GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκπρόσωπος ESM στην τρόικα: Πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Αποστολή στο Λουξεμβούργο, του Θάνου Αθανασίου Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, "πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος", εί...


Αποστολή στο Λουξεμβούργο, του Θάνου Αθανασίου

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, "πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος", είναι εφικτή, "αν η Ελλάδα συνεχίσει και εφαρμόζει το πρόγραμμα διάσωσης", δήλωσε πριν από λίγο από το Λουξεμβούργο ο Νικόλα Τζιαμαρόλι, εκπρόσωπος του ESM στην αποστολή των θεσμών που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα ο Νικόλα Τζιαμαρόλι δήλωσε ότι "αν στη συνέχεια αρχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αποτελούν εξάλλου εμπόδιο στην παραγωγικότητα, και συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα αποτελεί σύντομα μια ακόμα ιστορία επιτυχίας".

Εξάλλου, η επί της αρχής συμφωνία στο Εurogroup για την εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ (και 0,8 δισ. ευρώ το φθινόπωρο) είναι θετικό νέο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δήλωσε ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ απευθυνόμενος σε ομάδα δημοσιογράφων που επισκέφθηκε επισήμως τον οργανισμό στο Λουξεμβούργο.

Ο επικεφαλής του ESM, αλλά και ο απεσταλμένος του ESM στην Τρόικα Νικόλα Τζιαμαρόλι εξήγησαν αναλυτικά στον Τύπο, ότι η καλύτερη του αναμενόμενου δημοσιονομική απόδοση, οι μακρές (32,5 έτη) ωριμάνσεις των ελληνικών δανείων, το ετήσιο κέρδος των 9,9 δισ. για τον ελληνικό προϋπολογισμό, αποτελούν αποδείξεις ότι το πρόγραμμα δουλεύει και αποδίδει καρπούς.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ενημέρωσε τον Τύπο, πως η άποψη των αγορών για την Ευρώπη συνολικά αλλάζει εκ βάθρων :"Το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών στην Γαλλία και την Ολλανδία ήταν θετικό για την ΕΕ και οι αγορές υποβαθμίζουν πια τα πολιτικά ρίσκα και επικεντρώνουν στα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της Ευρωπαϊκής Οικονομίας".

"Φέτος ήταν η τέταρτη χρονιά συνεχόμενης ανάπτυξης, 1,8% φέτος στην ευρωζώνη", εξηγεί ο επικεφαλής του ESM και υπενθυμίζει ότι τα προβλήματα (ανεργία σε μερικές μόνο χώρες, μη εξυπηρετούμενα δάνεια και χαμηλή παραγωγικότητα), σταδιακά ελαττώνονται.

Πηγή: Real.gr

1 σχόλιο

  1. ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΒΕΓΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση