Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

  Deutsche Welle: Αναζητείται και στη Γερμανία ένας Μακρόν


  Νέος, χαρισματικός, φωτογενής και με πολιτικά προσόντα: η προεκλογική Γερμανία έχει ανάγκη από έναν Μακρόν ή έναν Τριντό. Πού κρύβεται όμως η νέα γενιά πολιτικών;
  Voilà. Με αυτή τη φρασούλα ο Εμανουέλ Μακρόν πέταξε ένα μπουκάλι νερό στον αέρα για να δείξει στους παρισταμένους ότι είναι σε θέση να το προσγειώσει στη σωστή πλευρά πάνω στο τραπέζι. Το τρικ λέγεται Bottleflip και έγινε viral πέρυσι.
  Ποιος αμφέβαλε εξάλλου ότι ο Γάλλος Πρόεδρος δεν κατέχει σωστά την τέχνη του προεκλογικού αγώνα;
  Το απέδειξε και στη συνάντηση της ομάδας των επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, όπου αναζήτησε το πλευρό του καναδού σταρ της πολιτικής Τζάστιν Τριντό.
  Η νεότητα, πολιτικό χάρισμα
  Και ενώ στη γειτονική Αυστρία το Λαϊκό Κόμμα ανέδειξε ως πρόεδρό του τον μόλις 30 χρονών υπουργό Εξωτερικών Ζεμπάστιαν Κούρτς, στη Γερμανία αναζητείται ο Γερμανός Μακρόν ή ακόμη και Τριντό.
  «Πρόκειται για νέους πολιτικούς που ξέρουν να χειρίζονται τα ΜΜΕ και διαθέτουν χάρισμα» λέει ο πολιτικός επιστήμων Ούβε Γιουν από το Πανεπιστήμιο του Τρίερ.
  «Χωρίς μιντιακή προσοχή μένει ένας πολιτικός σε δεύτερο πλάνο. Αυτό δεν εξασφαλίζει πολιτική επιτυχία, αλλά τις προϋποθέσεις επιτυχίας». Και η ηλικία;
  «Η νεότητα δεν είναι αποφασιστικός παράγων, αλλά σημαντικός γιατί αντιπροσωπεύει τη φρεσκάδα στη θεώρηση του μέλλοντος».
  Ωστόσο, στη Γερμανία είναι πολύ σπάνιο για κάποιον κάτω από τα 40 να αναρριχηθεί σε ανώτατα αξιώματα, σημειώνει ο Γιουν, εξαρτάται από τους μηχανισμούς στρατολόγησης νέων από το κόμμα.
  «Όσοι επιδιώκουν λαμπρή πολιτική καριέρα, θα πρέπει να έχουν έναν ισχυρό τοπικό δεσμό» συμπληρώνει.
  Εφαλτήριο αναρρίχησης αποτελεί και η βουλή, όπου υπάρχουν πολλοί νέοι βουλευτές κυρίως από τα μεγάλα κόμματα.
  Ευκαιρίες για αναρρίχηση στο κόμμα δια της πλαγίας οδού είναι μάλλον σπάνιες, διότι συνήθως επιβραβεύεται η μακροχρόνια κομματική εργασία.
  Ευκαιρίες προσφέρει το αξίωμα του γενικού γραμματέα ενός κόμματος, που δίνει τη δυνατότητα σε πολιτικούς να δείξουν τις ικανότητές τους.
  Ο ανερχόμενος Κρίστιαν Λίντνερ
  "Σκόνταψε" και έπεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ
  Συνήθως τα νέα κόμματα προσφέρουν ευκαιρίες σε πολιτικούς να φτάσουν πολύ ψηλά. Για παράδειγμα, στο κόμμα των Πειρατών, που δεν εκπροσωπείται πλέον στη βουλή της Ρηνανίας Βεστφαλίας, το 2011 η Μαρίνα Βάιζμπαντ έγινε γενική γραμματέας σε ηλικία μόλις 24 χρονών.
  Αλλά εάν υπήρχε η εκπομπή «Η Γερμανία ψάχνει το σούπερ σταρ της πολιτικής», ποιος θα ήταν ο νικητής; «Ένας μου έρχεται στο μυαλό, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ», λέει ο γερμανός πολιτικός επιστήμων.
  «Είναι κάποιος που αυτή την περίοδο ξέρει περισσότερο από όλους τη τέχνη να προκαλεί τη δημόσια προσοχή. Σε αυτόν οφείλεται και η πολιτική αναγέννηση του κόμματος. Αλλά γάλλος Μακρόν δεν θα γίνει, το κόμμα του είναι πολύ μικρό», όπως λέει.
  «Το υψηλότερο αξίωμα που μπορεί να επιδιώξει, είναι το υπουργείο Εξωτερικών, πιο ψηλά δεν θα φτάσει», προβλέπει ο ίδιος.
  Υπάρχει κι ένας άλλος αρνητικός παράγων, η καγκελάριος Μέρκελ. Πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας έβαλε στο ψυγείο πολιτικά αστέρια ακόμη κι όταν ήταν στον κολοφώνα της δόξας τους, όπως τον νέο σε ηλικία και φιλόδοξο πρώην υπουργό Άμυνας Κάρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ.
  ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 5 Ιουν 2017, 6:30:00 μ.μ.

  Βρε Ακοινώνητοι βρε Αχαΐρευτοι βρε Αστοιχείωτοι βρε Αχαροι ΌΛΟΙ ΣΑΣ...

  Πρώτον: Κύριοι μου δεν είταν λάθος οι "στατιστικές" και τα συναφή για την ένταξη της Αποικιοκρατούμενης Χώρας μας τόσο στην ΕΟΚ μετά Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη!!!! Αλλά βλέπε "Δεύτερον"!

  Δεύτερον: Είτανε Πολιτική Στρατηγική/Στρατιωτική Εντολή/Απόφαση η Ένταξη της Αποικιοκρατούμενης Χώρας μας Σαυτό το Πλέγμα/Δύκτι! Ο λόγος βλέπε "Τριτον"!

  Τρίτον: Το Πολιτικό Μύνημα/Σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο" δεν είναι ξεκάρφωτο αλλά έχει βαθιά ιδεολογική Ανάλυση της Πραγματικότητας του Τότε και Του Σήμερα! Αυτό το ξέρουν τόσο οι Αποικιοκράτες όσο αναγκαστικά και οι Αποικιοκρατούμενοι Λακέδες τους! Γιαυτό Άλλωστε ο Α. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) κλέβωντας "Συνθήματα" τα έβαλε στην διακήρυξη του της 3ης του Σεπτεμβρίου! ΔΕΝ θα μπούμε σε αναλύσεις τώρα παλιές στον Χρόνο και τετριμένες για την Ώρα!!! Αλλά ένα Σας λέμε: Κοιτάξτε Το Σήμερα τόσο της Αποικιοκρατούμενης Χώρας μας όσο και την εξέλιξη με άλλες Χώρες (μικρές/μεγάλες/προτεκτοράτα) σε Απλές Συναρτήσεις της Σημερινής ΕΕ και του ΝΑΤΟ!!! Το Πράγμα μιλά από μόνο Του!!!

  "ΕΟΚ/ΕΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ"!!!


  ΚΑΙ για απόλαυση ως επιδόρπιον πάρτε και Αυτό:


  Don't worry, be happy!!!

  Κάτι Τι μοοοουυυυ θυμίζει αυτή η ... Φράση κάποιου Ινδού Γκουρού του Mehr Baba που είναι ένα από τα βασικά σλόγκαν τόσο του εσωτερικοναζιζοφασισμού όσο και του ΣΗΜΕΡΑ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ κ. Πολιτικής στην Ευρώπη! Το Αυτό σλόγκαν επίσης το είχαν τόσο η γενιά των "Λουλουδιών" και της μαστούρας όσο και πολλών "Απελευθερωμένων" μουσικών συγκροτημάτων διευρυμένης ... μαστούρας όπως π.χ. οι ... Μπίτλς/Beatles!

  Το "Don't worry, be happy" είναι Ένα Είδος του Apolitik/Απολίτικ που θέλει το Σύστημα το Καπιταλιστικό (=Καπιταλοναζιστικοφασιστικό!)!

  Η Πραγματική Αριστερά (όχι Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/Αlexis και ντράβαλα) Παγκοσμίος το χρησιμοποιεί ως ... ειρωνικό βρίσιμο!

  Παρεπιπτώντος ο Καπιταλισμός ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μιλά για την προστασία ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!
  Και εάν μιλά παρολαταύτα ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΤΟΥ Απάνθρωπο και Ναζιστικοφασιστικό Του Πρόσωπο! Διότι ΔΕΝ μπορείς να Αγαπάς Την Φύση/να Την Προστατεύεις και Παράλληλα να Απαξιώνεις Τον Άνθρωπο!!! Διότι (έναν Σας Διαφεύγει) ο Άνθρωπος ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (Το Φτύσιμο Μου ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Στούς ... Ράσπουτιν)!!!

  Δεν μπορεί να Είσαι "Οικολόγος" και να μην είσαι ο ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ (π.φ.) ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ/ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!

  Όσο αναφορά την Πραγματική Επιστημονική Διάσταση Της Ατμόσφαιρας και Του Κλίματος και της "Ανθρώπινης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης" ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΝΌΗΜΑ να κάνουμε Πολιτική/Επιστημονική/Οικονομική/Στρατηγική Ανάλυση ΔΙΟΤΙ ΌΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΌΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (Αθηνά/Σοφία/Γνώση/Επιστήμη) Είναι ο ... Παπαdemonius Τότε λέμε ... Αρκεί! Τόση Προδοσία Στην Ανθρώπινη Ελληνική (ναί Παγκόσμια) Επιστήμη όσο και Στην Εθνική Πολιτική Αυτού Του Ελληνικού Λαού/Κράτους Είναι Ανηπόφορει και Άτιμη και Προστυχιά και... και... και... !!!


  Γιαυτό Σας λέμε Don't worry, be happy"!

  Και Σας χαρίζουμε Το:

  ΜΗΝ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΑ ΕΣΥ ΠΑΤΗΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟ και τραλαλά τραλαλά!!!!

  Item Reviewed: Deutsche Welle: Αναζητείται και στη Γερμανία ένας Μακρόν Rating: 5 Reviewed By: Press- gr