GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία με την Ελλάδα

Λουξεμβούργο, Του Θάνου Αθανασίου Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι ελληνικές αρχές με την ΕΕ και το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την εκταμίευ...


Λουξεμβούργο, Του Θάνου Αθανασίου
Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι ελληνικές αρχές με την ΕΕ και το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ξεκινά από τα 8,5 δις ευρώ και θα γίνει προσπάθεια να φτάσει και σε διψήφιο επίπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών στο EWG, επιβεβαίωσαν την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και προετοίμασαν προσχέδιο δήλωσης συμφωνίας με την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική απόφαση του Eurogroup θα κάνει διπλή αναφορά στην εκτέλεση μεσοπρόθεσμων μέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους το 2018, αν χρειάζεται.
Το ΔΝΤ θα ανακοινώσει την συμμετοχή του χρηματοδοτικά (με τις εκταμιεύσεις αργότερα). Τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα απαιτηθούν από την Ελλάδα δεν θα ξεπερνούν τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας για την περίοδο μετά το 2023. Στην χώρα θα προσφερθεί ένα μεγάλο πακέτο κονδυλίων και επενδυτικών κεφαλαίων για την στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης και οι Eυρωπαίοι θα δεσμεύονται να επέμβουν στο ελληνικό χρέος και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο στο απώτερο μέλλον όταν και αν χρειαστεί.
Όπως δήλωσε προσερχόμενος στην συνεδρίαση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «είχαμε μια συμφωνία εδώ και τρείς εβδομάδες ωστόσο η ελληνική πλευρά χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να την διαχειριστεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της».
Θετικά ήταν τα μηνύματα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Euroworking Group.
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η εκταμίευση της δόσης, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.
Άγνωστο είναι ακόμα το ύψος της δόσης, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες εάν θα φτάσει τα 7 ή τα 9-9,5 δισ. ευρώ που θέλει η ελληνική κυβέρνηση.
Πάντως πληροφορίες, θέλουν την Αθήνα να υπογράφει το κείμενο απόφασης του Eurogroup για το θέμα του χρέους.
Θα υπάρχει αναφορά σε επιμήκυνση της λήξης των ευρωπαϊκών δανείων έως τα 15 έτη και βελτιωμένη φρασεολογία σε σύγκριση με την ανακοίνωση της 22ας Μαϊου.
ΠΗΓΗ: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση