GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λονδίνο: Επίθεση με βαν σε πεζούς έξω από ισλαμικό τέμενος

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, υπό την Τερέζα Μέι Η αστυνομία στο Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός από το περισ...


Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, υπό την Τερέζα Μέι

Η αστυνομία στο Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό με το μικρό φορτηγό που έπεσε πάνω σε ανθρώπους στην περιοχή που βρίσκεται το μουσουλμανικό τέμενος, στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.

Η αστυνομία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος οδηγός του βαν που έπεσε πάνω σε ανθρώπους κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, συνελήφθη, αφού είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος.

Ο οδηγός θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν' αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία.

Η διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέλαβε τη διεξαγωγή των ερευνών για το παραπάνω περιστατικό.   

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καλεί τις αρχές ν' αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου για την επίθεση

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

Έκκληση για ηρεμία

Η επίθεση με το βαν κατά περαστικών έγινε έξω από Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας, που βρίσκεται στην οδό (Seven Sisters Road) στα βόρεια του Λονδίνου. Τόσο το ισλαμικό κέντρο, όσο και το τέμενος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση για ηρεμία:

“Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση