GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αναρριχητή στον Όλυμπο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αναρριχητή στο Όλυμπο είναι σε εξέλιξη από την 8η και 3η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Σύμφω...


Επιχείρηση απεγκλωβισμού αναρριχητή στο Όλυμπο είναι σε εξέλιξη από την 8η και 3η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι καλά στην υγεία του.

Ο άντρας επιχείρησε να διασχίσει την αναρριχητική διαδρομή, στην ορθοπλαγιά Στεφάνι Ολύμπου, μόνος του, χωρίς σχοινιά και ασφάλειες, αλλά βγήκε εκτός διαδρομής και εγκλωβίστηκε.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: "Εγκλωβισμένος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ορθοπλαγιά Στεφάνι Ολύμπου, στο οροπέδιο των Μουσών, Σκοπιανός αναρριχητής, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει την αναρριχητική διαδρομή μόνος του, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό (σχοινιά και ασφάλειες).

Στην προσπάθειά του ο αναρριχητής βγήκε εκτός διαδρομής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ή να υποχωρήσει.

Στο σημείο έσπευσαν τρία μέλη του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και η επιχείρηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, ενώ για την επιχείρηση ζητήθηκε αρχικά βοήθεια και από τους διαχειριστές των καταφυγίων «Κάκαλος» και «Αποστολίδης», που βρίσκονται στο οροπέδιο των Μουσών.

Πηγή ΦΩΤΟ: ΕΟΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση