Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

  ΝΤΡΟΠΗ! ΠΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά για τις Πανελλαδικές...

  Διαβάστε και δείτε πως παραποιούν κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών σε θέματα των Πανελλαδικών, αυτά δεν τα έκανε ούτε η χούντα! Πιο νοθευτής της ελληνικής γραμματείας, πιο διαστρεβλωτής της ελληνικής παιδείας πεθαίνεις!
  «Αλλοιωμένο» δόθηκε στους υποψηφίους μαθητές που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά ενός από τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του.
  Σύμφωνα με «Τα Νέα», το κομμάτι που έπεσε στις εξετάσεις είναι από ένα κείμενό του από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956. Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του.
  Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».
  Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».
  Ο «κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός»… αντικαταστάθηκε με τον «κακό επιστήμονα».
  Μιχάλης Χριστοδουλίδης

  --------------------
  Και επειδή οι εξυπνακισμοί πάνε σύννεφο, ας επαναλάβω κι εγώ την εύστοχη παρατήρηση, προς όσους λένε ότι το κείμενο του Θεοτοκά είναι ρατσιστικό γιατί μιλάει για "κουφό πρύτανη".
  Για κούφο μιλάει. Και κούφος σημαίνει ανόητος, ελαφρός, χωρίς σοβαρότητα. Καμιά σχέση με ρατσισμό σε βάρος των κουφών, λοιπόν. Συγκεκριμένα, το κείμενο λέει:
  "Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σ' αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό".
  Ε! Η γλίτσα των φασιστών λογοκριτών που γλείφει πρυτάνεις και πρωθυπουργούς αντικατέστησε τη φράση "από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό" με το "από έναν κακό επιστήμονα".
  Γιώργος Αλεξάτος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 10 Ιουν 2017, 12:18:00 μ.μ.

  Και να ξέρανε τι ΚΑΚΌ έχουν κάνει στον Ελληνα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!!! ... Όμως δεν φταίνε μόνο ΑΥΤΟΊ..

  Οι Έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι σε αυτόν ευλογημένο ΤΌΠΟ δεν κάναμε αυτό που έπρεπε, όμως ποτέ δεν είναι αργά ... όταν βλέπω σήμερα στο ΣΚΑΙ όπως κάθε ήμερα και και από έναν ειδικό, έναν καθηγητή, έναν πρύτανη, ένα χρηματοοικονομικό αναλυτή κ.τ.λ ήταν τόσοι πολλοί!!! και αναρωτιέμαι που ήταν όταν γαμούσαν την Ελλάδα οι τροικανοι να ΜΙΛΉΣΟΥΝ ;;..

  Σε αυτό το κανάλι AKOMA KAI ΣHMERA μιλάνε για ανάπτυξη ΚΑΙ ΌΧΙ για το Δίστομου !!!

  Την ανάπτυξη την φρενάρουν σπόροι τους οι Γερμανοί που σαν ΣΉΜΕΡΑ το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 έσφαξαν τον πάπα του Δίστομου , βίασαν γυναίκες και εκτέλεσαν απάνθρωπα με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού ΧΑΝΣ ΖΑΜΠΕΛ 218 κάτοικους (114 γυναίκες και 104 άνδρες).. Μεταξύ των νεκρών, ήταν 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη..

  Χανς Ζάμπελ, είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί... Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, οι οποίες τον προφυλάκισαν...Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του... Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του...Κάτι σαν τον ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ που τον φυγάδευσαν (οι πατριώτες) που ΌΛΟΙ τους είναι βολεμένοι βουλευτές τον 10.000 χιλιάδων ευρώ...Πως μας πλήρωσαν;;; ΜΑ μας επιβάλουν μνημόνια!!! μας ταπεινώνει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ένας ΚΏΛΟ Λαός...

  Θέλουν να κάνουν ΌΛΗ την χώρα το εξοχικό τους και τους Έλληνες υπηρετικό τους προσωπικό.. =>Ολοκληρωτικός καπιταλισμός...

  Uros

  Item Reviewed: ΝΤΡΟΠΗ! ΠΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά για τις Πανελλαδικές... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm