GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επτά μήνες φυλάκιση για προσβολή της μνήμης του Παύλου Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα τον αναγνώρισε ως το πρόσωπο που της επιτέθηκε φραστικά Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με τριετή αναστολή, κατ...




Η Μάγδα Φύσσα τον αναγνώρισε ως το πρόσωπο που της επιτέθηκε φραστικά

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο άνδρας που η Μάγδα Φύσσα αναγνώρισε ως το πρόσωπο που της επιτέθηκε φραστικά και κάνοντας προσβλητικές χειρονομίες πρόσβαλε τη μνήμη του γιου της, Παύλου, μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα πλημμελήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού.
Η Μάγδα Φύσσα καταθέτοντας στο δικαστήριο εξέφρασε την βεβαιότητα της πως ο κατηγορούμενος είναι ο άνθρωπος που της επιτέθηκε, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ είχε προηγηθεί πρωτοφανής σύγκρουση μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών μέσα στη δικαστική αίθουσα, στο Εφετείο.
Όπως περιέγραψε η μητέρα του Παύλου Φύσσα ο κατηγορούμενος την πλησίασε και έκανε σε βάρος της «χυδαίες κινήσεις».
«Οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα. Μου είπε "Τι θέλεις εδώ που είναι ο Παύλος ο γ... Πού βρίσκεται τώρα; Το έκανε για να με εξοντώσει.Ήθελε να μειώσει τη μνήμη του γιου μου. Ήταν ευχαριστημένος που ο γιος μου είναι εκεί που είναι. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν αυτός παρότι τότε είχε και ένα μουσάκι».
Η Μάγδα Φύσσα, μάλιστα, αναγνώρισε τον κατηγορούμενο και σε φωτογραφίες που της υπέδειξε η πρόεδρος του δικαστηρίου οι οποίες είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
«Αυτή τη στιγμή είναι στραμμένος σε εμένα», είπε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα σχολιάζοντας τη φωτογραφία ενώ ο  κατηγορούμενος σηκώθηκε από το εδώλιο αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς της. «Φαίνομαι στο βίντεο, σηκώνομαι να φύγω, μου κάνουν χειρονομίες και εγώ απαντώ. Να καλέσουμε και την πρόεδρο του δικαστηρίου (σ.σ. του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων).»

«Και φόνο θα κάνανε»

Ο αδελφός της Μάγδας Φύσσα και θείος του Παύλου ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης και στην κατάθεση του αναφέρθηκε στα επεισόδια εξαιτίας των οποίων διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής εκείνη την ημέρα.
«Φώναζαν "Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή" και στράφηκαν με απειλητικό τρόπο προς τα πάνω μας. Μπήκαν τα ΜΑΤ. Εκείνοι κινήθηκαν απειλητικά και φόνο θα κάνανε. Και ήρθε ο τύπος αυτός και άρχισε να βρίζει την αδελφή μου η οποία ήταν δίπλα μου. Όλα γίνονταν μπροστά στην αστυνομία... Έλεγε που είναι ο κ... ο γιος σου», περιέγραψε ο μάρτυρας.
Πρόεδρος: Είχατε καμία διαφορά μαζί του;
Μάρτυρας: Ότι διαφορά έχουμε με τη Χρυσή Αυγή για το φόνο του παιδιού μας. Έχει ζωώδη ένστικτα. Το έκανε για να πονέσει τη μάνα. Ο  σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος είναι  συχνός επισκέπτης στη δίκη. Κάθεται με αυτούς που προκαλούν...
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αστυνομικός ο οποίος, μετά τη μήνυση κατά αγνώστων της οικογένειας Φύσσα, έκανε την ταυτοποίηση του κατηγορούμενου.
Αστυνομικός: Μου δόθηκε υλικό για να κάνω ταυτοποίηση μετά τη μήνυση κατ αγνώστων όπου γινόταν περιγραφή.
Πρόεδρος: Πώς κάνατε ταυτοποίηση;
Μάρτυρας: Χρησιμοποίησα τις φωτογραφίες.
«Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ο συγκεκριμένος» τόνισε ο αστυνομικός ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής προσκόμισε στο δικαστήριο  φωτογραφίες στις οποίες ο κατηγορούμενος έχει απαθανατιστεί δίπλα σε σε βουλευτές της ΧΑ αλλά και σε εκδηλώσεις της.

Το κίτρινο πουκάμισο

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος επέλεξε να μην έχει δικηγόρο, δήλωσε «χριστιανός ορθόδοξος» ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας σε μία αποστροφή του λόγου του: «κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες».
«Εγώ δεν είχα καμία διαφορά με την κυρία Φύσσα. Ήμουν στη δίκη, προκλήθηκε ένταση αλλά η ένταση ξεκίνησε από την άλλη πλευρά, από τη δική μας. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση και γι αυτό ζητάω να έρθουν μάρτυρες αστυνομικοί οι οποίοι τραυματίστηκαν, έφαγαν ξύλο.»
Πρόεδρος: Γιατί είπαν για εσάς;
Κατηγορούμενος: Γιατί φορούσα κίτρινο πουκάμισο, οι άλλοι φορούσαν μαύρα. Ορκίζομαι ότι δεν ήμουν εγώ. Υπάρχει βίντεο και ηχητικό υλικό. Η λήψη γίνεται από χαμηλά και εγώ ήμουν 30 μέτρα μακριά.
Πρόεδρος: Γιατί θέλουν να στοχοποιήσουν εσάς;
Κατηγορούμενος: Έλα ντε; Δεν ξέρω, εγώ αρνούμαι. Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φύγω.
Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό από όλα τα άτομα να ασχολούνται με εσάς;
Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;», αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή.
Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για διακοπή της δίκης.
Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά κατηγορούν εμάς  τους χρυσαυγίτες...
«Δεν χλεύασα κανέναν υπάρχει και δεύτερος βαθμός», είπε ο κατηγορούμενος την ώρα που πήγαινε στην αρμόδια υπηρεσία για να ασκήσει έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση