδολογία που έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία κατά την τρέχουσα φάση της λεγόμενης αξιολόγησης.

Η μεθοδολογία αυτή είναι προφανές πως δεν ευνοεί την ανάπτυξη και την εργασία. Το αντίστροφο είναι το πρακτικό αποτέλεσμά της, για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του που δημοσιεύεται ταυτόχρονα, στη γαλλική Le Monde και τη γερμανική Die Welt λέει πως "πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που ουσιαστικά θα δίνουν το σήμα για την είσοδο στην πορεία σε μια νέα εποχή, μακριά από τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος, μια εποχή βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους".

Μπορεί το Eurogroup να μεταβάλλει μεθοδολογία, όπως ουσιαστικά ζητεί ο πρωθυπουργός; Όχι, ασφαλώς και το γνωρίζει καλά. Γιατί τότε το λέει ενώ γνωρίζει τι θα σήμαινε μια Σύνοδος Κορυφής αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα; Διότι έχει στο μυαλό του ένα "αντίο". Προς ποιόν, ποιους; Όχι βέβαια προς τους εταίρους-δανειστές της χώρας μας και το ΔΝΤ, αλλά προς όσους "παγίδευσε" με την υπόθεση της διαπραγμάτευσης του χρέους, που στην πραγματικότητα ποτέ δεν έκανε, καθώς από την αρχή δεσμεύτηκε σε μια μεθοδολογία που δεν την περιελάμβανε, μέχρι τουλάχιστον το τυπικό τέλος του προγράμματος για την Ελλάδα. Μόνον προς αυτούς; Αν το πει σε αυτούς, σύντομα θα υποχρεωθεί αντικειμενικά να το πει και στο υπουργικό του συμβούλιο και μετά στον ΠτΔ για να το ακούσουμε όλοι μας!

Η ίδια η μεθοδολογία του "κουαρτέτου" με την οποία δουλεύει η κυβέρνηση περιλαμβάνει την σταδιακή αναμόρφωση του χρέους - και όχι ασφαλώς την αναδιάρθρωσή του - έτσι ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα το πρόγραμμα λόγω αδυναμίας πληρωμών (μη-συντεταγμένης χρεοκοπίας). Αυτό σημαίνει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που "προσφέρουν" (: ρυθμιστικά καταφεύγουν σε αυτά για να βγαίνει λογιστικά ο λογαριασμός του προγράμματος) σε συνεννόηση μεταξύ τους οι δανειστές και δεν αποτελούν διαπραγματευτικό πεδίο με την ελληνική κυβέρνηση. Έτσι, εφαρμόζονται ήδη κάποια από τα βραχυπρόθεσμα, ενώ στο Eurogroup θα μπορούσαν να εξειδικευτούν περισσότερο τα μεσοπρόθεσμα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ή να να λάβουν την μορφή πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον. Μόνα αρμόδια για να αποφασίσουν για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι τα κοινοβούλια των δανειστών.

Και αυτό το γνωρίζει ο κύριος Τσίπρας. Τότε για ποιες αποφάσεις μιλά, σε τι ακριβώς αναφέρεται; Ή επιδιώκει ψευδώς να εμφανίσει τις προτάσεις του Eurogroup - για μετά το τέλος του προγράμματος - προς τα κοινοβούλια και το ΔΝΤ ως αποφάσεις, ή σκηνοθετεί την πολιτική νομιμοποίηση του “αντίο” του. Άλλη εξήγηση δεν βρίσκω!

8 σχόλια

  1. ΣΙΓΆ ΤΑ ΑΥΓΆ ΈΧΟΜΕ ΆΞΙΟ ΚΥΒΕΡΝΉΤΗ ΚΑΒΑΤΖΆ ΤΟΝ ΚΥΡΙΆΚΟ

    Κανένα μάζεμα δεν πιστεύω ότι ΘΑ κάνει ο Σόιμπλε ..Ο Σόιμπλε η μάλλον η ΕΛΙΤ γνωρίζουν την δύναμη που έχουν στα χέρια τους στο να εξουσιάσουν όλη την Ευρώπη...

    Δυστυχώς δεν έχουμε κατανοήσει την νέα {ΡΏΜΗ} που έφτιαξαν οι Γερμανοί..Η χώρα μας είναι μια μπανανία που πιστεύει σε θαύματα, σε Σώρες και σε μαγικές λύσης όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανικής η γνωστή BND κάνουν ότι θέλουν με την βοήθεια Ελλήνων χαφιέδων .. πολλοί χαφιέδες ρε φίλε μου!!!

    Στην Ελλάδα ο κόσμος βλέπει και ακούει μόνο ότι του σερβίρουν ΤΑ ΜΜΕ και οι αφισοκολλητές που έγιναν τουιτεραδες που όμως;; σε έναν πλανήτη έτοιμο να σκάσει από τα πυρηνικά.. εκεί που ο νόμος της φυσικής μας λέει ότι για να ισορρόπηση μετά ο κόσμος μας ίσος χρειασθούν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ..

    Τι παρατηρήσαμε: Σε ένα μικρό νησί στο farth βορειοανατολικά της Νορβηγίας, στη τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού έχει σημειωθεί μια «μυστηριώδη» αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας...Η ανάγκη για την αυξηθεί τόσης ενεργείας έγινε τόσο γρήγορα με ένα παχύ νέο καλώδιο κάτω από τα παγωμένα νερά που χωρίζουν το νησί Βάρντο από τη Νορβηγική ηπειρωτική χώρα...Ποιος ο λόγος για όλα αυτή την επιπλέον ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναρωτηθήκαμε πολλοί και το ψάχναμε..

    Τι βρήκαμε;; Ένα νέο, αμερικανικό- κεφαλαιοποιητικό σύστημα ραντάρ υπό κατασκευή στο νησί, το οποίο είναι της χερσόνησο Κόλα, όπου η Ρωσία έχει ένα μεγάλο αριθμό των ναυτικών βάσεων της υψηλής πυρηνικής ασφάλειας...Αυτό το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να κατασκοπεύσει όλο τον ΣΤΌΛΟ της Ρωσίας και τα πυρηνικά της υποβρύχια στη Θάλασσα του Μπάρεντς είναι μια επιχείρηση που fluorishing σε αυτό το μέρος της Αρκτικής...

    {Ο Πούτιν δεν ΕΙΝΑΙ χαρούμενος γι'αυτό} λέει ένας Νορβηγικός στρατιωτικός αξιωματούχος σημειώνοντας ότι το Βάρντο είναι πλέον ένας στόχος υψηλής επικινδυνότητας και η Νορβηγία ενδέχεται να είναι η πρώτη χώρα που θα δεχτεί επίθεση από τη Ρωσία σε μια κρίση...

    Βέβαια φυσικός ο Postol ένας καλός επιστήμονας άλλα ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ {τα παίρνει που λένε} και καθηγητής στο MIT του οποίου η εμπειρία είναι στην βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία άμυνας, είπε ότι βάζοντας εκεί μιας μεγάλης ισχύος ραντάρ, όπως Globus 3 {δεν έχει κανένα νόημα εάν ο κύριος στόχος είναι η παρακολούθηση διαστημικών σκουπιδιών.} ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ;;;..

    Οι τρελάρες ηγέτες που εξουσιάζουν τον πλανήτη με τα λόμπι είναι ζήτημα χρόνου να κάνουν την μαλάκια ,αν δεν την έχουν κάνει ήδη, διοτι ο καρκίνος θερίζει και ένας πυρηνικός αντιδραστήρας του Βελγίου εν ενεργεία παρουσίασε αύξηση 1000% ρωγμές στο κέλυφος του και συνεχίζει να λειτουργεί!!

    Ξέρετε το πυρηνικό νέφος κάνει τουρισμό- ταξίδια και όπου καθίσει η θα το φας, η θα το πιεις δεν είναι μόνο η ενεργεία που κάνει ζημία σε ένα χώρο είναι και τα καρκινογόνο νέφος που λίγο λίγο σε καταστεί καρκινοπαθή ... Και λες μα αυτός δεν κάπνιζε,δεν έπινε, δεν έτρωγε κρέατα πολλά δεν, δεν, δεν πως έπαθε καρκίνο;; ..

    Ξέρετε που είναι το Ακουγιού;; Εδώ δίπλα μας είναι, στην Τουρκία σε ένα χώρο όπως η Ελλάδα με πολλά σεισμικά ρήγματα που η Ρωσία ,το Ιράν και η Τουρκία ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας ως το 2030 !!!! Αυτά δεν θα σας τα πει ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος {{κύριε Καψαμπέλη}} διότι ίσως δεν τα γνωρίζει.. Την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού του ~~Ακουγιού~~ η οποία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ευρώ, τον έχει αναλάβει η Ρωσία ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020...!!! Αν θα κάνει ένα τσάφ η φύση και τον τινάξει όλες της γύρω χώρες θα πεθαίνουν από το πυρηνικό νέφος.. Λένε οι Τούρκοι ότι μπορεί να αντέξει σεισμό 9 Ρίχτερ !!!! ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ διοτι αν γίνει κάτω από την κατασκευή ένας ΤΕΚΤΟΝΙΚΌΣ σεισμός πάνω κάτω δηλαδή με 7 Ρίχτερ τον ρουφά η τρυπά... μόλις μπει σε λυτουργεια θα αρχίσω το κάπνισμα..

    Παρακαλώ να μην κλείσει η αξιολόγηση να έχομε να λέμε στην μπανανία μας ότι θα πεθάνουμε γιατί δεν έχουμε κωλόχαρτο να σκουπίσομε τον κώλο μας..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γερμανοί θα πρέπει να βομβαρδίζονται κάθε 50 χρόνια διοτι είναι επικίνδυνοι..=>Ουίνστον Τσόρτσιλ Βρετανός πρωθυπουργός.

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οκτανιτροκυβάνιου (octanitrocubane, ONC, C8(NO2)8 ) ένα επιτεύγματα της Χημείας του έτους 2000... Το ONC θεωρείται ως η ισχυρότερη μέχρι σήμερα γνωστή εκρηκτική ύλη...Σημαντικός λόγος που συμβάλλει στην εξαιρετική εκρηκτική ισχύ του ONC είναι το μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο του σε μητρικό υδρογονάνθρακα, του κυβανίου ( C8H8), λόγω της έντονης διάτασης των δεσμών άνθρακα, που βρίσκονται υπό γωνία C-C-C 90 μοίρες η οποία απέχει πολύ από την κανονικά προβλεπόμενη γωνία των 109,5 μοιρών...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναντιώνται οι "Υπεύθηυνοι" της "Ελληνικής" Ένωσης Τραπεζών με τον Γενς Βάιτνμαν!!!


    ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΆ!
    Για να τελειώνουμε με τον Γκαιμπελισμό ΌΛΩΝ ΣΑΣ!

    Σας παραθέτουμε την "Σχεση" του Marx με τον Bruno Bauer το 1843!!!

    ΜΕ ΘΕΜΑ: Die Judenfrage (Οι Ανίκανοι τόσο της Αριστεράς όσο και της Κουμουνιστικής Αριστεράς το μετάφραζαν "Το Εβραϊκό Ζήτημα" ΛΑΘΟΣ!!! ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ: "ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ"!!!

    Τεράστια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Άλλωστε Σαυτήν την "ΔΙΑΦΟΡΑ" Πέσανε στην λούμπα το KPD (Κ.Κ.ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ [υπόψιν το KPD είναι Απαγορευμένο μετά το 1945 από τους Αμερικανούς/ΝΑΤΟ ενώ επιτρέπουν το DKP/Γερμανικό Κουμ. Κόμμα!]) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!!!
    Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΤΗΝ "ΙΕΡΑΣΜΙΑΚΗ" ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!

    Σας παραθέτουμε το Original κείμενο Marx και Bruno Bauer 1843 Braunschweig:


    ......... Sobald es der Gesellschaft gelingt, das empirische Wesen des Judentums, den Schacher und seine Voraussetzungen aufzuheben, ist der Jude unmöglich geworden, weil sein Bewußtsein keinen Gegenstand mehr hat, weil die subjektive Basis des Judentums, das praktische Bedürfnis vermenschlicht, weil der Konflikt der individuell-sinnlichen Existenz mit der Gattungsexistenz des Menschen aufgehoben ist.

    (Κλειδί Είναι) Die gesellschaftliche Emanzipation des Juden ist die Emanzipation der Gesellschaft vom Judentum.




    1. Υ.Γ. Είτε Σας Αρέσει Είτε Όχι ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

    2. Υ.Γ. Die Judenfrage Στην Ελλάδα θα την Αφήσουμε Στα Καπιταλοναζιστικοφασιστικά γουρούνια;; Βλ. "Ο Μεγάλος Δικτάτωρ" του Τσάρλι Τσάπλιν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε ... Γεία!
    ΠΛΜΛΚΣΜΕΝΗ ... Άρρωστη (όχι Άρρωστος!)!
    Φτού σου Σκρόφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικός Θρίαμβος για τον Ξετσίπωτο Τσίπρα η χθεσινή απόφαση του Eurogroup καθώς μετά από πολύμηνες διπλωματικές προσπάθειες εντός και εκτός Ελλάδος κατάφερε και επισημοποίησε δύο μέτρα για την Ελληνική οικονομία.
    Το ένα επιβάλει να έχουμε πρωτογεννή πλεονάσματα για πέντε χρόνια 3,5/100 δεσμεύοντας έτσι την επόμενη κυβέρνηση, που με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις δεν θα είναι δική του αλλά της Νέας Δημοκρατίας, να παίρνει επώδυνα μέτρα για τον λαό και καθιστώντας την έτσι αντιπαθητική με το καλημέρα.
    Όμως όταν μια κυβέρνηση είναι αντιπαθητική στον λαό σημαίνει κυρίως, ότι τον πιέζει οικονομικά, και αυτό είναι που επιδιώκει ο Ξετσίπωτος Τσίπρας, δεν τον ενδιαφέρει τι θα πάθει ο λαός, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    Το δεύτερο που πέτυχε είναι το για 40 χρόνια πρωτογεννή πλεονάσματα γύρω στο 2/100 και πάνω….και ρωτώ ποιανής χώρας στον κόσμο ο κυβερνήτης, οι οικονομολόγοι, οι επιχειρηματίες μπορούν να εγγυηθούν μια τέτοια εξέλιξη?
    Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ- Κ Α Ν Ε Ι Σ
    Ώμος Ο Ξετσίπωτος Τσίπρας το εγγυάται, και το υπογράφει……για ένα μόνο λόγο, να εντυπωσιάσει τους χαχόλους, εμάς, γιατί έτσι μας βλέπει, και εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο αφού κατάφερε και τον κάναμε πρωθυπουργό…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ψωλάρχιδα που είχε στην γραβάτα του ο αθλιέστατος καμμένος, έχουν πολλές αναγνώσεις, εγώ βλέπω τις εξής¨ Τσίπρα πιάσαμε τ’ αρχίδια μας, και την άλλη¨ Τσίπρα άντε όπως τάκανες να βάλεις γραβάτα και τέτοια γραβάτα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ...Ξεμπερδέματα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΌ Πολιτικό/Πολιτειακό ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ!!!

    Η Μοναδική ΛΥΣΗ Είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ (Παραχαράζωντας μια Τέτοια του Winston Churchill* Φράση Αναφορικά με Τους Πιλότους της RAF!)!!!

    Το Κράτος ΤΩΝ Ελλήνων Είναι ... ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ!!!

    ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩΤΆ (Από ΌΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ/ΟΡΑΤΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ!!!)!!!



    ^ Ελεύθερη Μετάφραση: Ο Θάνατός ΤΩΝ Ολίγων Έσωσε Τους Πολλούς/Λαό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση