GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εδώ θα φας τα πιο συγκλονιστικά παϊδάκια στην πόλη

Ο "βασιλιάς" των λάτρεων του κρέατος πάντα συμπεριλαμβάνεται στις παραγγελίες μας όταν αποφασίζουμε να το ρίξουμε έξω και να ...


Ο "βασιλιάς" των λάτρεων του κρέατος πάντα συμπεριλαμβάνεται στις παραγγελίες μας όταν αποφασίζουμε να το ρίξουμε έξω και να πέσουμε με τα μούτρα (στην κυριολεξία) στο πιάτο μας!
Ψημένο με μαεστρία και με το ιδανικό λιπάκι για να είναι πιο ζουμερό και λαχταριστό, το παϊδάκι θέλει χέρι για να το απολαύσεις αυθεντικά και όπως ακριβώς του πρέπει.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Σε ποια σημεία της πόλης, ωστόσο, θα το δοκιμάσεις όπως συνηθίζεται και στην επαρχία; Τι εννοούμε;
Σωστά ψημένο, με ένα ελαφρώς ροζ χρωματάκι και την ιδανική ποσότητα σε λίπος που το κάνει πιο θεϊκό από ποτέ.
Σημείωσε τις παρακάτω διευθύνσεις και ξεκίνα να βαθμολογείς.
Σίγουρα σε κάποιο από τα προτεινόμενα εστιατόρια θα βρεις εκείνο το παϊδάκι που θα σε κάνει εκτός από το κόκαλό του να γλείψεις και τα δάχτυλά σου!
Κρητικός

Ποιοτικό, γευστικό και καλοψημένο, ελληνικό κρέας που απολαμβάνει την αποδοχή του ευρύτερου κοινού της Αθήνας. Από τα «κρυμμένα» μυστικά στην περιοχή της Κάντζας, ο Κρητικός αποτελεί σταθερή αξία για τους κρεατολάγνους της πόλης.
Παρόλο που βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο στην (κυριολεξία) μέση του πουθενά, έχει αποκτήσει τους δικούς του θαμώνες που δεν τον αλλάζουν με τίποτα άλλο. Σιδηρόδρομος (μοσχαρίσια πλευρά ψημένα στη σούβλα), σπαλομπριζόλα, rib- eye, νεφράκια και παϊδάκια στα σημεία αναφοράς του καταλόγου.
Τα κρύα ορεκτικά περνάνε από το τραπέζι σας σε δίσκο για να επιλέξετε εκείνο της αρεσκείας σας. Διαθέτει και δικά του εμφιαλωμένα κρασιά.
Πληροφορίες
Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061
Χριστόφορος

Από τις παλαιότερες και πιο διάσημες ταβέρνες στην «πιάτσα» των Καλυβίων. Ο Χριστόφορος πρωτολειτούργησε τη δεκαετία του '60 ως Βοσκοπούλα, ενώ με την ανάληψη των ηνίων από το γιο του ιδιοκτήτη κυρίου Αθανασίου Ράπτη μετονομάστηκε σε Χριστόφορος. Γενναίες, χορταστικές μερίδες με ζουμερά κρεατικά γεμίζουν το τραπέζι της παρέας.
Παϊδάκια αρνίσια, μοσχαρίσια σταβλίσια, μεζεδάκια από αρνί, συκωταριά τηγανητή, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, γουρουνόπουλο σούβλας, κατσικάκι στη γάστρα, γίγας μπιφτέκι Χριστόφορος (γεμιστό με φέτα) στις προτάσεις που θα δυσκολέψουν τις επιλογές σας.
Πληροφορίες
Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Αττικής, τηλ. 22990 48266
Η Βλάχικη Γάστρα - Γούλας

Ιστορική οικογενειακή ταβέρνα στη Ροδόπολη, με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, η Βλάχικη Γάστρα- Γούλας θα καθιερωθεί σε αγαπημένη σας επιλογή μόλις την επισκεφτείτε για πρώτη φορά.
Φημίζεται για την γάστρα της, ενώ διαθέτει απίστευτα κρέατα –οι θαμώνες της επιλέγουν πάντα τα παϊδάκια– και ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι. Η ευχάριστη εξυπηρέτηση και οι πάρα πολύ καλές τιμές στα βασικά χαρακτηριστικά του που θα σας κάνουν να την ξεχωρίσετε.
Πληροφορίες
Κολοκοτρώνη 14, Ροδόπολη, Διόνυσος, τηλ. 210 6210165, fb page: Η Βλάχικη Γάστρα - Γούλας
Καραβίτης

Ταβέρνα- θρύλος στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι που λειτουργεί από την δεκαετία του '20 και αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τους Αθηναίους, όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.
Με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να κυριαρχούν στο χώρο και να δημιουργούν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, η έμφαση εδώ δίνεται στο κρέας –η ποιότητά του κατά κοινή ομολογία είναι άριστη– με τα φημισμένα μπιφτέκια του (γεμιστά με τυρί ή όχι) να κάνουν πραγματικά πάταγο.
Αγαπημένες επιλογές του κοινού, επίσης, τα τραγανά παϊδάκια (άρτια κομμένα και ψημένα) και η γευστική στάμνα.
Πληροφορίες
Αρκτίνου & Παυσανίου 4, Παγκράτι, τηλ. 210 7215155
Ρεμούτσικο

Σε κεντρικό σημείο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, το Ρεμούτσικο αποτελεί σταθερή αξία για περισσότερο από 30 χρόνια, μεταφέροντας ταυτόχρονα το κοινό που το επιλέγει στις αρχές του 1900, καθώς από τότε χρονολογείται η αγροικία όπου φιλοξενείται.
Οι σούβλες και τα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος ψημένα με ιδιαίτερη μαεστρία στα δυνατά χαρτιά του μενού του, τα οποία μάλιστα το έχουν αναδείξει ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για κρεατοφαγία σε όλη την Αττική. Δοκιμάστε, επίσης, τα φημισμένα τυροπιτάκια και παστουρμαδοπιτάκια του.
Πληροφορίες
Λεωφορος Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9704515, fb page: Remoutsiko
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση