Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

  Eπικεφαλής Goldman Sachs: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη


  Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης αναφέρει ότι υπάρχει μία επιφυλακτική αισιοδοξία

  Μονόδρομο για όλη την Ευρωζώνη χαρακτηρίζει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs για την Ευρώπη, Χου Πιλ, σε συνεντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή. Σχολιάζοντας την υλοποίηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ο ίδιος σχολιάζει ότι οι αγορε΄ς στοιχείων είναι ένα μέρος μίας δέσμης μέτρων πολιτικής - όχι μόνο νομισματικών, αλλά και ρυθμιστικών και φορολογικών - που έχουν κεντρική σημασία στη σταθεροποίηση της οικονομιίας της ζώνης του ευρώ και στη συνέχεια, στη μετέπειτα ανάκαμψή της.

  Ο ίδιος στο ερώτημα πότε αναμένει από την ΕΚΤ να αποκλιμακώνει το πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης απαντά ότι «πρόσφατα η ΕΚΤΑ σημείωσε ότι οι αγορές στοιχείων θα συνεχιστούν με τον τρέχοντα ρυθμό των 60 δισ. ευρώ ανά μήνα έως το τέλος του έτους. Αναμένουμε από την ΕΚΤ να ανακιοινώσει το φθινόπωρο πως θα μειώσει σταδιακά το ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων από τον Ιανουάριο και να τις καταργήσει πλήρως έως τα τέλη του 2018».

  Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης αναφέρει ότι υπάρχει μία επιφυλακτική αισιοδοξία. «Η πρόσφατη ισχύς των μακξροοικονομικών δεδομένων είναι ο κύριος λόγος. Η Ευρώπη έχει επωφεληθεί απο΄την ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου και την ενίσχυση της παγκόσμιας παραγωγής, που σημειώνεται από πέρυσι. Επίσης παρατηρείται βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος, ιδιαίτερα στις οικονομίες των πρωτοπώρων μεταρρυθμιστών (Γερμανία-Ισπανία), που έχουν ήδη λάβει δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για να λειτουργήσουν καλύτερα οι αγορές εργασίας».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 11 Ιουν 2017, 7:46:00 μ.μ.

  Το Θεωρούμε Υποχρέωση Απέναντι Στην Ιστορία Της Χώρας Μας και δή Την Ζωντανή Ιστορία Της Ελλάδος!
  Όλοι οι Γερμανοί Του Πολιτισμού Σκύψαν το Κεφάλι Τους Απέναντι Στην Ελλάδα Του Μίκη! Σχεδόν ΌΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΈΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑΥΤΟ! (μόνο στην Χώρα των Ικέτιδων πολιτικών/πολιτειακών/ΜουΜουΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΝ!!!)! Τόσο Αηδία Τόσο Υποτακτικότητα και Υποτέλιεια! Ακόμη και τα Τραγούδια φοβούνται! Τόση και Τέτοια Πίκρα!!!! Σκέτος Εμετός!!!

  Εύγε Μίκη! Σε ευχαριστούμε Που Υπάρχεις!!!

  .................

  ΓΙΑ ΤΟ DUESSELDORF ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΜΜΕ - του Μίκη Θεοδωράκη
  Δόξα τω Θεώ ο δρόμος που διάλεξα είναι φωτεινός, χωρίς αναστολές, εμπόδια, πισωγυρίσματα και Μνημόνια και με πηγαίνει πάντοτε πιο μακριά και πιο ψηλά στη συνείδηση των όρθιων Ελλήνων και στην εκτίμηση των ξένων.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόφασή μας να μείνουμε έξω από το Σύστημα Εξουσίας είναι πράξη σοβαρή, που σε άλλες εποχές οδηγούσε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

  Σήμερα, κυρίως λόγω της ισορροπίας δυνάμεων, δεν μας δικάζουν και καταδικάζουν με ειδικούς Νόμους. Και γι’ αυτό η ποινή του εξοβελισμού μας από το προσκήνιο της εθνικής ζωής που μας έχει επιβληθεί από τον σκληρό πυρήνα της εξουσίας πρέπει να θεωρείται ως ένα ελάχιστο μέσο άμυνας από την πλευρά τους. Γιατί όπως φαίνεται, μας φοβούνται…

  Χρησιμοποιώ Πληθυντικό, γιατί κοντά σε μένα θίγονται και όσοι με πιστεύουν και με αγαπούν. Λέτε να μην είδα τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί υποδέχονται αυτούς που τους θεωρούν του χεριού τους και στον τρόπο με τον οποίο υποδέχονται έναν όρθιο Έλληνα όπως εγώ; Και γι’ αυτό άλλωστε καταλαβαίνω τους διώκτες μου.

  Βασικά είμαστε δύο κόσμοι ξεχωριστοί. Με αγνοούν στο βαθμό που τους αγνοώ κι εγώ.

  Δόξα τω Θεώ ο δρόμος που διάλεξα είναι φωτεινός, χωρίς αναστολές, εμπόδια, πισωγυρίσματα και Μνημόνια και με πηγαίνει πάντοτε πιο μακριά και πιο ψηλά στη συνείδηση των όρθιων Ελλήνων και στην εκτίμηση των ξένων.

  Αθήνα, 8.6.2017
  Μίκης Θεοδωράκης

  .....................................

  Στόχος Τους Είναι να κάνουν Την Χώρα .... "Δραπετσώνα "! ΆΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΆΣΜΑ/ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!


  Εύγε Μίκη!

  Item Reviewed: Eπικεφαλής Goldman Sachs: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη Rating: 5 Reviewed By: Press- gr