GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος" του Γιώργου Αλεξάτου

Γιώργος Αλεξάτος    Σε λίγες μέρες θα έχουμε στα χέρια μας την 4η συμπληρωμένη έκδοση του "Ιστορικού λεξικού του ελληνικού εργατικ...

Γιώργος Αλεξάτος  
Σε λίγες μέρες θα έχουμε στα χέρια μας την 4η συμπληρωμένη έκδοση του "Ιστορικού λεξικού του ελληνικού εργατικού κινήματος".

Το βιβλίο βγαίνει με 416 σελίδες, έναντι 320 της προηγούμενης έκδοσης του 2012, και περιλαμβάνει 1.687 λήμματα. Απ' αυτά τα 497 αναφέρονται σε συλλογικότητες (κόμματα, οργανώσεις, ομάδες, κινήσεις) κυρίως πολιτικές, αλλά και συνδικαλιστικές, τα 472 σε έντυπα, εκδοτικούς οίκους κ.λπ., τα 519 σε πρόσωπα, από τα οποία τα μισά περίπου πολιτικά στελέχη και αγωνιστές και τα άλλα μισά διανοούμενοι και καλλιτέχνες, ενώ τα υπόλοιπα 216 λήμματα αναφέρονται σε θεωρητικούς και κινηματικούς όρους και στην ιστορική χρήση τους στην Ελλάδα, σε κινήματα, μεγάλα ιστορικά γεγονότα και τόπους που συνδέθηκαν με την ιστορία της Αριστεράς.

Το βιβλίο βγαίνει σε πολύ μικρό τιράζ προς το παρόν και δεν θα πάει στα βιβλιοπωλεία πριν το φθινόπωρο. Όποιος-α θα ήθελε να το προμηθευτεί, ας επικοινωνήσει μαζί μου με μήνυμα από εδώ ή στο τηλέφωνο 6983189251.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση