GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζο Μπάιντεν: Μια ισχυρή Ελλάδα είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των ΗΠΑ

«Η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη» «Η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ είναι σημαντική, όπως έγινε προ 70 ετών ότα...


«Η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη»

«Η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ είναι σημαντική, όπως έγινε προ 70 ετών όταν ο Τρούμαν έκανε το δόγμα του» είπε στην ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του "CONCORDIA", που συνέρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και δη στην Αθήνα.

Ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξήρε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παρουσία του στη χώρα μας.

«Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ» τόνισε ο κ. Μπάιντεν. Πρόσθεσε ότι είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Αθήνα ενώ τόνισε ότι ξεκίνησε τα πολιτικά του βήματα από την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ.

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη», τονίζοντας επίσης ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι αναγκαία για την Αμερική όπως είχε οραματιστεί και υλοποιήσει ο Τρούμαν το 1947 με το δόγμα του.

«Αυτό που είπε το 1947 ο Τρούμαν ισχύει και σήμερα» δήλωσε ο κ. Μπάιντεν τονίζοντας επίσης ότι «οι ελεύθεροι πολίτες του κόσμου περιμένουν από μας να στηρίξουμε την ειρήνη στον κόσμο».

«Ο Τρούμαν» προσέθεσε ο κ, Μπάιντεν «είπε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα γιατί αυτό βοηθάει τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Και αυτό ισχύει και σήμερα». Στην αποστροφή του αυτή εξήρε τη συνεργασία των δύο χωρών στον κόλπο της Σούδας.

Επιπλέον, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα εργάστηκαν σκληρά για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους.

Επιπλέον, ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε και στην τρομοκρατία που ταλανίζει τον κόσμο και την Ευρώπη και ευχαρίστησε τους Έλληνες που δέχτηκαν «στη χώρα τους πλήθος προφύγων».

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι «η ιστορία έχει αποδείξει ότι η προάσπιση των συμφερόντων της Ευρώπης, βοηθάει τα συμφέροντα της Αμερικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση