GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γυναίκα που την απέλυσαν και έγινε πάμπλουτη, ψήνοντας… κεκάκια

Η «Melissa Baked» ξεκίνησε από μία επαγγελματική αποτυχία και είναι πλέον μια εταιρεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων Όταν η Melissa B...



Η «Melissa Baked» ξεκίνησε από μία επαγγελματική αποτυχία και είναι πλέον μια εταιρεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

Όταν η Melissa Ben-Ishay απολύθηκε από τη διαφημιστική εταιρία που εργαζόταν  στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2008 - εν μέσω της ύφεσης - πήγε στο σπίτι και έψησε  μερικά cupcakes – για την ακρίβεια 250 – για να ξεπεράσει την στενοχώρια της.  Tην επόμενη ημέρα τα μοίρασε στους γείτονες,  που κατενθουσιάστηκαν. Και τότε της γεννήθηκε η ιδέα…
Μέσα σε μια εβδομάδα και με κάποια βοήθεια από τον αδελφό της, είχε μια νέα δουλειά: πρόεδρος και επικεφαλής της Baked by Melissa (Ψημένο από τη Melissa), τη δική της επιχείρηση cupcake. Έμπαινε σε μια κορεσμένη αγορά, σε μια εποχή που χιλιάδες ανάλογες μικρές επιχειρήσεις είχαν καταρρεύσει.
Γράφει η Ελένη Λογοθέτη
Στην αρχή, η Melissa έψηνε μέρα-νύχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Δεν είχε χρηματοδότηση, είχε μετατρέψει την μικρή της κουζίνα σε εργαστήριο και μοίραζε πόρτα-πόρτα στα καταστήματα της περιοχής της τα κεκάκια της, γυρνώντας με τα πόδια και παίρνοντας τον υπόγειο σιδηρόδρομο, για να φτάσει σε πιο μακρινές συνοικίες.
«Για τα τρία πρώτα χρόνια, εγκατέλειψα τα πάντα. Ήμουν 24 ετών και δεν είχα κοινωνική ζωή. Οι δυο καλύτεροι φίλοι μου ερχόταν να με δουν στην κουζίνα, και μιλούσαμε ενώ εγώ έψηνα»  έχει δηλώσει η ίδια σε παλιότερη συνέντευξή της.
Καθώς τα κεκάκια της γινόταν ανάρπαστα, η φήμη της διαδόθηκε. Με τον αδερφό της πήραν ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες και η Melissa στέγασε το προϊόν της σε ένα μαγαζάκι  στο SoHo.
« Έκανα το ψήσιμο κάτω στην κουζίνα και έπειτα έτρεχα  επάνω για να εξυπηρετήσω τους πελάτες. Τα cupcakes είχαν μεγάλη επιτυχία , αλλά δεν μπορούσα να φτιάξω αρκετά για να καλύψω τη ζήτηση. Έτσι προσλάβαμε κάποιον και παράλληλα  προσπαθούσα και εγώ να κάνω τα πάντα».
Οι δουλειές πήγαιναν πολύ καλά, η επιχειρηματίας πλέον Melissa άρχισε να ψήνει για διάφορους προμηθευτές  και τα cupcakes άρχισαν να γίνονται διάσημα σε όλη την Αμερική.
Το 2015, για να βελτιώσει περαιτέρω το προϊόν της, η Melissa αποφάσισε να κάνει πρωτοποριακό αλλά και επικίνδυνο: Δεδομένου ότι οι Νεοϋορκέζοι έχουν τρέλα με τις θερμίδες και γενικά το fitness, τα cupcakes της έγιναν… διαίτης! Μικροσκοπικά - περίπου το ένα τέταρτο από τα συνηθισμένα – έδιναν την  ευκαιρία στους  πελάτες της να μπορούν να δοκιμάσουν πολλές γεύσεις χωρίς ενοχές. Και το εγχείρημα πέτυχε!

Σήμερα, 9  χρόνια αργότερα, η μικρή επιχείρηση έχει μετατραπεί  σε μια μικρή αυτοκρατορία. Με περίπου 300 υπαλλήλους και 12 μαγαζιά  στη Νέας Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ, η «Melissa Baked» είναι πλέον μια εταιρεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια αγορά που έχει δει ολίσθηση πωλήσεων και κλείσιμο χιλιάδων αντίστοιχων καταστημάτων .
Με  περίπου 30 διαφορετικές γεύσεις - από cupcakes, muffins και μακαρόν – τα κεκάκια της 33χρονης σήμερα Melissa στέλνονται σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ μέσω διαδικτύου ενώ τα καταστήματα Baked by Melissa φιγουράρουν στους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς και γαστρονομικούς οδηγούς.
Η ίδια σήμερα είναι νέα μαμά, μένει κοντά σε ένα από τα μαγαζιά της και συχνά παίρνει με το ποδήλατό της απέξω και χαίρεται που βλέπω κόσμο να μπαινοβγαίνει κάθε στιγμή , όπως στην αρχή της επιτυχίας της.

Όσο για το μυστικό για να επιτύχει κάποιος που ξεκινά μια νέα επιχείρηση; Συγκέντρωση, πάθος και πίστη στον εαυτό σου.
«Όταν ξεκινάτε τη δική σας επιχείρηση, πρέπει να ξέρετε ότι κάθε μέρα θα είναι μια πρόκληση και πρέπει να μάθετε πώς να προσαρμόζετε.  Ταυτόχρονα, πρέπει να ξέρετε τι σας χαλαρώνει  στο τέλος μιας μακράς μέρας, για να έχετε δύναμη για την επόμενη. Για μένα, αυτό είναι οι Beatles... »

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση