GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γεννηματά για τον Τσίπρα: Πάρτε το απόφαση, είστε ένας κακός Πρωθυπουργός - ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τις τροπολο...


Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τις τροπολογίες των προαπαιτούμενων η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Σήμερα παρακολουθούμε τον απόλυτο εξευτελισμό του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης του και των βουλευτών του», είπε η κ. Γεννηματά.

«Κ. Τσίπρα, πάρτε το απόφαση, είστε ένας κακός Πρωθυπουργός όσο και αν κόβετε το θέμα από τις Πανελλαδικές, δεν σας σώζει τίποτα», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Μετά το αφήγημα για κανένα νέο μέτρο, μας φορτώσατε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ» είπε επίσης η κ. Γεννηματά και συνέχισε:

«Μας διαβεβαιώνατε ότι με την ψήφιση των μέτρων τον Μάιο, ολοκληρώσαμε τη συμφωνία με τους δανειστές και ότι θα φέρνατε λύση για το χρέος. Δύο δεσμεύσεις, δύο ψέματα και τώρα σας μένει η ταπείνωση, η ψήφιση διατάξεων που φανερώνουν κρυφές δεσμεύσεις σας. Μας διαβεβαιώνατε για αυξήσεις συντάξεων μέχρι το 2018 και τώρα μας λέτε πως θα τις παγώσετε μέχρι το 2022.

Μας διαβεβαιώνατε πως η επεκτασιμότητα των ελεύθερων διαπραγματεύσεων θα έρθει το 2018 και τώρα αυτή η ημερομηνία πάει περίπατο. Ανοίγετε το δρόμο για χειρότερη ρύθμιση του αφορολόγητου. Καταψηφίζουμε αυτές τις διατάξεις της ντροπής που δεν τολμήσατε να τις φέρετε με κανονικές διαδικασίες, αλλά να τις περάσετε άρον – άρον» .

Αναφερόμενη στη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση για συζήτηση των τροπολογιών με τα προαπαιτούμενα, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «απαξίωσε βάναυσα τη Βουλή και αρνήθηκε να δώσει το λόγο στους βουλευτές».

«Η συζήτηση αφορά στη μισή Ελλάδα και εσείς κοιτάτε πως θα την ξεπετάξετε μέσα από τροπολογίες. Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία αυτή» είπε κ. Γεννηματά και τόνισε: «Όσον αφορά στο χρέος, φοβάμαι ότι θα έχουμε ήττα της κυβέρνησης, δεν θα πάρουμε τίποτα χειροπιαστό και θα μας μείνει το τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Λιτότητα και επιτροπεία είναι η προίκα της κυβέρνησης στις νέες γενιές. Στο Eurogroup θα διεκδικήσετε την υλοποίηση των αποφάσεων του Νοεμβρίου του 2011; (…) Ή θα στείλετε τις αποφάσεις στις καλένδες και στις διαθέσεις του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ;»

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση