GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ο πολιτικός γάμος και οι υιοθεσίες μπορεί να μας μπουρδουκλώσουν

«Γίναμε κυβέρνηση και για τα καθημερινά, όχι μόνο για το ευρώ» δηλώνει ο πρωθυπουργός Ως πρώτο βήμα χαρακτήρισε ο πρωθυπου...


«Γίναμε κυβέρνηση και για τα καθημερινά, όχι μόνο για το ευρώ» δηλώνει ο πρωθυπουργός

Ως πρώτο βήμα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη θεσμοθέτηση του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, και πρόσθεσε πως ο πολιτικός γάμος και η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλους συντρόφους είναι κάτι που πρέπει να μετατεθεί για το μέλλον αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος η κυβέρνηση «μπουρδουκλωθεί και να πέσει». Στην συνέντευξή του στο περιοδικό 'antivirus magazine' ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι ένας στόχος της κυβέρνησης να «αλλάξουμε τις ζωές όλων των πολιτών, και στα 'μικρά', στα καθημερινά». Ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι «μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα -σε όλα, όχι μόνο στο νόμισμα».

Σχετικά με το πόσο δύσκολο ήταν να περάσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι «αποδείχθηκε ότι η κοινωνία είναι πάρα πολύ πιο μπροστά, απ' όσο εμείς πιστεύουμε». «Στο ελληνικό Κοινοβούλιο διαμορφώθηκε μια προοδευτική πλειοψηφία που διέτρεξε οριζόντια τα περισσότερα κόμματα και αντανακλά την πρόοδο που έχει κάνει ολόκληρη η κοινωνία μας. Και, ασφαλώς, πώς με μια νομοθετική ρύθμιση αλλάζουμε τις ζωές τόσων ανθρώπων. Γιατί, την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας δεν επιδιώξαμε μονάχα για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες που μας έφεραν στην πρωτοφανή κρίση των τελευταίων ετών. Στόχος μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις ζωές όλων των πολιτών, και στα 'μικρά', στα καθημερινά» πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση, απέρριψε το ενδεχόμενο να νομοθετηθεί τώρα ο πολιτικός γάμος, όπως και το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών λέοντας πως η κυβέρνηση επιλέγει ένα βήμα κάθε φορά, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού, βεβιασμένες και απροετοίμαστες, διότι αν κάνει κάποιος πολλά βήματα μαζί υπάρχει και ο κίνδυνος να «μπουρδουκλωθεί» και να πέσει.
«Οι γάμοι της Τήλου άνοιξαν δρόμους», λέει ο πρωθυπουργός με αναφορά στον αείμνηστο δήμαρχο Τήλου, Τάσο Αλιφέρη.

Σχετικά με την στάση του κυβερνητικού εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου, ο πρωθυπουργός είπε πως «σε θέματα με ιδεολογική βαρύτητα υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχει κι ανεκτικότητα απέναντι στις ξεχωριστές μας ταυτότητες», υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση του Συμφώνου Συμβίωσης διαπιστώθηκε ότι κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν.

Ερωτηθείς για το νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης και το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση του φύλου, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν τα χρωστούσαμε μόνο στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Τα χρωστούσαμε στους εαυτούς μας, στις ιδέες και στους αγώνες μας για ισότητα και δικαιοσύνη. Και θα έλεγα χρωστούσε η ελληνική πολιτεία και μια συγνώμη στους χιλιάδες πολίτες της, που αντιμετώπιζε για χρόνια άνισα και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπα. Για αυτό, άλλωστε, ζήτησα και δημοσίως συγνώμη εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας στη Βουλή, τη μέρα της ψήφισης του συμφώνου. Με τη κοινότητά σας θέλουμε να έχουμε μια σχέση ειλικρινή. Όχι πελατειακή. Να δίνουμε μάχες μαζί απέναντι στο συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις, αλλά και να δεχόμαστε τη κριτική σας όταν πρέπει ή να διαφωνούμε ανοιχτά, όταν έχουμε άλλη άποψη».

Με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που κατέθεσε για διαβούλευση η κυβέρνηση κάνει πράξη ένα πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) κοινότητας και κυρίως των τρανς ατόμων, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του.

«Με το νομοσχέδιο αυτό, δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας, που δεν αισθάνονται άνετα με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους, να προχωρήσουν σε διόρθωση φύλου, με ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών χωρίς καμία επιβεβλημένη ιατρική επέμβαση ή ψυχιατρική εξέταση», τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Όσα άτομα, επίσης, το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν το αναγραφόμενο φύλο στην ταυτότητά τους, μέσω της εκούσιας δικαιοδοσίας. Είναι μία διαδικασία πάρα πολύ διακριτική, εχέμυθη και γρήγορη, και αφορά κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει να μεταβάλει κάποιο στοιχείο της ταυτότητάς του, χωρίς να μπορεί ο δικαστής να θέτει κανένα επιπλέον κριτήριο. Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό όσο και στοιχειώδες βήμα εκσυγχρονισμού αλλά και εμβάθυνσης της ισότητας όλων των πολιτών. Ευθυγραμμιζόμαστε έτσι, με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη Διεθνή Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί ευθυγραμμιζόμαστε με τόσο μεγάλη καθυστέρηση».

Σε ερώτηση γιατί δεν έχει γίνει ακόμη ο διαχωρισμός του Κράτους από την Εκκλησία ο πρωθυπουργός απαντά ως εξής: «Ορισμένες φορές έχει σημασία η χρήση των όρων. Μπορούμε να μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα με όρους που πληγώνουν και με όρους που μπορούν να γίνουν κατανοητοί κι αποδεχτοί. Εγώ, λοιπόν, όταν μιλώ με τον Αρχιεπίσκοπο χρησιμοποιώ των όρο "Διακριτοί ρόλοι εκκλησίας- κράτους", και νομίζω συνεννοούμαστε. Ο σχετικός διάλογος, άλλωστε, έχει ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία μας και με τη σύσταση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να μην περιοριστεί μόνο εντός της Βουλής η κουβέντα αυτή και ξεκινήσαμε ευρεία διαβούλευση, ανοιχτή σε κάθε πολίτη και κοινωνικό φορέα».

1 σχόλιο

  1. ΘΕΜΑ: Το Ψωμί Της Ξενιτιας Είναι Πικρό!


    Ρέ Ρεμπεσκέ!

    Τι στο διάολο σε κάναν;;;

    Δεν Σέβεσαι το ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ;;;

    ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ;;;

    ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΟΤΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ;;;;;

    Φοβάσαι;;;;;;

    Σου χαρίζω Ρέ Ρεμπεσκέ μερικά τραγουδάκια με ερμηνεία της Βίκης
    α) Όταν τα γράμμα Αυτό θα πάρεις....
    β) Το Αδιέξοδο...
    γ) Το Χαστούκι ...
    δ) Το Παρελθόν Μου Το Βαρύ ...
    ε) Συρματοπλέγματα Βαριά ...
    ζ) Το Μονοπάτι...
    η) Το Tram ... το Τελευταίο ...
    θ) Χαλάλι να Σου γίνουν ...
    ι) ΌΛΑ Ρημάδια ...
    κ) Μία ΖΩΗ Την Έχουμε ...
    λ) Πήρα Από Την Νιώτη Χρώματα ... (και ΕΣΥ Τα Ποδοπάτησες)

    Και ως Τελευταίο ...

    Μ) ΑΛΑ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΆΛΛΗ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ...
    Ίσως γίνεις Άνθρωπος Έλληνας!

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!! ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!!!


    Πέταξε το Ρεμπεσκέδικο Σου!

    Κάνε Την ΤΟΜΗ!!!

    ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ!

    ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΌΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!!!

    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ!!!

    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΧΑΛΑ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ... ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ!!!


    Φοβάσαι;;; Τότε Στον Διάολο!!! Στο Πύρ Το Εξώτερων!!!

    Έλα..... Ρέ!!! ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!!






    Σήμ.: Να δεις πως θα σε μπουρδοκυκλώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση