GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Ψάχνουμε μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους

Πρόσκληση στην αντιπολίτευση να συμβάλει σε εποικοδομητική συζήτηση «Είμαστε εδώ και προσπαθούμε να επιλύσουμε το θέμα των...


Πρόσκληση στην αντιπολίτευση να συμβάλει σε εποικοδομητική συζήτηση

«Είμαστε εδώ και προσπαθούμε να επιλύσουμε το θέμα των συμβασιούχων με τρόπο στέρεο, μόνιμο και τέτοιο που δεν θα ξαναφέρει τους ίδιους ανθρώπους στην ίδια δύσκολη θέση» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και απηύθυνε πρόσκληση στην αντιπολίτευση να συμβάλει σε εποικοδομητική συζήτηση για το πώς θα επιτευχθεί αυτό.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά για το θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως εκτίμησε ως θετικό βήμα την δήλωση του Μάκη Βορίδη για την αντιμετώπιση του ζητήματος των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ξεκαθάρισε: «Δέχομαι να συζητήσουμε για το πώς θα γίνει αυτό».

Εξήγησε ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται 10 και 15 χρόνια, δεν είναι στην ίδια θέση με έναν συμβασιούχο, ο οποίος διεκδικεί για πρώτη φορά μια εργασιακή σύμβαση και τόνισε: «Αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε όχι μόνον πολιτικά ή για κοινωνικούς λόγους, αλλά για λόγους σεβασμού στους κανόνες Δικαίου».

«Αυτή είναι η δική μας θέση και η δική μας πρόταση και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε να επιλύσουμε το μεγάλο αυτό ζήτημα», ξεκαθάρισε η αρμόδια υπουργός και διευκρίνισε ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση δεν έχει επιλύσει το θέμα ακόμη, είναι γιατί η όποια λύση -με μετατροπή επί παραδείγματι των συμβάσεων- θα προσέκρουε στο νομικό πλαίσιο, πόσο δε μάλλον στο Σύνταγμα.

«Έχουμε τοποθετηθεί με ακρίβεια για την πολιτική θέση μας στο θέμα. Το γεγονός ότι δεν το έχουμε κάνει ακόμη είναι λόγω της προσπάθειάς μας, να βρούμε μια στέρεη λύση. Διότι αν ακολουθήσουμε έναν τρόπο που προσκρούει στο Σύνταγμα ή σε υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, προφανώς οι αντίρροπες δυνάμεις αυτής της άποψης θα προσφύγουν στο ΣτΕ ή το Ελεγκτικό Συνέδριο και γνωρίζουμε τι θα συμβεί», είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Διότι οι νόμοι είναι εδώ για να αλλάζουν, αλλά το Σύνταγμα της χώρας δεν είναι η πρόθεσή μας να το καταστρατηγήσουμε, αλλιώς θα είχαμε κάνει μετατροπή των συμβάσεων» συνέχισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση