GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σκυλάκι της άτυχης γυναίκας στη Λέσβο έψαχνε στα χαλάσματα για να τη βρει

Συγκλονίζει η είδηση ότι το σκυλάκι της 43χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Λέσβο έσκαβε στα χαλάσμα...


Συγκλονίζει η είδηση ότι το σκυλάκι της 43χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Λέσβο έσκαβε στα χαλάσματα για να βρει το αφεντικό του.

Το σκυλάκι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ μετά την εύρεση της σορού, έμεινε στα ερείπια επί ώρες κλαίγοντας μέχρι που το απομάκρυναν και το μετέφεραν σε χώρο φιλοξενίας ζώων, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνολικά δύο σκυλιά απέμειναν στον οικισμό της Βρίσας από το σύνολο των ζώων που ζούσαν εκεί. Το άλλο σκυλάκι είναι η Λίζα. Το αγαπητό σε όλους ημίαιμο σκυλί της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας Βρίσας. Φιλικό προς κάθε επισκέπτη του μουσείου η Λίζα είχε το χώρο κυριολεκτικά για σπίτι της. Εκεί και παρέμεινε, ζει στον περίκλειστο περιβάλλοντα χώρο της συλλογής, ενώ ο υπάλληλος της συλλογής Κώστας Κωστάκης, συνεχίζει κάθε μέρα να τη φροντίζει πηγαίνοντάς της νερό και φαγητό.

Όλα τα άλλα ζώα της Βρίσας εξαφανίστηκαν. «Το φαινόμενο ερμηνεύεται…» λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η κτηνίατρος της Μυτιλήνης Μυρσίνη Τουρβαλή. «Τα ζώα είναι πολύ πιο κοντά στη φύση απ' ό,τι στον άνθρωπο. Έχει παρατηρηθεί ότι διαισθάνονται τις επερχόμενες αλλαγές και ανάλογα λειτουργούν. Μένουν αυτά που το αίσθημα του ανήκειν ξεπερνά άλλα φυσικά ένστικτα».

Όπως επισημαίνει η κ. Τουρβαλή, η τελευταία σεισμική διεργασία έδιωξε από την πόλη της Μυτιλήνης και τα πουλιά. «Την παραμονή του σεισμού, την Κυριακή έφυγαν από τα δένδρα όλες οι κουρούνες που κάθονται εκεί. Προφανώς γιατί διαισθάνονται τον επερχόμενο κίνδυνο» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση