GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

DW: Η Αγιά Σοφιά επιστρέφει σιγά-σιγά στον προηγούμενο ρόλο της ως τζαμί

«Αγιά Σοφιά: Μουσείο ή τζαμί;». Αυτός είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle για όσα συνέβησαν την προηγούμενη ε...


«Αγιά Σοφιά: Μουσείο ή τζαμί;». Αυτός είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle για όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη και προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αντίδραση της Ελλάδας.
«Πολλά σημάδια δείχνουν πως η φημισμένη Αγιά Σοφιά που λειτουργεί τώρα ως μουσείο, επιστρέφει σιγά-σιγά στο προηγούμενο της ρόλο ως τζαμί» αναφέρει η DW στον πρόλογο του ρεπορτάζ σημειώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού διαβάστηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά το Κοράνι εντός του χώρου».
Εν συνεχεία σημειώνονται οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση και την UNESCO για να ακολουθήσει η επισήμανση από τη DW ότι «η Αγιά Σοφιά είναι από καιρό μία διελκυστίνδα μεταξύ των θρησκευτικών, πολιτικών και πολιτισμικών ομάδων».
ΠΗΓΗ: DW 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση