GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κόστος συμμετοχής στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ορίστηκε το ποσό με υπουργική απόφαση Το ύψος του τέλους χρήσης των συστημάτων για την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστη...


Ορίστηκε το ποσό με υπουργική απόφαση

Το ύψος του τέλους χρήσης των συστημάτων για την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που ανέρχεται σε 100 και 350 ευρώ, καθόρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με νέα απόφασή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής, με την υπ΄ αριθμ. 46904 οικ./2017 απόφασή του, που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποίησε το άρθρο 8 της προγενέστερης απόφασή του (υπ΄ αριθμ. 41756οικ./2017) που είχε δημοσιευθεί στις 30 Μαΐου 2017 για την «διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων».

Η νεώτερη υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζεται το τέλος χρήσης, αναφέρει:

«Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή και ορίζεται:

α) στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι μεγαλύτερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και

β) στο ποσό των εκατό ευρώ (100) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι ίση ή μικρότερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

Εξ αυτού, ποσό είκοσι (20) ευρώ αποδίδεται από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο ΤΑΧΔΙΚ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 13 και 1 του άρθρου 959Α του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ως αιτία όλων των παραπάνω ενεργειών αναφέρεται ο κωδικός αριθμός του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Ο υποψήφιος πλειοδότης διορίζει, με δήλωση που γίνεται ηλεκτρονικά, αντίκλητο ο οποίος κατοικεί στην περιφέρεια του πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης, μέχρι ώρα 15:00, δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την ορισθείσα ημέρα του πλειστηριασμού, διαφορετικά αντίκλητος θεωρείται ο γραμματέας του πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση