GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξύλινα παιχνίδια από την Ίο ταξιδεύουν σε Αλάσκα και Αυστραλία

Όλα τα παιχνίδια συνοδεύονται από χειροποίητο οικολογικό κουτί, και φυσικά είναι φτιαγμένα από υλικά Ευρωπαϊκής προέλευσης,...


Όλα τα παιχνίδια συνοδεύονται από χειροποίητο οικολογικό κουτί, και φυσικά είναι φτιαγμένα από υλικά Ευρωπαϊκής προέλευσης, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ασφαλή για τα παιδιά

Οι δημιουργοί, Χοσέ Ναβάρρο και Αθηνά Δουκάκη, του Περιπλανώμενου Εργαστηρίου (The Wandering Workshop), εμπνεύστηκαν τα πρώτα τους ξύλινα παιχνίδια στην Τζιά και στη συνέχεια ο δημιουργικός οίστρος βρήκε για λίγο καιρό μια θέση στην Ίο.

Το ανήσυχο πνεύμα του Χοσέ και της Αθηνάς φεύγοντας από το κυκλαδίτικο νησί, εγκαταστάθηκε σε ένα χωριουδάκι στα Χανιά, τον Εμπρόσνερο.

Το ζευγάρι πουλά τα «μίνιμαλ» παιχνίδια του όχι μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη (Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Παρίσι, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Ολλανδία), τις ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Μισισίπι, Αλάσκα), την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Γιατί ξεχωρίζουν τα παιχνίδια του Περιπλανώμενου Εργαστηρίου

Είναι χειροποίητα και παράγονται σε μικρή κλίμακα με σεβασμό στο περιβάλλον και με μεγάλη προσοχή στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και στην ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Χρησιμοποιείται οξιά ευρωπαϊκής προέλευσης και τα υδατοδιαλυτά χρώματα, η κόλα, το βερνίκι και το φυσικό κερί μέλισσας που χρησιμοποιούν φέρουν την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ΕΝ 71.3 για την ασφάλεια στα παιχνίδια.

Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των παιχνιδιών είναι η σχεδιαστική λιτότητα και η αφαίρεση καθώς πιστεύουνε ότι αυτό αφήνει περιθώριο στη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού να αναπτυχθούν μέσα από το παιχνίδι.

Ποιοι είναι οι ιδρυτές – σχεδιαστές

Ο Χοσέ Ναβάρο είναι παιχνιδοποιός, ο οποίος σπούδασε γλυπτική και σχέδιο στην Μαδρίτη και συντήρηση γλυπτών στη Βαρκελώνη.

Η Αθηνά Δουκάκη βρίσκονταν στην Βαρκελώνη για την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της πάνω στην προϊστορική αρχαιολογία. Εκεί γνώρισε και τον Χοσέ.

Η επιχείρηση με τα παιχνίδια ξεκινά αυθόρμητα, όταν αποφασίζουν από κοινού να αρχίσουν την περιπλάνηση τους, με έμφαση στα ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση