GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Ο Αλέν Ζιπέ καλεί σε κινητοποίηση τους ψηφοφόρους της δεξιάς ενόψει του δεύτερου γύρου

Να κινητοποιηθούν προκειμένου να αποτρέψουν μια "μονοχρωματική εθνοσυνέλευση" κάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ τους ψηφοφ...


Να κινητοποιηθούν προκειμένου να αποτρέψουν μια "μονοχρωματική εθνοσυνέλευση" κάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ τους ψηφοφόρους του κόμματός των Ρεπουμπλικανών, εκτιμώντας πως το ποσοστό αποχής, που έφτασε σε ύψη-ρεκόρ, είναι ένδειξη μιας «βαθιάς δυσκολίας» στο εκλογικό σώμα που υπέστη μια μακρά προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές με «θολά» διακυβεύματα.

«Το διακύβευμα του δεύτερου γύρου είναι σαφές: θα έχουμε αύριο ένα μονοχρωματικό Σώμα, που δεν είναι ποτέ καλό για τη δημοκρατική αντιπαράθεση; Ή, σε αυτή τη νέα Εθνοσυνέλευση, θα έχουμε μια ομάδα που με εποικοδομητικό πνεύμα θα μπορεί να ζωντανέψει τη δημοκρατική αντιπαράθεση;» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός σε σύντομη δήλωσή του από το Μπορντό στο TF1.

«Η μόνη πιθανότητα να το επιτύχουμε είναι μια πολύ ισχυρή κινητοποίηση των ψηφοφόρων του LR-UDI», είπε, καλώντας όσους «δεν πήγαν στις κάλπες στον πρώτο γύρο» να πάνε να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο δήμαρχος του Μπορντό δήλωσε πως στη Ζιρόντ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει στη διάθεσή του, τρεις υποψήφιοι της δεξιάς θα βρίσκονται στον δεύτερο γύρο. Ανέφερε τον Νικολά Φλοριάν στην πρώτη περιφέρεια, την Αν Βαλρίκ στη 2η και τον Ιβ Φουλόν στην 8η.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση