Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

  Αλλάζει χέρια εμβληματικό ξενοδοχείο με θρυλικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη
  Το εστιατόριο έκλεισε το 1994

  Στην πώληση, μέσω πλειστηριασμού, του κτηρίου, που στέγασε το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης «Όλυμπος Νάουσα», προχωρά η Eurobank.
  Η ελάχιστη τιμή προσφοράς καθορίστηκε στα 4,75 εκατ. ευρώ και αφορά σε ακίνητο 621 τ.μ καθώς και σε έτοιμη οικοδομική άδεια που προβλέπει την αντιστήριξη και διατήρηση της διατηρητέας πρόσοψης και την κατεδάφιση του υπόλοιπου κτηρίου ώστε να ανεγερθεί κτήριο υπέργειας δόμησης ως 2946 τ. μ.
  Το διώροφο διατηρητέο ανήκει στη Eurobank Properties και έχει βγει σε πωλητήριο τα τελευταία χρόνια. Η αρχική τιμή πώλησης την πρώτη στιγμή που μπήκε το πωλητήριο ήταν περίπου 10 εκ. ευρώ, έπεσε στα 6,1 εκ. ευρώ στα 5,5 εκ. ευρώ και πλέον στα 4,75 εκατ. ευρώ.
  Πρόκειται για ένα ακίνητο - σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερα από 60 χρόνια το ομώνυμο εστιατόριο «Ολυµπος-Νάουσα» του ξενοδοχείου ήταν το ορόσηµο της γαστρονοµίας στην πόλη, µε τη φήµη του να ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Μάλιστα έχει βρεθεί στη λίστα µε τα καλύτερα εστιατόρια του κόσµου.
  Το εστιατόριο έκλεισε το 1994 και από τότε το κτίριο παραµένει εγκαταλελειµµένο.Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 1926, με σχεδιασμό από τον αρχιτέκτονα, Ζαν Μοσσέ, κι από το 1927 μέχρι το 1994 λειτούργησε στο ισόγειο το θρυλικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», στο οποίο σύχναζαν εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς ήταν «σήμα κατατεθέν» της εστίασης και της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης.
  Τις σπεσιαλιτέ του γεύθηκαν κατά καιρούς μεταξύ άλλων η βασίλισσα Φρειδερίκη, ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο Μακάριος, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αλλάζει χέρια εμβληματικό ξενοδοχείο με θρυλικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη Rating: 5 Reviewed By: Press- gr