GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Να σεβαστούν οι δανειστές τη χώρα μου

«Παρότι η κρίση χτύπησε στη χώρα μας πιο σκληρά από οπουδήποτε αλλού δεν ζητάμε εξαιρέσεις, δεν ζητάμε εύνοια» Μία ημέρα π...


«Παρότι η κρίση χτύπησε στη χώρα μας πιο σκληρά από οπουδήποτε αλλού δεν ζητάμε εξαιρέσεις, δεν ζητάμε εύνοια»

Μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο-παρέμβασή του στη γαλλική «Le Monde» και τη γερμανική «Die Welt» ταυτόχρονα, στέλνει μηνύματα προς τους εταίρους και τους δανειστές ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που ουσιαστικά θα δίνουν το σήμα για την είσοδο στην πορεία σε «μια νέα εποχή, μακριά από τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος, μια εποχή βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους».

Είναι η ώρα για τις αναγκαίες αποφάσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της εργασίας, σημειώνει ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Την ώρα που οι Βρετανοί και η ΕΕ θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την ιστορική ρήξη, σε εμάς, τα μέλη της ευρωζώνης, έχει ανατεθεί το καθήκον να πάρουμε τώρα μία ιστορική απόφαση προς όφελος της ανάπτυξης και της εργασίας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι τις επόμενες μέρες θα λάβει χώρα μια ουσιαστική συνάντηση, «ιστορική για την Ευρώπη, για την δημοκρατική Ευρώπη, για μία Ευρώπη της ανάπτυξης» και συμπληρώνει: «Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών. Γιατί έχουμε κάνει όσα οφείλουμε και συνεχίζουμε στον ίδιο ευρωπαϊκό δρόμο. Στον δρόμο του σεβασμού των κανόνων του κοινού μας σπιτιού».

Ο πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα ότι «το ίδιο περιμένουμε από τους δανειστές μας. Να σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν. Να σεβαστούν τη χώρα μου. Να σεβαστούν την Ελλάδα» και υπογραμμίζει: «Να μην επιτρέψουμε να μιλήσουν οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και η μνησικακία, που τόσο κακό έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κακό στην Ευρώπη. Ας εμπιστευτούμε τον ορθό λόγο, ας εμπιστευτούμε τα γεγονότα. Για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τους ευρωπαϊκούς λαούς. Το χρειάζονται και το χρειαζόμαστε!».

«Δικαιούμαστε σήμερα να ξαναφτιάξουμε τις ζωές μας, να βρούμε εργασία, να δημιουργήσουμε εργασία και να συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή οικονομική ζωή» υπογραμμίζει στο άρθρο του ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφέρεται εκτενώς στις προσπάθειες που έχουν κάνει οι Έλληνες και η κυβέρνηση των τελευταίων 2 ετών προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας, όπως αναφέρει, να μιλήσουν τα γεγονότα. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα έκανε τα 2 τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης μας περισσότερες μεταρρυθμίσεις από το σύνολο όλων των ευρωπαϊκών κρατών» και σημειώνει τις δύσκολες αποφάσεις που έχει λάβει η Ελλάδα «πάντα προς χάριν της κοινής ευρωπαϊκής πορείας».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος αποτελεί, όμως, μια διαρκή τροχοπέδη στην ανάπτυξη, για να τονίσει πως «η απάντηση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας είναι πριν από όλα η ανάπτυξη. Η δίκαιη, βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη». Για να γίνει αυτό, υποστηρίζει, «απαιτείται πρώτον η ρύθμιση του χρέους. Ώστε να ανασάνει η ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επομένως πρέπει να συμφωνηθούν, όχι απλώς ως αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί αποτελούν μια ορθολογική επιλογή για να στηριχθεί η ανάπτυξη και η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι συνεπής στις δανειακές της υποχρεώσεις. Όχι για να χαριστούν χρήματα στην Ελλάδα, αλλά για να μη χρειαστεί να χαριστούν».

Το δεύτερο σκέλος της απάντησης, συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, δεν είναι άλλο από την υιοθέτηση ενός φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος. «Ενός προγράμματος όχι με νέα δανεικά, αλλά με στοχευμένες δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα» τονίζει, παροτρύνοντας: «Ας επενδύσουμε σε μία πραγματική ευρωπαϊκή πολιτική ανάπτυξης που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

Ολόκληρο του άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις εφημερίδες «Le Monde» και «Die Welt»:

Το ευρωπαϊκό ιδεώδες, όχι απλώς δεν πρέπει να σβήσει. Αντίθετα: Πρέπει να αρχίσει να εμπνέει ξανά. Να γίνει ισχυρότερο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ. Οι φωνές για μία νέα διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ, αλλά κυρίως μία νέα ορμή για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη πολλαπλασιάζονται και πρέπει να κυριαρχήσουν ξανά.

Γιατί είναι η φωνή των λαών της Ευρώπης που ακούγεται. Μαζί με αυτούς, πίσω από αυτούς βρίσκονται νέες φωνές, νέες ευρωπαϊκές συνειδήσεις που διαμορφώνονται και προσδοκούν μια νέα πορεία ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια νέα εποχή μακριά από τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος. Μια εποχή βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.

Οι Ευρωπαίοι όπως και οι Έλληνες έχουν υποστεί ήδη πάρα πολλά από την οικονομική κρίση. Οι Έλληνες, παρότι η κρίση χτύπησε στη χώρα μας πιο σκληρά από οπουδήποτε αλλού δεν ζητάμε εξαιρέσεις, δεν ζητάμε εύνοια: έχουμε κάνει όμως σκληρές, ίσως σκληρότερες από κάθε άλλον, προσπάθειες για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας στη διεθνή και ευρωπαϊκή σκηνή.

Και δικαιούμαστε σήμερα να ξαναφτιάξουμε τις ζωές μας, να βρούμε εργασία, να δημιουργήσουμε εργασία και να συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή οικονομική ζωή.

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις το καλοκαίρι του 2015»

Ας αφήσουμε να μιλήσουν τα γεγονότα. Οι Έλληνες και η κυβέρνηση των τελευταίων 2 ετών έχουν εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Από το 2010 η χώρα μου υπέστη πάρα πολλά. Τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκαν εκτόξευσαν την ανεργία μέχρι και στο 30% του 2013, στέρησαν το 25% του εθνικού μας πλούτου, οδήγησαν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού στο κοινωνικό περιθώριο, υπονόμευσαν την ανάκαμψη της χώρας. Αλλά δεν θέλουμε σήμερα να μιλήσουμε για το παρελθόν. Σήμερα έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ να μιλήσουμε για το μέλλον.

Η ελληνική κυβέρνηση προς χάριν αυτού του μέλλοντος πήρε δύσκολες αποφάσεις το καλοκαίρι του 2015.

Και από τότε υλοποίησε ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών προσαρμογών και δύσκολων μεταρρυθμίσεων που οδήγησε σε εξοικονομήσεις δαπανών και αύξηση εσόδων σε μια ήδη συρρικνωμένη οικονομία.

Την ίδια στιγμή προχωρήσαμε σε άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας αλλά και σε μεταρρυθμίσεις για την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την καταπολέμηση της διαφθοράς. Προχωρήσαμε σε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ενώ την ίδια στιγμή τροποποιήσαμε τη νομοθεσία μας ώστε να γίνει πιο φιλική στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Η Ελλάδα έκανε τα 2 τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης μας περισσότερες μεταρρυθμίσεις από το σύνολο όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά προχώρησε και ένα βήμα ακόμη: συμφώνησε και νομοθέτησε την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για τα έτη 2019 και 2020, ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις όλων των δανειστών της σε σχέση με τη δυνατότητα μας να επιτύχουμε διατηρήσιμους δημοσιονομικούς στόχους. Άλλη μια δύσκολη απόφαση για την Ελλάδα πάντα προς χάριν της κοινής ευρωπαϊκής πορείας.

Και όλα αυτά για να μην πέσει το βάρος πάνω, στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας, είτε είναι από την Ελλάδα, είτε από την Γερμανία. Και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. O ΟΟΣΑ προβλέπει για το 2017 ανάπτυξη 1,1%. Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμενόταν 0,5% το 2016 και το αποτέλεσμα ήταν 4,2% αφήνοντας άφωνη όλη την Ευρώπη. Το 2017 αναμένεται να ξεπεράσει και πάλι τους στόχους και να ξεπεράσει ίσως το 2%.

Το ελληνικό χρέος αποτελεί, όμως, μια διαρκή τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Σήμερα βρίσκεται περίπου στα 320 δισ. ευρώ. Και ως προς το ΑΕΠ: 180%. Γιατί; Διότι από το 2010 μέχρι σήμερα το ελληνικό ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά περίπου 50 δις.

Επομένως η απάντηση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας είναι πριν από όλα η ανάπτυξη. Η δίκαιη, βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Για να γίνει αυτό απαιτείται πρώτον η ρύθμιση του χρέους. Ώστε να ανασάνει η ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επομένως πρέπει να συμφωνηθούν όχι απλώς ως αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί αποτελούν μια ορθολογική επιλογή για να στηριχθεί η ανάπτυξη και η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι συνεπής στις δανειακές της υποχρεώσεις. Όχι για να χαριστούν χρήματα στην Ελλάδα αλλά για να μη χρειαστεί να χαριστούν.

Και το δεύτερο σκέλος της απάντησης δεν είναι άλλο από την υιοθέτηση ενός φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος. Ενός προγράμματος όχι με νέα δανεικά αλλά με στοχευμένες δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Σε όλη τη ζώνη του ευρώ υπάρχει σήμερα μία ισχυρή δυναμική μεταρρυθμίσεων. Τη στιγμή που η Ευρώπη αναλαμβάνει το ρόλο να γίνει ο πρωταθλητής της ενεργειακής μετάβασης, ας επενδύσουμε συλλογικά για να υποστηρίξουμε μία ανάπτυξη που λαμβάνει υπόψη τους λαούς και το κλίμα μας. Ας επενδύσουμε σε μία πραγματική ευρωπαϊκή πολιτική ανάπτυξης που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ας επενδύσουμε στην εκπαίδευση και στην έρευνα που δημιουργούν βιομηχανίες και θέσεις εργασίας του αύριο.

Για τους Γάλλους, τους Γερμανούς ή τους Ιταλούς, το ελληνικό χρέος είναι απλά ένα πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Για τους συμπολίτες μου αποτελεί μια καθημερινή αγωνία, ενώ προσπαθούν να αλλάξουν τη χώρα τους, να ξανασταθούν στα πόδια τους, να δημιουργήσουν επιχειρήσεις οι οποίες θα επαναφέρουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Την ώρα που οι Βρετανοί και η ΕΕ θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την ιστορική ρήξη, σε εμάς, τα μέλη της ευρωζώνης, έχει ανατεθεί το καθήκον να πάρουμε τώρα μία ιστορική απόφαση προς όφελος της ανάπτυξης και της εργασίας.

Μια ουσιαστική συνάντηση θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες. Ιστορική για την Ευρώπη, για την δημοκρατική Ευρώπη για μία Ευρώπη της ανάπτυξης. Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών. Γιατί έχουμε κάνει όσα οφείλουμε και συνεχίζουμε στο ίδιο ευρωπαϊκό δρόμο. Στο δρόμο του σεβασμού των κανόνων του κοινού μας σπιτιού. Και το ίδιο περιμένουμε από τους δανειστές μας. Να σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν. Να σεβαστούν την χώρα μου. Να σεβαστούν την Ελλάδα.

Να μην επιτρέψουμε να μιλήσουν οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και η μνησικακία που τόσο κακό έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κακό στην Ευρώπη. Ας εμπιστευτούμε τον ορθό λόγο, ας εμπιστευτούμε τα γεγονότα. Για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τους ευρωπαϊκούς λαούς. Το χρειάζονται και το χρειαζόμαστε!»

3 σχόλια

  1. Κανένα μάζεμα δεν πιστεύω ότι ΘΑ κάνει ο Σόιμπλε ..Ο Σόιμπλε η μάλλον η ΕΛΙΤ γνωρίζουν την δύναμη που έχουν στα χέρια τους στο να εξουσιάσουν όλη την Ευρώπη...

    Δυστυχώς δεν έχουμε κατανοήσει την νέα {ΡΏΜΗ} που έφτιαξαν οι Γερμανοί..Η χώρα μας είναι μια μπανανία που πιστεύει σε θαύματα, σε Σώρες και σε μαγικές λύσης όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανικής η γνωστή BND κάνουν ότι θέλουν με την βοήθεια Ελλήνων χαφιέδων .. πολλοί χαφιέδες ρε φίλε μου!!!

    Στην Ελλάδα ο κόσμος βλέπει και ακούει μόνο ότι του σερβίρουν ΤΑ ΜΜΕ και οι αφισοκολλητές που έγιναν τουιτεραδες που όμως;; σε έναν πλανήτη έτοιμο να σκάσει από τα πυρηνικά.. εκεί που ο νόμος της φυσικής μας λέει ότι για να ισορρόπηση μετά ο κόσμος μας ίσος χρειασθούν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ..

    Τι παρατηρήσαμε: Σε ένα μικρό νησί στο farth βορειοανατολικά της Νορβηγίας, στη τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού έχει σημειωθεί μια «μυστηριώδη» αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας...Η ανάγκη για την αυξηθεί τόσης ενεργείας έγινε τόσο γρήγορα με ένα παχύ νέο καλώδιο κάτω από τα παγωμένα νερά που χωρίζουν το νησί Βάρντο από τη Νορβηγική ηπειρωτική χώρα...Ποιος ο λόγος για όλα αυτή την επιπλέον ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναρωτηθήκαμε πολλοί και το ψάχναμε..

    Τι βρήκαμε;; Ένα νέο, αμερικανικό- κεφαλαιοποιητικό σύστημα ραντάρ υπό κατασκευή στο νησί, το οποίο είναι της χερσόνησο Κόλα, όπου η Ρωσία έχει ένα μεγάλο αριθμό των ναυτικών βάσεων της υψηλής πυρηνικής ασφάλειας...Αυτό το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να κατασκοπεύσει όλο τον ΣΤΌΛΟ της Ρωσίας και τα πυρηνικά της υποβρύχια στη Θάλασσα του Μπάρεντς είναι μια επιχείρηση που fluorishing σε αυτό το μέρος της Αρκτικής...

    {Ο Πούτιν δεν ΕΙΝΑΙ χαρούμενος γι'αυτό} λέει ένας Νορβηγικός στρατιωτικός αξιωματούχος σημειώνοντας ότι το Βάρντο είναι πλέον ένας στόχος υψηλής επικινδυνότητας και η Νορβηγία ενδέχεται να είναι η πρώτη χώρα που θα δεχτεί επίθεση από τη Ρωσία σε μια κρίση...

    Βέβαια ο φυσικός κ. Postol ένας καλός επιστήμονας άλλα ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ {τα παίρνει που λένε} και καθηγητής στο MIT του οποίου η εμπειρία είναι στην βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία άμυνας, είπε ότι βάζοντας εκεί μιας μεγάλης ισχύος ραντάρ, όπως Globus 3 {δεν έχει κανένα νόημα εάν ο κύριος στόχος είναι η παρακολούθηση διαστημικών σκουπιδιών.} ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ;;;..

    Οι τρελάρες ηγέτες που εξουσιάζουν τον πλανήτη με τα λόμπι είναι ζήτημα χρόνου να κάνουν την μαλάκια ,αν δεν την έχουν κάνει ήδη, διοτι ο καρκίνος θερίζει και ένας πυρηνικός αντιδραστήρας του Βελγίου εν ενεργεία παρουσίασε αύξηση 1000% ρωγμές στο κέλυφος του και συνεχίζει να λειτουργεί!!

    Ξέρετε το πυρηνικό νέφος κάνει τουρισμό- ταξίδια και όπου καθίσει η θα το φας, η θα το πιεις δεν είναι μόνο η ενεργεία που κάνει ζημία σε ένα χώρο είναι και τα καρκινογόνο νέφος που λίγο λίγο σε καταστεί καρκινοπαθή ... Και λες μα αυτός δεν κάπνιζε,δεν έπινε, δεν έτρωγε κρέατα πολλά δεν, δεν, δεν πως έπαθε καρκίνο;; ..

    Ξέρετε που είναι το Ακουγιού;; Εδώ δίπλα μας είναι, στην Τουρκία σε ένα χώρο όπως η Ελλάδα με πολλά σεισμικά ρήγματα που η Ρωσία ,το Ιράν και η Τουρκία ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας ως το 2030 !!!! Αυτά δεν θα σας τα πει ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος {{κύριε Καψαμπέλη}} διότι ίσως δεν τα γνωρίζει.. Την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού του ~~Ακουγιού~~ η οποία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ευρώ, τον έχει αναλάβει η Ρωσία ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020...!!! Αν θα κάνει ένα τσάφ η φύση και τον τινάξει όλες της γύρω χώρες θα πεθαίνουν από το πυρηνικό νέφος.. Λένε οι Τούρκοι ότι μπορεί να αντέξει σεισμό 9 Ρίχτερ !!!! ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ διοτι αν γίνει κάτω από την κατασκευή ένας ΤΕΚΤΟΝΙΚΌΣ σεισμός πάνω κάτω δηλαδή με 7 Ρίχτερ τον ρουφά η τρυπά... μόλις μπει σε λυτουργεια θα αρχίσω το κάπνισμα...

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν γνωρίζουν τι στρατηγική σημασία της ΧΩΡΑΣ μας ευτυχώς που την γνωρίζουν καλά οι σοβαροί Αμερικανικοί και το Ισραήλ ..{ΣΟΒΑΡΌΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΤΟ ΤΡΕΛΌ ΚΟΥΒΑΒΙ Ο ΤΡΑΜΠ }

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γερμανοί θα πρέπει να βομβαρδίζονται κάθε 50 χρόνια διοτι είναι επικίνδυνοι..=>Ουίνστον Τσόρτσιλ Βρετανός πρωθυπουργός.

    Το οκτανιτροκυβάνιου (octanitrocubane, ONC, C8(NO2)8 ) ένα επιτεύγματα της Χημείας του έτους 2000... Το ONC θεωρείται ως η ισχυρότερη μέχρι σήμερα γνωστή εκρηκτική ύλη...Σημαντικός λόγος που συμβάλλει στην εξαιρετική εκρηκτική ισχύ του ONC είναι το μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο του σε μητρικό υδρογονάνθρακα, του κυβανίου ( C8H8), λόγω της έντονης διάτασης των δεσμών άνθρακα, που βρίσκονται υπό γωνία C-C-C 90 μοίρες η οποία απέχει πολύ από την κανονικά προβλεπόμενη γωνία των 109,5 μοιρών..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναντιώνται οι "Υπεύθηυνοι" της "Ελληνικής" Ένωσης Τραπεζών με τον Γενς Βάιτνμαν!!!


    ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΆ!
    Για να τελειώνουμε με τον Γκαιμπελισμό ΌΛΩΝ ΣΑΣ!

    Σας παραθέτουμε την "Σχεση" του Marx με τον Bruno Bauer το 1843!!!

    ΜΕ ΘΕΜΑ: Die Judenfrage (Οι Ανίκανοι τόσο της Αριστεράς όσο και της Κουμουνιστικής Αριστεράς το μετάφραζαν "Το Εβραϊκό Ζήτημα" ΛΑΘΟΣ!!! ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ: "ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ"!!!

    Τεράστια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Άλλωστε Σαυτήν την "ΔΙΑΦΟΡΑ" Πέσανε στην λούμπα το KPD (Κ.Κ.ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ [υπόψιν το KPD είναι Απαγορευμένο μετά το 1945 από τους Αμερικανούς/ΝΑΤΟ ενώ επιτρέπουν το DKP/Γερμανικό Κουμ. Κόμμα!]) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!!!
    Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΤΗΝ "ΙΕΡΑΣΜΙΑΚΗ" ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!

    Σας παραθέτουμε το Original κείμενο Marx και Bruno Bauer 1843 Braunschweig:


    ......... Sobald es der Gesellschaft gelingt, das empirische Wesen des Judentums, den Schacher und seine Voraussetzungen aufzuheben, ist der Jude unmöglich geworden, weil sein Bewußtsein keinen Gegenstand mehr hat, weil die subjektive Basis des Judentums, das praktische Bedürfnis vermenschlicht, weil der Konflikt der individuell-sinnlichen Existenz mit der Gattungsexistenz des Menschen aufgehoben ist.

    (Κλειδί Είναι) Die gesellschaftliche Emanzipation des Juden ist die Emanzipation der Gesellschaft vom Judentum.




    1. Υ.Γ. Είτε Σας Αρέσει Είτε Όχι ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

    2. Υ.Γ. Die Judenfrage Στην Ελλάδα θα την Αφήσουμε Στα Καπιταλοναζιστικοφασιστικά γουρούνια;; Βλ. "Ο Μεγάλος Δικτάτωρ" του Τσάρλι Τσάπλιν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση