GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλή επίθεση με καλάσνικοφ και ομηρεία στη Βουλή της Τεχεράνης

Το Κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί οι εστίες Ένας άνδρας ανατινάχθηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου του ιρανικού...



Το Κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί οι εστίες

Ένας άνδρας ανατινάχθηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου του ιρανικού κοινοβουλίου την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν έφοδο κατά δύο ενόπλων που είχαν οχυρωθεί στον χώρο, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.
Ιρανικά μέσα μετέδωσαν ότι και γυναίκα-καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την επίθεση στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί.
Οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους , ενώ κρατούσαν τέσσερις ομήρους, ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου.
Επίθεση με πυρά έγινε στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί στην νότια Τεχεράνη, όπως μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για άγνωστο αριθμό τραυματιών.
Τέτοιου είδους συντονισμένες επιθέσεις σε υψηλού συμβολισμού τόπους είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.
Στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Επανάστασης ιμάμη Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη ένας άνθρωπος ανατινάχθηκε προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμο τραυματιών.
Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι τέσσερις ένοπλοι συμμετείχαν στην επίθεση στο μαυσωλείο, εκ των οποίων ένας καμικάζι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna, στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί υπάρχει ένας νεκρός, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τον καμικάζι.
Στους χώρους του κοινοβουλίου, ένοπλοι, τρεις σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, οπλισμένοι με δύο καλάσνικοφ και ένα περίστροφο, άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν φρουρό, σύμφωνα με ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων, και τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων. Το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι άγνωστος αριθμός ανθρώπων κρατούνται όμηροι στο κοινοβούλιο.
Το κοινοβούλιο απέχει περί τα είκοσι χιλιόμετρα από το μαυσωλείο του Χομεϊνί.

Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ.
«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.
Το Ιράν είναι σύμμαχος του συριακού καθεστώτος απέναντι στους σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση