GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Ο Αλέξης Τσίπρας ματαιοπονεί και θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο

Η Φώφη Γεννηματά απορρίπτει εκ νέου κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο και τη δημιουργ...


Η Φώφη Γεννηματά απορρίπτει εκ νέου κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο και τη δημιουργία «προοδευτικού μετώπου».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή της στα "ΝΕΑ", σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός «τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την "κυβερνώσα αριστερά"», κατηγορώντας τον παράλληλα για «μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία».
Όπως αναφέρει στη δήλωσή της, η κ. Γεννηματά, «δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων», ο Αλέξης Τσίπρας «ματαιοπονεί» και «θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο, ενώ θεωρεί ότι πρόκειται «για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας του».
Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά στα "ΝΕΑ" έχει ως εξής:
«Ο κ. Τσίπρας αφού εκμεταλλεύθηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν. Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την "κυβερνώσα Αριστερά", καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού, για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας, που:
Αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια.
Συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη.
Συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και "μη εξαιρετέα" στελέχη της για κομματικό έλεγχο στον "σκληρό πυρήνα" του κράτους.
Διχάζει τους Έλληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί συνεχώς να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ.
Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της... αβύσσου. Ας μη ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο.
Όμως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Γιατί η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της Αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση.
Γιατί εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και οι ευρωπαίοι εταίροι της, αλλά οι μεγάλες προοδευτικές ανατροπές και το σχέδιο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα. Αυτά που στο επικείμενο Συνέδριό μας θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας που θα εκφράσει ο νέος ενιαίος φορέας της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.
Προοδευτικές αλλαγές και το σχέδιο Ελλάδα που φιλοδοξούμε να γίνει ο κορμός μιας εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση που μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής στήριξης μπορεί να υλοποιήσει.
Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση στη χώρα και προοπτική πραγματικής ελπίδας στους πολίτες. Αυτό ελπίζω να το καταλάβουν για το καλό της Ελλάδας και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια

  1. Χωρίς πυξίδα...

    «Αλλάζουν όλα, τα οικονομικά κέντρα πήραν το πάνω χέρι, τελείωσαν με τον κομμουνισμό και τώρα τελειώνουν και με τον σοσιαλισμό!».

    Κι όταν αυθορμήτως ρώτησα μα οι πολιτικοί δεν θα αντιδράσουν; Απάντησε έντονα: «Ποιοι ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ;..Αυτοί δεν θα υπάρχουν... Θα είναι κατασκευασμένοι»!»

    Η παραπάνω στιχομυθία έγινε το καλοκαίρι του 1995 μεταξύ του Α. Παπανδρέου και του Τηλέμαχου Χυτήρη, κατά τις εργασίες μιας Συνόδου κορυφής της Ε. Ένωσης...
    Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπεσε έξω στις προβλέψεις του... Το ζούμε, είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού...

    Αν αποπειραθούμε να κάνουμε μια βαθύτερη ενδοσκόπηση για το τι μας συμβαίνει, θα διαπιστώσουμε ότι την πολιτική ΠΑΡΆΔΟΣΗ του ελληνικού λαού, είχε προηγηθεί η πνευματική... Η παράδοση του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ... Αυτή ξεκίνησε από τα χρόνια της ευημερίας. «Θα σε κάνω πλούσιο με το χρηματιστήριο», «θα σε δανείζω για να καταναλώνεις», «θα σε βρω αργομισθία στο δημόσιο για να μην δουλεύεις».

    Αυτό συνεχίστηκε στα χρόνια της κρίσης με άλλη μορφή: «Να ΣΏΣΩ οτιδήποτε δεν σώζεται», «να ΚΡΥΨΩ τα λεφτά μου στο στρώμα», «Θα τα ξοδέψω για να μην τα πάρουν οι τράπεζες», κ,α.

    Γενικά η ΣΚΕΨΗ του Έλληνα είχε παραδοθεί, είχε απορρίψει κάθε τι ευγενικό... Όπως γράφει ο αμερικανός δημοσιογράφος Ρόμπεν Κόπλαν (Η ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΗ ΑΝΑΡΧΊΑ), «Όσο πιο πολλά διαθέτεις, τόσο μεγαλύτερους συμβιβασμούς κάνεις για να τα διατηρήσεις».

    Οι Έλληνες λοιπόν, -ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΗΓΕΣΙΑΣ - έχουμε σχεδόν παραδοθεί... Οι πολιτικοί ζητούν από το λαό ΣΕΒΑΣΜΌ με βάρος το αξίωμα που διέθεταν πριν δέκα χρόνια..

    Αλλά πως να ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΈΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΟ ΠΟΛΊΤΙΚΟ ΚΌΣΜΟ ο οποίος βουλιάζει στα ρηχά. Πώς να προσεγγίσεις ένα κοινωνικό σώμα που μέλημα είναι, το σώμα του, τα τατουάζ και τα πάθη του.

    Σ’ αυτή τη φάση, αλλού οι Έλληνες, αλλού το πλοίο... Αν δεν ήμασταν τόσο παραδομένοι, δεν θα γινόμασταν «ΓΙΟΥΣΟΥΦΆΚΙΑ» του κάθε Σόιμπλε..

    Διερχόμαστε μια ακόμα φάση παρακμής του Ελληνισμού στην μακραίωνη ιστορία του. Κι άλλη φορά ανασυνταχθήκαμε πετώντας τα κουρέλια από πάνω μας. Αυτή όμως είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Λαοί χωρίς αυτογνωσία, χωρίς ιδέα στόχο, κινδυνεύουν -στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε- με εξαφάνιση στο νέο κόσμο που αναδύεται.

    Δεν γίνεται να συνεχίσουμε για πολύ ακόμα έτσι... Το ζήτημα είναι να αποκτήσουμε στόχους, να επιλέγουμε σωστή ΗΓΕΣΊΑ που θα αγωνίζεται για το καλό της πατρίδας και του λαού...ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφτά χρόνια… διαγγέλματα

    Από το Καστελόριζο και τον ΓΑΠ μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα στον κήπο του Μαξίμου, τα μνημόνια συνεχίζονται με παρόμοιο πάντα επικοινωνιακό αμπαλάρισμα

    Τα διαγγέλματα των πρωθυπουργών διεκδικούν τη δική τους θέση στη σημειολογία της εποχής των μνημονίων... Οι κάθε φορά εκφωνητές τους, έχουν πάντα τόνο δραματικό αλλά και αισιόδοξο. ..Κάνουν απαραιτήτως αναφορά στις θυσίες του ελληνικού λαού και εκφράζουν τον πόνο που νιώθουν για αυτές... Ο λαός είναι για αυτούς κάτι σαν το «παιδί» που πρέπει να δείξουν ότι το αγαπούν ακόμα κι όταν το στεναχωρούν. Και που αν είναι φρόνιμος και καλός με τα μαθήματά του, στο τέλος θα ανταμειφθεί.

    Τα μνημονιακά διαγγέλματα εξηγούν πάντα ότι κάθε άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθήθηκε θα ήταν μια σκέτη καταστροφή... Περιλαμβάνουν συνήθως αναφορές στους πιο αδύναμους που θα τύχουν προστασίας, σε κάποια λύση για το μόνιμο θέμα του χρέους και δεν ξεχνούν ότι η χώρα σε λίγο βγαίνει από τα μνημόνια και μπαίνει σε ράγες ανάπτυξης.


    «Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες. Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό» έλεγε ο ΓΑΠ σε τόνο σχεδόν πανηγυρικό και συνέχιζε βλέποντας την πόρτα της «εξόδου» με το καλημέρα: «Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφτά χρόνια… διαγγέλματα

    Οι ομοιότητες με το πρόσφατο διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αυτή τη φορά με φόντο τα δέντρα στο μέγαρο Μαξίμου, είναι σαφείς: «Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας αλλά και την κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου». «Η πιο σημαντική δέσμευση, όμως, βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο της απόφασης. Και αφορά τη δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018».

    Ας θυμηθούμε όμως ακόμα δυο διαγγέλματα μνημονιακών πρωθυπουργών, αυτά των Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012, και ενώ την επόμενη μέρα οι βουλευτές καλούνταν να ψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο, ο τραπεζίτης-πρωθυπουργός δήλωνε με διάγγελμά του: «Με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος θα αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, η οποία θα επανέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης -πιθανότατα από το δεύτερο εξάμηνο του 2013».

    Ούτε η «έξοδος από την κρίση», ούτε φυσικά η «διαπραγμάτευση» είναι ανακαλύψεις της σημερινής κυβέρνησης. Στο ίδιο διάγγελμα, ο Λ. Παπαδήμος τόνιζε: «Η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα, που επετεύχθη μετά από πολυήμερες, εντατικές και σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχει τη στήριξη των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας. Κατοχυρώνει το μέλλον της πατρίδας μας στο ευρώ και θέτει τις βάσεις για να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση».

    Ένα χρόνο μετά, στις 15 Απριλίου 2013, ο Α. Σαμαράς πετυχαίνει μια ακόμα συμφωνία με την Τρόικα και με νέο διάγγελμά βλέπει επίσης φως στο βάθος του τούνελ: «Σε λίγο χρόνο, η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από Μνημόνια. Αλλά θα είναι μια Ελλάδα αναπτυξιακή, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα εξωστρεφής. Μια Ελλάδα δηλαδή ισχυρή».

    Δείτε πώς περιγράφει το κλίμα ο τότε πρωθυπουργός: «Η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει. Σε λίγο η βελτίωση αυτή θα γίνεται αισθητή από όλο και περισσότερους». Η ομοιότητα με το πρόσφατο διάγγελμα είναι προφανής, με τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει: «Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό. Το σήμα, όμως και προς τα μέσα, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο».

    Παραθέτουμε, τέλος, μερικά ακόμα αποσπάσματα, αφήνοντας τα συμπεράσματα στον αναγνώστη:

    «Πήραμε 15ετή επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων και ισόποσο πάγωμα των επιτοκίων» (Τσίπρας).

    «Με τη μείωση του χρέους θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και εμπιστοσύνης» (Παπαδήμος).

    «Επαναλαμβάνεται επίσημα, η δέσμευση των εταίρων μας, ότι μόλις πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω περικοπή του δημοσίου χρέους. Πράγμα που θα επιταχύνει την έξοδό μας από την κρίση» (Σαμαράς).

    «Να χτίσουμε πάνω σε ισχυρά θεμέλια ένα μοντέλο παραγωγής και διανομής. Το μοντέλο της Δίκαιης ανάπτυξης. Ένα μοντέλο όχι για τους λίγους αλλά για τους πολλούς.» (Τσίπρας).

    «Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους» (Παπανδρέου).

    «Πρέπει να εξυγιάνουμε το κράτος και να χτίσουμε την οικονομία μας σε στέρεες βάσεις για να επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη» (Παπαδήμος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε ρε παλικάρια να κάνει και καμιά νεοφιλελεύθερη πράξη και ο Μητσοτάκης.

    Τα έχετε διάλυση ΌΛΑ ως καλοί νέο φιλελεδες, τι θα κάνει αύριο η Φωφη ο Μητσοτάκης με τον Αδωνι και την ΜΑΎΡΗ αυγή για της μαφιόζικες τοπικές ΕΛΙΤ;

    Γελάω όταν παρακαλάτε να σας φέρουν τα κλεμμένα μέσα στην χώρα.. ΚΑΛΆ χαζοί είστε;;; Έτσι θα τινάξουν τα πέταλα οι γερμανο-ελβετικές-γαλλικές τράπεζες..

    Εταιρεία, συμμορία, αστυνομία..Μια χώρας-αποικία της Γερμανίας με την βούλα της ευρωπαϊκού διευθυντηρίου που την διαχειρίζεται ένας ΘΛΙΒΕΡΟΣ πολιτικός κόσμος...

    Χώρα-χώρος που λυμαίνονται διάφορες πολυεθνικές εταιρείες... Που αγοράζουν πρώτα-πρώτα τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ της και μετά τις υποδομές της, τον ορυκτό της πλούτο, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, τον φυσικό της πλούτο και στο τέλος και τους ΠΟΛΙΤΕΣ της..

    Που μας φέρονται λες και είμαστε η πίσω αυλή τους, λες και τους ανήκει ό,τι υπάρχει σε αυτό τον τόπο... Που έχουν έρθει απλά για να μας απομυζήσουν και μετά βλέπουν τι θα μας κάνουν...

    Μια αποικία που την λυμαίνονται οι κάθε λογής συμμορίες...
    Οι μεγάλες «οικογένειες», αυτές που αποτελούνται από τα μεγάλα ντόπια συμφέροντα που τους ανήκουν κανάλια, ομάδες, καράβια, λιμάνια, ξενοδοχεία, εργοστάσια, λαθρεμπόρια και περιοχές σαν την Νέα Φιλαδέλφεια, την Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά...

    Και βέβαια, συμμορίες μικρές γιατί εκεί οδηγείται αναγκαστικά μεγάλο κομμάτι της νεολαίας που δεν βλέπει μέλλον και είναι γεμάτο αδιέξοδα... Στον συμμοριτισμό, στην βία, στην παραβατικότητα, την μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα, στα ναρκωτικά και στο νάρκωμα για να τη βγάλει ακόμα μία μέρα και έχει ο θεός...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση